Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkepinner – Dette må du vite om settpinner, rundpinner og oppbevaring

Strikkepinner er et viktig verktøy for mange strikkere. De bidrar til å gjøre strikkeprosessen jevnere, raskere og morsommere.

Men når den ikke oppbevares riktig, kan strikkepinner bli skadet og gå i stykker. Dette er grunnen til at det er så viktig å finne en måte å oppbevare strikkepinnene dine på som vil holde dem trygge mot skade og i god stand.

I denne artikkelen skal vi utforske noen av de beste måtene å lagre strikkepinnene dine på for å hjelpe deg med å velge den mest effektive metoden for deg.

Hvilke strikkepinner er de beste pinnene til strikking?

Strikkepinner er et verktøy som brukes i prosessen med strikking. De er vanligvis laget av metall og kommer i forskjellige størrelser.

Det finnes mange merker, typer og størrelser av strikkepinner på markedet som kan gjøre det vanskelig å vite hvilke du skal kjøpe. Den følgende artikkelen vil hjelpe deg med å finne de beste nålene for prosjektet ditt ved å sammenligne noen av de mest populære merkene og typene og gi deg noen tips om hvordan du velger dem.

Det første du bør vurdere når du velger pinner er hvilken type prosjekt du vil strikke. Hvis du for eksempel ønsker å strikke en genser, trenger du runde strikkepinner som har lengre kabel enn vanlige rette strikkepinner. Du vil også ha tykkere metall til gensere slik at de ikke bøyer seg lett når du holder dem i hendene i timevis av gangen

Hva er historien til strikkepinner – hvor kommer de fra?

Strikkepinner har eksistert siden 1100-tallet. Opprinnelig var de laget av bein, metall eller tre. Strikking ble mer populært på 1500-tallet og nåler begynte å bli laget av metall. Strikkepinner brukes til å holde og manipulere garnet mens det strikkes. De er vanligvis mellom 3 og 8 tommer lange. De kan være rette, sirkulære eller dobbeltspissede. Det er mulig å bruke pinner i forskjellige størrelser avhengig av strikkemønsteret.

Strikkepinner i tre ble brukt frem til midten av 1800-tallet da strikkepinner av stål ble til. Den første strikkepinnen i metall ble patentert av William Addis i 1849. Den første strikkepinnen i plast ble laget av Herbert Robbins i 1953. USA produserer vanligvis flere strikkepinner per person enn noe annet land. Den amerikanske industrien er verdt totalt 386 millioner dollar, mens resten av verdens totale produksjon ble estimert til å være mindre enn 35 millioner dollar i 2006. I 2008 produserte og eksporterte Kina nok strikkepinner til å gjøre det til den nest største eksportøren etter Amerika.

Forskjellige typer strikkepinner

Strikkepinner kommer i en rekke størrelser og former. De er laget av en rekke materialer, inkludert plast, metall, bambus og tre. Størrelsen på nålen er viktig for typen prosjekt du strikker.

Nålens type og materiale vil påvirke hvor raskt eller enkelt den kan brukes på prosjektet ditt.

Ulike nåler har også forskjellige nivåer av fleksibilitet som vil påvirke typen sømmer du kan lage med dem.

Strikkepinner rundpinner – hva er det og hvordan brukes de?

Strikkepinner er verktøy som brukes til å strikke, hekle og sy. De er laget av metall, tre eller plast. Strikkepinner kommer i mange former og størrelser. Rundpinner strikkepinner har en lang kabel som kan løkkes rundt for å danne et fleksibelt rør. Kabelen er vanligvis koblet til nålen med en ledning eller en fleksibel ledning som løkker over et stort øye på toppen av nålen for å danne en langstrakt løkke i enden av den.

Rundpinner strikkepinner brukes i sirkulære strikkeprosjekter som luer, votter, gensere, sokker og andre plagg med sirkulære stykker som ermer. De kan også brukes i flatstrikkeprosjekter som skjerf og afghanere der de strikkes frem og tilbake på rette pinner eller på to rundpinner som holdes sammen

Strikkepinner sett – kjøp alle pinnene du trenger samlet i ett sett

Strikkepinner kommer i mange forskjellige størrelser og er ofte laget av metall eller tre. Strikkepinner er vanligvis laget av metall, eller noen ganger hardplast eller bambus. Derfor kan det være smart å kjøpe et sett med strikkepinner sånn at du får alle du trenger på ett kjøp. De er vanligvis rundpinner, men noen typer har avrundede spisser og funksjoner for ulike formål som å plukke opp masker, strikking og vrang strikk. Det finnes også en type strikkepinne med en spiss i enden som kalles en «slip-stitch pinne».

Strikkepinne-sett inkluderer vanligvis en rekke strikkepinnestørrelser og forskjellige pinner, for eksempel:

– 1 par rette nåler

– 1 par rundpinner

– 1 sett med strømpepinner

– 4 par rette eller rundpinner med utskiftbare nålespisser

– 2 sett med kabelsnorer for sirkelstrikking

– Nålemåler for å måle størrelsen på strikkepinnespissene

Hva er settpinner i forhold til andre strikkepinner?

Hovedforskjellen mellom settpinner og andre strikkepinner er at settpinnen har en fast størrelse.

Settnåler er også kjent som faste nåler, de har en fast størrelse og de er ikke justerbare. De vanligste størrelsene på settnåler er 4 mm, 5 mm, 6 mm, 7 mm og 8 mm.

Den største fordelen med å bruke settpinner er at du ikke trenger å bekymre deg for å justere pinnestørrelsen mens du strikker. Du kan bare plukke opp riktig størrelse nål for prosjektet ditt uten å måtte justere den.

Sette strikkepinner gjør det også lettere å strikke mer kompliserte masker fordi de kan holde mer garn enn andre typer strikkepinner.

Hva er de beste strikkepinnene for nybegynnere?

Strikkepinner er fagets verktøy for strikkere. De kommer i en rekke former og størrelser, og brukes til å lage gjenstander som gensere, luer, skjerf og tepper.

De beste strikkepinnene for nybegynnere er vanligvis rette pinner. Disse nålene kommer i sett med 4-6 par som har spisser som varierer i lengde fra 7-14 tommer. Jo kortere nålespissen er, jo lettere er det å lage små sting. Jo lengre nålespissen er, jo lettere er det å lage store sting. Rette nåler er enkle å bruke og har en jevn finish som gjør dem veldig behagelige å holde. De har heller ingen skarpe hjørner som kan irritere hånden eller håndleddet når du strikker. Rette nåler kalles noen ganger dpns eller dobbeltspisse nåler. Rundstrikkepinner er lange og tynne, så de gjør det enkelt å strikke rundt på dem. De har en glatt overflate, slik at de ikke vil hake i garnet når du trekker nålen fra den ene siden av arbeidet til den andre.

Hvilke strikkepinner er enklest for nybegynnere?

Mange tror at strikkepinner er veldig vanskelig å bruke. Men i virkeligheten er det mange forskjellige typer nåler, og de kan brukes til forskjellige formål.

Det er to hovedtyper strikkepinner: rette og sirkulære. Sirkulære nåler har en spiss i den ene enden og en kule i den andre enden, mens rette nåler har spiss i begge ender.

Rette nåler brukes til flate deler som skjerf eller afghanere, mens sirkelnåler brukes til prosjekter som involverer å snu arbeidet som hatter eller sokker.

Så hvis du nettopp har begynt med strikking, er det best å prøve å bruke runde strikkepinner før du går over til rette.

Heklenåler, hva er det og hvorfor brukes de?

Heklenåler brukes til hekling. De er vanligvis lange, tynne metall- eller plastverktøy med en skarp spiss i den ene enden og en løkke i den andre enden. Kroken settes inn i arbeidet ovenfra, og brukes deretter til å trekke opp løkker av garn som deretter hekles sammen. i en prosess som ofte kalles «progressiv strikking» eller «kjedehekling». Noen kroker er «dobbeltende», med den skarpe spissen i den ene enden og løkken i den andre. Andre, for eksempel heklenåler, har bare ett punkt.

Krokene kommer i mange former og størrelser avhengig av hvilken type hekling den brukes til. Heklenåler er laget av forskjellige materialer, inkludert stål, aluminium, bambus og plast. Det er kroker for garn og kroker for tråd, avhengig av tykkelsen på materialet. De fleste heklenåler har et utskåret håndtak med spiss ende. Spissen brukes til å ta tak i neste søm bakfra, slik at den lett kan trekkes gjennom. For mer detaljert informasjon om hvordan du bruker heklenåler, les om ulike heklenåltyper i denne artikkelen.

Heklenåler finner du i håndverksbutikker og garn-nettbutikker Tittinngarn.no

Til strikkingen bør du også ha en maskemåler/stringmåler til å holde styr på antall masker

Det er veldig viktig å ha en maskemåler for strikking.

En stingmåler er et verktøy som kan brukes til å holde styr på antall masker på nålene dine. Den består vanligvis av to sett med pinner som er parallelle med hverandre, og de er forbundet med en metall- eller plaststang i midten.

Pinnene måler antall masker på hver side, og du kan bruke dem til å følge med på fremgangen din mens du strikker.

Den har også markeringer på den slik at du vet hvor mange rader det er i en tomme og andre mål for strikkeprosjekter.

Stingmålere kommer i forskjellige former og størrelser, men de fleste foretrekker å ha dem lange nok slik at de kan sees fra andre siden av rommet uten å måtte komme for nærme.

Hvordan oppbevare strikkepinne på best mulig måte?

Å holde strikkepinnene organisert er en viktig del av strikking. Den beste måten å oppbevare strikkepinnene på er å legge dem i et etui eller en beholder. Laminert garn er en type garn som har blitt behandlet for å være vannavstøtende. Den kan brukes til plagg og andre typer håndverk, for eksempel strikking. . Det finnes mange typer behandlet garn, men den vanligste typen er laminering. Laminering kan gjøres ved å strikke med to tråder av forskjellige fibre på hver side av et ytre lag laget av et hydrofilt eller vannavvisende materiale. Laminert garn er en type garn som har blitt behandlet for å være vanngjenstand, disse kan brukes til å lage oppbevaring til strikking.

Populære innlegg