Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Tips for å prise hjemmestrikk

Å sette en pris på ditt hjemmestrikk-kreasjon, som du har laget med garn, svette og uendelig antall timer i godstolen er ikke lett. Det kan også være en sentimental verdi tilknyttet ditt hjemmestrikk, noe som gjør det ekstra vanskelig å tenke tanken på å skulle kvitte seg med noe som står svært nær. Det blir litt som når barnet ditt skal ut i verden på egen hånd, etter at du har hjulpet det, og gjort det klart for å møte på verdens aktuelle problemstillinger.

På samme måte som du har oppdratt et barn, så har du oppdratt ditt hjemmestrikk. Med maske for maske, en feil her og en feil der, så har dere sammen gjennomgått en modningsprosess. Men til syvende og sist, så kan det være på tide å skilles. Kanskje du ønsker å kunne strikke mer enn bare for moro skyld? Kanskje du simpelthen trenger en hurtig peng? Uansett hva grunnen er til at du vil skilles med ditt hjemmestrikk så skal vi forsøke å hjelpe deg med å kunne prissette ditt hjemmestrikk.

Gjør forarbeid!

Sjekk ut konkurransen. Hvor mange er det som selger hjemmestrikk der ute? Hvor selger de hjemmestrikk, og til hvilken pris? Se om de har hjemmestrikk som ligner på din kreasjon som du ønsker å selge, og finn ut om det er kvalitetsmessige forskjeller mellom produktene. Hvis de ser relativt like ut, er håndlaget, og er laget av samme materiale og garnkvalitet så kan det være lurt å legge din pris nærme til konkurrentens pris.

Hvis du er ny på markedet, så kan det forsåvidt være lurt å gå litt ned i pris. Legg deg gjerne i mellom de to ekstreme punktene. Dyrere enn et maskinlaget produkt som skal fremstå som hjemmestrikk, og kanskje (en god del) billigere enn Gucci sitt hjemmestrikk til 17000 kroner. Ja du leste det tallet riktig. 

Et smart tips kan være å sjekke ut hvor mye andre tar på for eksempel finn.no eller på andre nettsider. Legg deg gjerne litt under gjennomsnittet, da er du sikker på å få kommet igang med salget. Ofte så er det slikt at det er vanskelig å komme ordentlig igang med salget. Men når man har fått solgt litt over tid, så opparbeider man seg ofte trofaste kunder som kommer tilbake for å kjøpe.

Hjemmestrikk-kostnadene

Penger kan (som regel) ikke laget ut fra løse luften. Det samme prinsippet gjelder hjemmestrikk. Regn ut hvor penger du har brukt på innkjøp, og gjerne regn med ca hvor mange timer du har brukt på hjemmestrikket. Hvis man ikke er en veldig dreven strikker, og kanskje litt ny i spillet, så kan det ofte ta veldig mange timer (og dager, for ikke å snakke om uker) for å strikke ferdig et hjemmestrikk. I det tilfellet så kan man dessverre ofte ikke ta 200 kroner i timelønn for hver av de timene man har brukt.

Men hvis man er en svært effektiv strikker, så kan man kanskje begynne å nærme seg en tresifret timelønn. Hvis du har fått med flere på ditt hjemmestrikk-prosjekt. Og du kanskje har planer om å selge en god del, så kan du også begynne å se etter gode avtaler. Ofte så er leverandører villige til å gi rabatt ved store innkjøp.

Titt Inn Garn nettbutikk, gir for eksempel gratis frakt ved kjøp over 1000 kroner. For øyeblikket (11.09.2019) så selger de også mange flotte garnkvaliteter for kun 20 kroner på tilbud, dette kan det fort bli fortjeneste av å strikke med.

Tidsbruk ved hjemmestrikk

Som nevnt over, så kan det være lurt å regne med tiden på ditt strikkeprosjekt. Men for å kunne tilby en konkurransedyktig pris på dine hjemmestrikk, så kan det være lurt å sjekke hvor hurtig andre som selger hjemmestrikk bruker. Hvis de kan strikke det samme plagget på 10 timer, mens du bruker 20, så kan du dessverre ikke ta deg en like høy timeslønn.

Heldigvis så er de fleste strikkere svært dyktige på å multitaske. Det er jo ikke sånn at alle som strikker monotont sitter å kun gjør den ene handlinger. Såklart må det mer fokus til når det laget krage eller veldig fine og delikate designer. Men mye av strikkeprossesen er ganske gjentagende.

Dette gjør at man kan gjøre andre flotte ting samtidig som man strikker. Kanskje se litt på favorittprogramet sitt på TV eller lytte til sin favoritt podcast. Dette er alle flotte aktiviteter som gjør at arbeidsprosessen blir like tung. 

hjemmestrikk, garnnøster, garn, garnnoster

Men når det er sagt. Hvis man faktisk ønsker å kunne leve av å selge hjemmestrikk på fulltid, så må man ta frem kalkulatoren. Regn ut hvor mange timer som går med til et strikkeprosjekt. Finn så frem til en timeslønn som du kan leve med. Husk også å trekke fra kostnader som garnet som er gått med til hjemmestrikk-prosjektet. Legg på den ønskede timeslønnen til prosjektet. Men husk å vær realistisk.

 Hvis noen der ute er dobbelt så rask som deg. Og de leverer et like flott produkt. Da vil såklart kunder velge den som selge det billigste produktet. Uavhengig om du er treg til å strikke eller ikke.

Håper denne artikkelen har hjulpet deg med å finne frem til hvor mye du bør ta for ditt hjemmestrikk. På forhånd så ønsker vi deg masse lykke til med dine prosjekter, både strikkeprosjekter og grunderprosjekter. Som vi sier her på TusenIdeer, vi strikkes! Ps! Hvis du trenger en god strikkeoppskrift for å komme igang, trykk på lenken for en flott oppskrift.

Populære innlegg