Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikking for nybegynnere – Hvordan strikke ditt første skjerf

Strikking for nybegynnere, hvordan strikke ditt første skjerf: Hvis du aldri har strikket før eller er nybegynner og ønsker å bli bedre, har du kommet til rett sted. I denne guiden skal jeg vise deg hvordan strikke ditt første skjerf.

Strikking er ikke bare gøy, men kan også være en ganske bra metode for å koble av litt. Sitte i tankene sine mens man lager noe spennende, noe som en bekjent kan bli veldig glad og takknemlig for å få i gave.

hvordan strikke ditt første skjerf

De forskjellige strikkepinnene

Først vil jeg fortelle litt om de forskjellige strikkepinnene du kan bruke:
Det finnes noen tykke, og noen tynne strikkepinner. Som regel står det på magebeltet til et garn om hvilken pinnestørrelse du burde bruke, og da er du allerede på en god start.

En annen ting som kan være veldig greit å tenke på, er materialet pinnen er laget av. I prinsippet er strikkepinner laget av plast, metall, bambus, ibenholt eller rosentre. Her er det bare å teste ut, og se hvilket type materiale du liker best.

Strikk, Sy, Jente, Kvinne, Foreta strikking for nybegynnere, starten på et skjerf

Hvilke pinner passer til hva?

Siden strikking for nybegynnere er litt krevende, anbefaler jeg først å vite litt om de forskjellige typer strikkepinner og hva de egner seg best til.

Så er det de forskjellige pinnene:
Parpinner er de strikkepinnene man ser som regel mest. Det er de pinnene som pleier å enten ha en kloss, eller en liten ball på toppen av pinnen. Disse pinnene brukes når du skal strikke frem og tilbake, som for eksempel et skjerf.
Rundpinner er et sett med pinner som er koblet sammen med en nylonstreng. Rundpinner kan også brukes som parpinner, men hovedbruket til rundpinner er å strikke runde plagg. Ett eksempel på dette er en fin vinterlue.
Flettepinner er en nokså kort pinne som har en knekk, eller bue på midten som er laget for å løfte masker for å så legge dem i bøyen. Flettepinner brukes til å lage fletter på et plagg du strikker.
Settpinner, også kalt strømpepinner eller ermepinner, blir brukt når du skal strikke i en sirkel, som da erme på en genser.
Fingerpinner er rett og slett veldig korte settpinner på 10 cm. Pinnene brukes til det samme som settpinner, men fingerpinner er beregnet for veldig små sirkler, som for eksempel vottfingre.

Titt Inn Garn og kjøp strikkepinner!

Kjøp garn her.

Det første steget ved å strikke et skjerf er å legge opp maskene du trenger til skjerfet ditt.
Her er en enkel step-by-step guide på hvordan du legger opp til et enkelt skjerf.

Hvordan strikke et skjerf for nybegynnere

strikking for nybegynnere med bilde av katt som har strikkepinner i munn

1. Start med å lage en løkke med garnet ditt.
2. Trekk garnet igjennom løkken så du får en ny løkke med en knyte på slutten.
3. Skli deretter løkken på strikkepinnen din. trekk på garnet for å stramme knuten.
4. lag en løkke rundt tommelen din med garnet som er festet til garnnøste.
5. Ta strikkepinnen under og igjennom løkken du lagde med tommelen.
6. Fjern tommelen din fra løkken, og dra i garnet for å stramme løkken rundt pinnen.
7. Gjenta prosessen fra steg 2. til du har det antallet med masker du trenger til strikketøyet ditt.

Jeg anbefaler å lage fra 10-40 masker på skjerfet ditt, men dette varierer ut i fra hvordan tykkelse du har på pinnene, og hvordan type garn du bruker.

Om du har alle maskene du trenger, så er du klar til å strikke et nydelig skjerf du kan varme deg på en kald og god vinter dag.

Det å strikke er ikke det vanskeligste i verden, men det er litt krunglete å få det til riktig med en gang. under står det igjen en step-by-step guide på hvordan man strikker.

Rettstrikking for nybegynnere ( den mest grunnleggende strikkemåten )

Rettstrikking er en av de mest grunnleggende teknikkene innenfor strikking for nybegynnere, så denne teknikken anbefaler jeg å lære seg først, derfor skal jeg gå igjennom denne sammen med deg.

 1. Hold pinnene i startposisjonen. Hold pinnen med maskene i din venstre hånd og pek spissen av pinnen ut mot høyre. Den andre pinnen holder du med høyre hånd med spissen mot venstre. Hold Garnet over og bak venstre pekefinger.
 2. Dytt høyre pinnen under og igjennom den første masken. høyre pinnen skal være under den venstre.
 3. Strekk venstre pekefinger litt ut, og ta tak i garnet fra oversiden med den høyre pinnen, trekk så garnet tilbake ut igjennom den første masken.
 4. Dytt så deretter den første masken av den venstre pinnen. Nå skal det være en ny maske på høyre pinne, og en mindre på venstre pinne.
 5. Gjør stegene 2-4 om igjen til du har alle maskene på høyre pinne.
 6. Flytt pinnen som har alle maskene over til venstre hånd, og pinnen uten masker til høyre hånd. Start igjen fra steg 1.
 7. Fortsett å strikk til du har ønsket lengde på skjerfet.

Felle av maskene

Nå som du har strikket ferdig lengden på skjerfet ditt tipper jeg at du er veldig spent på bruke det. Det er ikke så rart! du har strikket ditt første skjerf og føler deg sikkert veldig stolt, det burde du! Det eneste du mangler før du kan bruke skjerfet er å felle av maskene.
Følg instruksene under, så er du ferdig på et blunk.

 1. Start med å strikke de to første maskene over til venstre pinne.
 2. Bruk venstre pinne og dra den igjennom masken som er nederst på høyre pinnen, fra oversiden og ned mot deg.
 3. Nå som du holder masken med venstre pinne, drar du den over den ytterste masken på høyre pinne, og av pinnen. Sørg for å beholde den ytterste masken på den høyre pinnen.
 4. Strikk en ny maske over til den venstre pinnen, så du har 2 masker igjen på høyre pinnen.
 5. Følg stegene 2-4 til du har en maske igjen på høyre pinnen.
 6. Klipp av garnet så du har en liten tråd på enden. Trekk garnet igjennom den siste masken og stram.

Fortell oss gjerne hvordan ditt sluttresultat ble!

Strikking for nybegynnere er ikke alltid like lett, det er som nevnt tidligere mye å sette seg inn i. Ta gjerne å del ditt sluttresultat i vår Facebook gruppe! Vi gleder oss til å se hvordan skjerfet ditt ble.

Likte du strikking for nybegynnere? Les også gjerne vårt innlegg om Å strikke med tykt garn, fordeler og ulemper

Populære innlegg