Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Muud strikkevesker og andre smarte oppbevaringsløsninger for strikketøy og -tilbehør.

Har dere hørt om Muud strikkevesker? Muud er en Dansk produsent av håndverksprodukter av lær. Populariteten og etterspørselen til Muud strikkevesker har gått til himmels de siste ukene. Det ser ut som at også norske strikkere har fått øynene opp fra de flotte strikkeveskene til Muud.

Vi i Tusenideer.no tenkte i den forbindelse, at det var på plass med et innlegg som tar for seg Muud strikkevesker og de andre flotte kolleksjonene fra Muud living og strik. Muud living og “strik” er forøvrig underkategorier i til Muud som tar for seg produkter og oppbevaringsløsninger til strikking og hverdag. Denne kategorien står i kontrast til andre produktkategorier de operer innenfor, som blant annet frisør.

Hva er Muud?

Muud er som sagt en Dansk produsent av diverse flotte lærprodukter. Muud har som visjon å kombinere det beste fra Dansk design med bruken av det svært naturlig slitesterke materialet lær.

Lær har lenge vært brukt til håndverk i Norge, Skandinavia og i resten av verden. Det er først i de siste årene, med fremveksten av syntetiske materialer at bruken av lær har sunket noe. Gjennom å bruke lær i sine strikkevesker, så kan Muud oppnå et svært slitesterkt og holdbart produkt som kan komme deres kunder til gode i mange år.

Muud strikkvesker er også en respons på dagens forbrukerøkonomi, der produkter produseres og kjøpes for å kun bli brukt i en kort periode. Dette kommer ingen til gode, bortsett fra produsenten såklart. Muud derimot har troen på at forbrukere er villige til å betale litt mer for strikkevesker og andre oppbevaringsløsninger av høy kvalitet, for så å spare i det lange løp. Ettersom at Muud sine strikkevesker og oppbevaringsløsninger blir produsert for å være holdbare i mange år, så er dette et svært holdbart argument.

Dersom dette innlegget fører til økt publisitet for Muud strikkevesker, så er det noe vi er stolte av å kunne bidra til, ettersom at verdiene og visjonen til Muud er noe vi kan stå for. Ved å bruke Muud strikkevesker så støtter man opp under Skandinavisk design, håndverk og kvalitet.

Muud har en sterk tilhørighet til landsbyen Ikast i Danmark der de har sine kontorer og virksomhet. Tilliggende i pittoreske omgivelser, med jorder og gårder så langt øyet kan se, jobber deres flittige designere hardt for å sikre deres kunder strikkevesker av høyeste kvalitet.

Trykk på bildet for å se alle de kule Muud strikkeveskene, og oppbevaringsløsningene hos Titt Inn Garn

Hvorfor lær?

Lær som et materiale i håndverksprodukter, har en lang historie og blitt brukt ihvertfall i 5500 år som et materiale i produksjonen av diverse plagg og oppbevaringsløsninger. Det eldste funnet av et plagg der det brukes lær, er Areni-1 skoen. Denne skoen ble funnet av doktorstudenten Diana Zardaryan i Armenia i 2008. Dette funnet skulle vise seg å bli et av de mest historiske arkeologiske funnene i det andre årtusen sitt første tiår. Skoen ble gjennom karbondatering bevisst å være fra år 3500 før kristus fødsel.

Bruken av lær som et materiale i håndverk er dermed ikke noe nytt fenomen. At Muud bruker lær til sine strikkevesker er derfor ikke det minste overraskende. Det som er interessant er at lær som et materiale har klart å holde seg relevant i over 5000 år.

Gode egenskaper ved lær

Når en vellagd sko i lær kan holde seg i over 5000 år, så kan en jo lure på hvor lenge de flotte strikkeveskene fra Muud vil holde seg. Kanskje det blir funnet en Muud strikkeveske i ruinene til det som tidligere var en norsk enebolig om noen tusen år?

Som vi kort var inne på lengre oppe, så er lær utrolig holdbart. I tillegg til å være et svært holdbart materiale, så har lær mange andre flotte egenskaper. Lær er også et svært fleksibelt materiale, det gjør at du kan bøye, tøye og dra mye i lær, uten av materiale ødelegges. Det er sannsynligvis av den grunn at lær er et yndet materiale for blant annet hestereimer og belter. 

Disse gode egenskapene blir såklart videreført til Muud sine strikkevesker, og det er derfor deres sammenrullbare oppbevaringsvesker kan åpnes, og lukkes utallige ganger, og fortsatt bevare sin form. En av deres sammenrullbare strikkeveske-modeller heter forøvrig Oslo. Vi skal skrive litt nærmere om denne bestemte modellen lengre nede i innlegget.

Muud sine modelller

Muud har mange flotte forskellige modeller av strikkevesker og andre smarte oppbevaringsløsninger for strikketøy og -tilbehør. Vi skal i dag fokusere på noen av våre favoritter.

Oslo-mappen, sammenrullbar strikkeveske

Bilde av oslo mappen sammenrullbar strikkeveske, strikkeveske, oslo-mappen, muud strikkeveske, muud oslo

Dette er en av våre favoritter. Denne flotte mappen/ strikkevesken fra Muud er svært hendig, og kan åpnes for så å rulles sammen igjen. I denne mappen får man plass til alt man trenger av strikkepinner. Det er totalt seks lommer der man kan legge diverse strikkepinner i forskjellige diameter.

Saturn xl – Verdens smarteste strikkeveske?

Smart strikkeveske med rom i midten til garn og lommer på utsiden, muud saturn

Denne strikkevesken har alt man kan forestille seg av smarte løsninger. Med god plass til strikketøyet og garnnøster inne i selve sylinderen, kan man ta med seg strikkeprosjektet sitt hvor en man farter. Fra oppbevaringsrommet er det også to små hull der man kan la tråden fra nøstet gå ut. Dette gjør at selve garnnøstet holder seg trygt og tørt inne i oppbevaringsrommet, mens akkurat ønsket mengde kommer ut.

Denne flotte strikkevesken fra Muud har også mange praktiske lommer på utsiden. I disse lommene kan man kan oppbevare saks, strikkepinner og annet tilbehør.

Trenger du annet strikkeutstyr, eller å kjøpe garn?

Muud espoo. Smart oppbevaring for saks

Denne flotte oppbevaringsløsningen for sakser, er oppkalt etter byen Espoo i Finland. Denne flotte beholderen vil sikre at strikketøy ikke uheldigvis blir skadet av saksen. Beholderen vil også sikre deg og andre mot å stikke seg.

Oppbevaring for saks, muud espoo

Muud har også mange andre flotte strikkevesker og andre oppbevaringsmuligheter. De har til og med et råtøft handlenett i 100% lær. Sjekk ut de forskjellige Muud strikkeveskene og oppbevaringsløsningene på Titt Inn Garn sin nettbutikk.

Ønsker du å kjøpe Muud-strikkevesker, eller annet garn?

Populære innlegg