Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: Vakker og enkel genser fra Tusenideer.no

Er du på jakt etter en spennende og enkel strikkeoppskrift til en vakker genser som passer perfekt til både hverdags og fest? Da har vi funnet drømmeprosjektet for deg! I dette innlegget presenterer vi en eksklusiv strikkeoppskrift fra Tusenideer.no, skapt for å gi deg gleden av å skape et unikt og flott plagg.

Vi vil guide deg gjennom hele prosessen, fra valg av garn og pinner til den ferdige genseren. I tillegg deler vi personlige tips og råd fra Tusenideer.no for å hjelpe deg med å oppnå det beste resultatet.

La oss begynne!

Valg av garn og pinner

Garnet vi anbefaler for denne genseren er et mykt og holdbart ullgarn i mellomtykkelse, for eksempel Drops Merino Extra Fine eller Sandnes Garn Smart. Dette gir en behagelig og varm genser som vil vare i mange år. Du trenger ca. 500-600 gram garn, avhengig av størrelsen du skal strikke.

Når det gjelder pinner, anbefaler vi å bruke rundpinner nr. 4 og 4,5. Du bør også ha en liten knapp eller perle til å feste i halsen (valgfritt).

Mønster og maskeantall

For å oppnå det vakre og spennende mønsteret på genseren, strikkes den med en enkel kombinasjon av rett- og vrangmasker.

Legg opp 96 (104, 112) masker på rundpinne nr. 4 med den valgte garnfargen. Strikk 2 rader rettstrikk (alle masker rett) og deretter 1 rad vrangstrikk (alle masker vrang). Dette danner en fin rillekant nederst på genseren.

Bytt deretter til rundpinne nr. 4,5 og fortsett med følgende mønster:

 1. Rad: 1 rett, 1 vrang, gjenta fra ut raden.
 2. Rad: 1 vrang, 1 rett, gjenta fra ut raden.

Gjenta disse to radene til arbeidet måler ca. 45 (50, 55) cm, eller til ønsket lengde på genseren.

Deling for ermer og bolen

Når genseren har nådd ønsket lengde, er det tid for å dele arbeidet for ermer og bolen. Gjør dette på følgende måte:

 1. Strikk 24 (26, 28) masker i mønsteret som før, sett de neste 24 (26, 28) maskene på en tråd eller maskeholder (disse er til det første ermet).
 2. Legg opp 8 (10, 12) nye masker på pinnen, strikk de neste 48 (52, 56) maskene i mønsteret (dette er bolen), sett de neste 24 (26, 28) maskene på en tråd eller maskeholder (disse er til det andre ermet), og legg opp 8 (10, 12) nye masker på pinnen.
 3. Fortsett i mønsteret som før over de 64 (72, 80) maskene som nå utgjør bolen. Strikk til bolen måler ca. 17 (19, 21) cm fra delingen.

Skulderfelling og halskant

Nå skal vi felle for skuldrene og forme halskanten. Følg disse trinnene nøye:

 1. Strikk 16 (18, 20) masker i mønsteret, fell de neste 32 (36, 40) maskene av, og strikk de gjenværende 16 (18, 20) maskene i mønsteret. Du har nå to separate deler som utgjør skuldrene.
 2. Strikk hver skulder separat, samtidig som du felles 1 maske mot halsen på hver 2. rad, til det gjenstår 12 (14, 16) masker på hver skulder.
 3. Legg skuldermaskene tilbake på samme pinne og strikk 1 rad rettstrikk (alle masker rett) over alle maskene, for å danne en fin kant øverst på skuldrene.
 4. Fell av alle maskene løst og ryddig.

Ermer

Ermer strikkes rundt på samme måte som bolen. Følg disse trinnene for å fullføre ermene:

 1. Plukk opp de 24 (26, 28) maskene som ligger på tråden/maskeholderen, og plukk opp ytterligere 8 (10, 12) masker under ermet (der du la opp nye masker tidligere). Du har nå 32 (36, 40) masker på pinnen.
 2. Strikk rundt i mønsteret som før, til ermet måler ca. 45 (50, 55) cm, eller til ønsket lengde.
 3. Avslutt ermet med å strikke 2 rader rettstrikk (alle masker rett) og deretter 1 rad vrangstrikk (alle masker vrang), for å matche rillekanten nederst på genseren.
 4. Fell av alle maskene løst og ryddig.
 5. Gjenta prosessen for det andre ermet.

Montering og avsluttende detaljer

Når begge ermene er ferdig strikket, sy dem fast til bolen med en usynlig søm. Pass på å feste alle løse tråder pent og ryddig på innsiden av genseren.

For en ekstra fin detalj, kan du feste en liten knapp eller perle i halskanten. Dette er valgfritt, men gir en ekstra touch av eleganse til genseren.

Og voilà! Du har nå en vakker, spennende og enkel genser strikket etter en eksklusiv oppskrift fra Tusenideer.no. Vi håper du har hatt glede av prosessen og at du vil nyte det flotte plagget i mange år fremover.

Lykke til med ditt neste strikkeprosjekt fra Tusenideer.no!

Populære innlegg