Tips for å velge riktig garn-nettbutikk. Utvalg, pris, frakt og service

Å finne riktig garn-nettbutikk kan være vanskelig. I dette innlegget skal vi i Tusenideer.no forsøke å gjøre valget lettere for deg. Dette skal vi forsøke å fokusere på det vi mener er viktige sider ved en nettbutikk. Noen sider vi skal løfte frem er pris, service, utvalg, frakt osv.

Netthandel med garn, garn-nettbutikk

Vi har allerede vår favoritt garn nettbutikk, og det er Tittinngarn.no. Vi skal ikke diktere hvor du skal handle ditt garn. Vi håper at du ved å lese denne artikkelen, lærer deg å mer kritisk analysere de forskjellige utsalgsstedene. Da kan du få mest muligut av handelen.

Hva man bør se etter når man skal velge en garn-nettbutikk

Det er mange forskjellige elementer man skal se etter når det kommer til valg av en garn-nettbutikk. Noen av elementene som vi synes er spesielt viktig er utvalg, sikkerhet, pris, service og frakt. Vi skal gå gjennom hvert punkt i synkende rekkefølge, og nevne hvordan vi synes en garn-nettbutikk skal imøtekomme krav og forventninger fra forbrukerne innenfor hvert av punktene.

Utvalg

Utvalg i garn-nettbutikken står svært sentralt for mange strikkere. Som oftest ønsker man å kunne handle alt man trenger for strikking eller hekling på en destinasjon. Det blir fort mye ekstra tid som går med på å måtte besøke en separat side for strikkepinner, garn og en annen for oppskrifter. Derfor foretrekker ihvertfall vi i Tusenideer garn-nettbutikker som også har tilbehør og oppskrifter i sitt sortiment.

Dersom en må kjøpe forskjellig strikkeutstyr og garn i forskjellige nettbutikker, så er det ofte skjulte kostnader man også må påregne kjøpene. Hvis man må betale frakt for alle varene som kjøpes separat, blir det fort mye penger som en kunne spart ved å få alt i en forsending.

Vår favoritt garn-nettbutikk Titt Inn Garn får full pott på alle kriteriene vi nevnte over. Der fåes alt fra strikkepinner til garn, og såklart oppskrifter. Frakt betales kun en gang per bestilling, og ved kjøp over 1000 kr, blir det null frakt. Det synes vi er flott.

Sikkerhet

Mange har dessverre en tendens til å overse viktigheten til denne posten. Det gjør ikke vi. Sikkerhet er et undervurdert kriterie når det komme til bedømming av garn-nettbutikker. Vi skal forsøke å forklare hvorfor dette er et svært viktig kriterie.

Sikkerheten til en garn-nettbutikk kan deles inn i flere underkategorier. Det kan være beskyttelse av personvern, og en forsikring at betalingsinformasjon som kredittkortinformasjon ikke kommer på avveie.

Sikkerhetsikoner på en nettbutikk
Dersom garn-nettbutikken har en god personvernerklæring du er enig i, og bruker kjente og trygge leverandører for betalingstjenester, så kan du handle tryggere på nett.

For å sikre seg mot at sensitive data om seg selv ikke kommer på avveie, så er det viktig å ha en forståelse for hva slags systemer og rutiner en gitt garn-nettbutikk har implementert. Dersom betalingsløsninger som Klarna eller Vipps brukes, så kan man være svært trygg på at sensitive data blir beskyttet.

Dersom sikre tredjeparts betalingsbehandlingstjenester prosesserer transaksjonen så er det mindre sannsynlighet for at betalingsinformasjon kommer på avveie. Betalingsaktører med tilstedeværelse i Norge må tilfredsstille strenge statlige reguleringer i form av lovverket og datatilsynet. Dersom en nettbutikk bruker en utenlandsk løsning, uten noen representasjon i Norge, så er det vanskeligere for norske institusjoner og følge opp hvorvidt de oppfyller krav til sikkerhet.

Personvern sikkerhet viser til at informasjon som navn, adresse, personnummer osv ikke kommer på avveie. Dersom garn-nettbutikken bruker trygge servere og har strenge krav til sikkerhet, så vil dette som regel ikke være problematisk.

Er du like glad i spennende strikketilbehør som det vi er? Sjekk ut de kule strikkeveskene til Muud

Pris på produkter

Pris er såklart et svært viktig kriterie. Hvorfor betale mer enn nødvendig? Selv om pris for mange er det viktigste kriteriet når det kommer til valg av garn-nettbutikk, så er det viktig å ikke bli helt blind på andre kriterier enn kun pris. Ofte er det slik at garn-nettbutikker som tar et par kroner ekstra for nøste, bruker denne ekstra inntekten for å dekke kostnader som kundeservice eller til å støtte rundt om strikkesamfunnet.

Dersom det står om noen usle kroner mellom to konkurrerende sider, kan en stille seg spørsmålet; hvor langt er jeg villig til å strekke meg for å spare inn differansen? Er det eksempelvis verdt å vente 3 dager lengre for å spare 5 kroner. Eller et det verdt å risikere og motta dårligere kundeservice dersom noe skulle gå galt? Dette er viktige spørsmål, og man må gjøre seg om tanker om hvor mye kundeservice, hurtig leveringstid og andre tjenester er verdt.

Forskjellige garn på tilbud til lave priser, lav pris garn

Service

Enhver netthandler som ikke har fått produktet sitt i tide, eller simpelthen lurer på noe angående produkter eller en nettbutikk, vet hvor viktig service er. God service kan avgjøre forskjellen på om man foretar et kjøp, eller gir opp kjøpsforsøket.

Så dersom en garn-nettbutikk har god service, så er det et godt tegn. Vår favoritt, Titt Inn Garn strekker seg langt for å sikre sine kunder en god flyt av informasjon. På Titt-Inn tar det sjeldent mer enn et par minutter før man får svar på henvendelser. De er også tilgjengelige på mange forskjellige kanaler, som for eksempel Facebook messenger.

Frakt

Frakt er et viktig kriterium når det kommer til valg av garn-nettbutikk. Dersom en garn-nettbutikk ikke tar betalt for frakt, så kan det være lurt å være obs på om prisene på garnet og strikketilbehøret i deres butikk adskiller seg fra deres konkurrenter. Hvis dette er tilfellet, så kan de simpelthen ha inkludert fraktkostnader i produktprisene. Dette er et triks som mange garn-nettbutikker gjør for å villede forbrukerne sine til å tro at de ikke betaler for frakt.

Titt Inn Garn derimot har mange gode alternativer når det kommer til frakt. Deres fastpris på 69 kr for forsending hjem (eller til nærmeste postkontor dersom pakken er for stor) er en svært konkurransedyktig pris på frakt sammenlignet med mange konkurrerende garn-nettbutikker. Dersom en bor i Østfold, så kan også bestillingen hentes helt kostnadsfritt i deres butikk i Rakkestad.

Noen få garn-nettbutikker, og herunder Titt Inn Garn tilbyr gratis frakt når man overskrider et bestemt beløp. Dette synes vi er en super løsning ettersom at man da kan gjøre større innkjøp på en sjeldnere basis. Da tar garn-nettbutikken på seg fraktkostnaden. Hos Titt Inn Garn, får man eksempelvis fri frakt på bestillinger over 1000 kr. 

Hvilke garntyper har nettbutikken

Bilde av garnkategorier, garn-utvalg

Utvalget av forskjellig garn i en garn-nettbutikk er svært viktig. Det skal godt gjøres å kalle seg en seriøst aktør i garnbransjen dersom nettbutikken kun har et dusin forskjellig garntyper. Vi synes en seriøs garn-nettbutikk ihvertfall bør ha over 90 forskjellige garn for å kvalifisere seg til å bli en helhetlig destinasjon for innkjøp av garn.

Når vi nevner forskjellige garn, så mener vi ikke variasjoner av samme garntype. Det blir fort frustrerende å måtte kjøpe garn fra 5 forskjellige garn-nettbutikker for å få tak i alle garntypene som inngår i en avansert oppskrift.

For å slippe å bruke unødvendig tid på å selv lete frem alt av tilbehør og garn som inngår i en oppskrift, så kan garnpakker være flotte alternativer.

Garnpakker

Garnpakker kan gjøre livet til en strikker, til en drøm. En garnpakke er en samling av alt av garn som inngår i en bestemt oppskrift. Eksempelvis vil garnkvaliteten, riktig farge og mengde være inkludert i pakken. Ved å velge en garnpakke får man akkurat det man trenger for å fullføre oppskriften.

Samfunnet rundt nettbutikken

Et annet viktig kriterium en bør se på når man skal velge ut en garn-nettbutikk, er hvorvidt nettbutikken aktivt bidrar til å berike strikkesamfunnet. Personlig, har vi i tusenideer gått lei av nettbutikker som kun ønsker å maksimere salg og fortjeneste, uten å gi noe tilbake til strikkeverden.

Ved å velge en garn-nettbutikk, som gir noe av fortjenesten tilbake i form av aktiviteter, innholdsprodusering eller god kundeservice og støtte til sine kunder, så kan man bidra til å berike strikkesamfunnet og bidra til at flere får innpass.

Vi håper du har fått god innsikt i hva vi mener er viktige kriterier når det kommer til valg av garn-nettbutikk. Vi har allerede funnet vår favoritt, tittinngarn.no. Har du funnet din?

Kanskje du også vil like:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *