Strikkeoppskrift Mariusgenser Barn Rundfelling: En Trinnvis Guide
Introduksjon til strikking av mariusgenser med rundfelling for barn
Strikking av en mariusgenser-en-klassisk-strikkesuksess/) til barn er både en hyggelig og givende prosess. Med dens distinkte norske mønster, har denne genseren blitt en tidløs klassiker i strikkeverdenen. Dette innlegget vil guide deg gjennom prosessen med å strikke en mariusgenser med rundfelling, spesielt tilpasset for barn.
Hva er en mariusgenser, og hvorfor velge rundfelling?
Mariusgenseren, med sitt ikoniske mønster, har vært populær siden tidlig på 1950-tallet. Å velge rundfelling når man strikker en barnegenser sikrer mindre montering etterpå og skaper en behagelig passform for barnet. Strikking med rundfelling betyr også at mønsteret fordeles jevnt og pent rundt hele genseren, noe som gir et estetisk flott resultat.
Materialer og utstyr du trenger
For å komme i gang med din mariusgenser, trenger du følgende:- Yarn av god kvalitet (ull er anbefalt for varme og holdbarhet)- Rundpinne og strømpepinner (størrelse vil variere avhengig av garn og ønsket tetthet på strikkefastheten)- Mønster for mariusgenser med rundfelling (kan kjøpes online eller i hobbybutikker)- Maske markører for å holde styr på begynnelsen av omgangen- Saks og garnnål for å feste trådene
Steg-for-Steg Oppskrift på Mariusgenser med Rundfelling for Barn
1. Velg størrelse og garn
Det er viktig å velge riktig størrelse for barnet og garn som kan gi den tettheten oppskriften krever. Gjør en strikkeprøve for å kontrollere strikkefastheten.
2. Legg opp masker
Legg opp det antall masker som anbefales i oppskriften for valgt størrelse. Dette blir starten på genserens bunn.
3. Strikk ribb
Strikk ribb (vanligvis 2 rett, 2 vrang) i 5-10 cm for å danne genserens nederste kant.
4. Økning til rundfelling
Når ribben er ferdig, begynner du å øke masker jevnt fordelt for å forme rundfellingen. Dette vil fortsatt skje mens du følger mønsteret nøye.
5. Følg mønsteret
Inkluder mariusmønsteret etter instruksjonene, pass på å holde riktig antall masker i forhold til mønsteret. Bruk maskemarkører der det trengs for å hjelpe deg å følge med på mønsterets omganger.
6. Forme ermene
Når kroppsdelen er ferdig, la ermene også følge mariusmønsteret – disse strikkes vanligvis separat og sys på eller plukkes opp og strikkes direkte fra kroppsdelen avhengig av oppskrift.
7. Ferdigstilling
Når hele genseren er strikket, er det siste steget å feste alle løse tråder, og kanskje sy ermene pent på hvis de er strikket separat.
Vedlikehold og pleie av mariusgenseren
Riktig pleie vil holde mariusgenseren i god stand over mange år. Vask ullgenseren for hånd med mild såpe og unngå høy vri på maskinen. La den ligge flatt til tørk for å beholde formen godt.