Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Ullshorts

Ullshorts i Drops Flora

Denne gangen har jeg teststrikket en ullshorts/ullbukse fra Garnstudio.

Dette prosjektet begynte egentlig med at nevøen min etterlyste en strikket herreshorts her på bloggen. Jeg søkte litt rundt på nettet, men fant mest shorts til barn og damer.

Siden jeg aldri før har strikket verken ullbukser eller shorts til voksne, og jeg fant en kul oppskrift på Garnstudio, tenkte jeg at jeg fikk prøve den først. Jeg var ikke veldig ivrig på gylf og «ball room» på første forsøk.

Dessverre er jeg dårlig til å følge oppskrifter og misforstår der det går an.  Det vil med andre ord si at når JEG har greid å strikke denne shortsen, så greier alle det – dersom dere har de vanligste strikketeknikkene inne.

Riktignok skal buksen strikkes høyere bak, og den snuingen fører til at det kan bli små hull der man snur arbeidet (som kan fikses med litt nesting), men Youtube har svaret: så søk opp German Short Rows.

OBS: Buksen skal altså strikkes høyere bak, men her viste det seg at man faktisk skal videre inn på forstykket (13m på hver side for Medium). Dette har jeg dobbeltsjekket med Drops.

Jeg valgte str. Medium, men blingset og strikket hele shortsen på pinne 3, men oppskriften har verken mål eller tegning, så du må uansett ta det litt på slump.

Jeg vil anbefale at dere bruker mange merketråder. Jeg brukte åtte stk totalt: en rød ved start (midt bak), en hvit midt foran, to andre i sidene og merketråder på hver side av vrangbordfeltene når du går over til å strikke vekselvis felter med glattstrikk og vrangbord. Dette gjør livet mye enklere!

Shortsen var veldig morsom å strikke, selv med såpass mye vrangbord, og det var spennende å se hvordan den skulle bli til slutt. Den er høy i livet og dermed svært fleksibel. Kan anbefales!

Garnstudios «Why not» – Drops Design: Modell 182-13

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8259&cid=1

Her ser dere shortsen i litt forskjellige vinkler.

Populære innlegg