Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikking i 2022 – For helt nybegynnere i strikking

Introduksjon: Hva er strikking?

Strikking er et eldgammelt håndverk som har eksistert i hundrevis av år. Det er en form for tekstilproduksjon der garn brukes til å lage et stoff eller et plagg.

Det finnes mange forskjellige typer strikketøy, men den vanligste typen kalles «flatstrikk». Dette innebærer å bruke rette nåler for å lage rader med sammenlåsende løkker av garn.

Løkkene lages på den ene nålen og overføres deretter til den andre nålen, og den nye løkken dannes ved å trekke en løkke gjennom hver nye maske på den første nålen.

Denne prosessen fortsetter til det ikke er flere masker igjen på noen av pinnene, da arbeidet vil ha blitt snudd på vrangen og vil ha to sider.

Hver rad begynner med en ny «oppleggssøm» i den ene enden – dette skaper den første

Strikkefordeler i motedesignverden

Strikking er prosessen med å lage stoff ved å låse sammen løkker av garn, ved å bruke to strikkepinner. Strikking skaper et tett stoff som kan brukes på ulike måter. Den kan brukes til å lage klær, sengetøy og andre tekstiler.

Fordelene med strikking er uendelige. Det er en enkel måte å lage klær på, det er billig, det er miljøvennlig og du kan gjøre det hvor som helst med alle typer garn du har for hånden.

Hvordan velge det beste garnet for prosjektet ditt

Strikkede stoffer er en type stoff som strikkes med maskin eller hånd. Strikking er en prosess der løkker av garn føres over og under hverandre for å lage et stoff. Strikkemaskiner gjør det mulig å produsere store mengder strikkede stoffer på kort tid.

De ulike typene strikkede stoffer avhenger av materialet som brukes til å strikke stoffet og hvilken type ull som brukes.

De mest populære typene strikkede stoffer er:

1) Akryl: Akrylgarn har eksistert i flere tiår, men de har bare nylig blitt populære som strikkegarn også, på grunn av deres lave kostnader og lettstelte egenskaper

2) Ull: Ull er nok det mest tradisjonelle materialet for strikking, men det kan det også være

Nålestørrelser og hva de betyr for strikkeprosjektet ditt

Nåler kommer i en rekke størrelser og materialer. Her er en oversikt over hva hver størrelse betyr og hvordan den kan brukes til ditt strikkeprosjekt.

Størrelse: 0 (også kalt 00)

Den minste nålestørrelsen, noe som gjør den ideell for sokker og andre små prosjekter.

Størrelse: 1 (også kalt «dobbel-null»)

Litt større pinne enn 00, så denne brukes ofte til babyplagg eller andre små prosjekter eller når man strikker med tykkere garn.

Størrelse: 2 (også kalt «one»)

Den mest populære nålestørrelsen, så denne er super hvis du er usikker på hva du skal ha. Den kan brukes til mange forskjellige prosjekter og garntyper. Det er også den vanligste størrelsen som finnes i sett og sett med nåler som selges på.

Strikk masker og former du bør mestre først for nybegynnere

Strikking er et håndverk som ikke bare er lett å lære, men også en hyggelig hobby. Det er forskjellige typer sting og former du bør mestre først for nybegynnere.

1. Glattstrikken: Dette er det mest populære strikkemønsteret, og det skaper en jevn overflate med strikkede masker på den ene siden og vrangmasker på den andre. Den er flott for å lage skjerf, luer, gensere og tepper.

2. Rillestrikken: Denne sømmen skaper et teksturert stoff med alle strikkede masker på begge sider av stoffet. Den er flott for tepper, oppvaskkluter eller noe du vil ha ekstra tykt og koselig utseende.

3. Mosemasken: Denne oppskriften går tilbake til Viking-trikkens dager og finnes i

Konklusjon og nyttige ressurser om strikking

Denne artikkelen er en guide til hvordan du strikker. Det er mange nyttige ressurser på slutten av artikkelen for både nybegynnere og eksperter.

Konklusjon:

Avslutningsvis er strikking en flott hobby som kan nytes av folk i alle aldre og ferdighetsnivåer.

Grunnleggende strikking- Verktøy og materialer

Strikking er et håndverk som er lett å lære og flott for nybegynnere.

Det kan gjøres med forskjellige typer garn og pinner, men den vanligste typen strikking er å bruke rette pinner og ull.

Det viktigste verktøyet i strikking er nålen.

Rette nåler brukes til å lage strikkede ting som skjerf, luer og gensere.

Sirkelpinner brukes til prosjekter som sokker og votter.

Det er også dobbeltspissede nåler som kan brukes til mindre prosjekter som hansker eller sokker. Strikking krever en rekke materialer som garn, saks, målebånd, markører eller penner for å markere masker eller rader på prosjektet, maskeholdere (hvis du trenger å legge fra deg prosjektet), maskemarkører (for å markere spesifikke masker).

Strikkemasken – Legging av og av

Av- og påleggingsteknikken er en måte å skape en jevnere kant når du strikker. Det brukes ofte i etterbehandlingsprosessen til et strikket stykke.

Strikkemaske-mønsterleseteknikken

Å legge av betyr å slutte å strikke en maske ved å trekke arbeidsgarnet fra den. Dette gjøres ved å stikke nålen inn foran på masken og deretter inn på baksiden av den.

Å legge på er når du legger til en ny søm i arbeidet ditt. Dette gjøres ved å stikke nålen inn mellom to sting og deretter vikle den rundt dem begge.

Nye Sandnes Sunday Garnet er perfekt til dette

Hvordan lære å strikke eller hekle

Strikking og hekling er to av de beste hobbyene å lære. De er både avslappende, kreative og bra for deg.

Er du interessert i å strikke eller hekle, er det mange måter å komme i gang på. Du kan ta en klasse på din lokale garnbutikk eller samfunnssenter. Du kan også finne mange tutorials på YouTube eller online tutorials som lærer å strikke eller hekle trinn for trinn.

Gratis strikkeoppskrifter. Tips og triks for hvordan du lager dine egne design

Strikking er en flott hobby, men det kan være frustrerende når du ikke vet hvordan du skal gå frem for å designe noe. Derfor har vi samlet noen av de beste tipsene og triksene for hvordan du kan lage dine egne strikkedesign.

– Start alltid med en fargeprøve. Dette lar deg se hvordan stingene vil se ut i det virkelige liv og gi deg en ide om hvilken pinnestørrelse du skal bruke.

– Bruk millimeterpapir. Den lar deg planlegge designet på forhånd, slik at du kan se om det vil fungere eller ikke før du begynner å strikke.

– Arbeid med én seksjon om gangen, som kanten på en lue eller mansjetten på en genser, slik at du ikke blir overveldet av alle bitene på en gang.

– Pass på at stingene dine er pene og jevne

Beste nettsteder for nybegynnere og proffer for å kjøpe rekvisita og mønstre

Det er mange nettsteder som tilbyr en rekke produkter for dine designbehov. Det kan imidlertid være vanskelig å finne det beste nettstedet for deg. Her er noen av de beste nettstedene for nybegynnere og profesjonelle å kjøpe rekvisita og design.

Beste nettsteder for nybegynnere:

– Etsy er et populært nettsted som tilbyr håndlagde varer fra hele verden.

– Det er enkelt å finne det du trenger på denne siden fordi den har en organisert layout som lar deg bla gjennom ulike kategorier som hjemmeinnredning, skrivesaker, klær og mer.

– Det er også mange forskjellige butikker på denne nettsiden, så hvis du ønsker å finne et spesifikt produkt, men ikke finner det på en side, er det en god sjanse for at det vil være tilgjengelig andre steder.

Beste nettsteder for profesjonelle:

Ulike typer strikkepinner og hvorfor du trenger dem?

Strikkepinner er verktøy som brukes til å lage strikkede stoffer. De kommer i en rekke former og størrelser, og det er forskjellige typer som tjener forskjellige formål.

Den vanligste typen er den rette nålen. Denne brukes til flatstrikking og strikking i rader. Rundpinner brukes også til flatstrikk, men de kan brukes når du skal strikke rundt eller når du trenger masker på begge sider av stoffet på en gang. Stikkpinner brukes hovedsakelig når du strikker små gjenstander som sokker eller andre små prosjekter som krever mer enn én pinne om gangen. De kommer også i sett med forskjellige lengder, slik at du kan jobbe med alle størrelser, fra votter til gensere.

Populære innlegg