Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: Lag et unikt og spennende strikket teppe med lommer

Velkommen til en helt ny og spennende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no! I dag skal vi vise deg hvordan du kan strikke et unikt, praktisk og superkult teppe med lommer – noe det sjeldent blir laget strikkeoppskrifter om! Dette teppet er ikke bare varmende og dekorativt, men det har også flere integrerte lommer som gir ekstra funksjonalitet. Perfekt for å oppbevare fjernkontroller, mobiler, bøker eller snacks.

Før vi begynner med selve oppskriften vil jeg dele noen personlige tips fra Tusenideer.no. For at resultatet skal bli best mulig anbefaler vi å velge garn av god kvalitet. Dette vil gi teppet en flottere overflate og bedre holdbarhet over tid. Vår favoritt for denne type prosjekter er merinoull i mellomtykt garn (150-200 meter per 50 gram). Merinoullen holder godt på varmen samtidig som den puster bra, noe som skaper optimal komfort når man skal kose seg under teppet.

Materialer

 • Mellomtykt garn i ønsket farge (antall nøster avhenger av størrelsen på teppet)
 • Rundpinne nr. 4 (80 cm eller lengre)
 • Et lite antall maskemarkører
 • En stoppenål til montering

Størrelse

Teppet kan lages i hvilken som helst størrelse du ønsker, men vi anbefaler en størrelse på ca. 130 x 170 cm for optimal komfort og funksjonalitet.

Strikkefasthet

Strikkefastheten i denne oppskriften er 20 masker per 10 cm og 28 omganger per 10 cm i glattstrikk. For å få et perfekt resultat anbefaler vi å strikke en prøvelapp før du begynner på teppet. Om nødvendig kan du justere pinne størrelsen for å oppnå riktig strikkefasthet.

Fremgangsmåte

 1. Legg opp det antallet masker som tilsvarer bredden på teppet (for eksempel: ønsker du et teppe som er 130 cm bredt, legger du opp ca. 260 masker). Plasser en maskemarkør mellom hver lomme (for eksempel hver 40.-50. maske) slik at det blir lettere å holde oversikt over hvor lommene skal plasseres senere.
 2. Strikk rettstrikk (alle masker rett) frem og tilbake i ca.15-20 cm for å skape den nederste kanten av teppet.
 3. Når kanten er ferdig strikket, fortsetter du med glattstrikk (en omgang rett, en omgang vrang) frem til første lommemarkør.
 4. Begynn så med å forme den første lommen ved hjelp av dobbeltstrikk-teknikken:
 • Strikk de to første maskene sammen bakfra (på vrangen).
 • Løft den første masken tilbake på venstre pinne uten å strikke den.
 • Strikk de to første maskene sammen på vrangen.
 • Gjenta dette til du har strikket alle lommemaskene, og deretter fortsett med glattstrikk over resten av omgangen.
 1. Fortsett med glattstrikk over hele teppet frem til neste lommemarkør og gjenta prosessen for å forme en ny lomme. Gjør dette til alle lommene er ferdig formet.
 2. Når alle lommene er ferdig formet, fortsetter du med glattstrikk frem til teppets lengde ønskes (for eksempel 170 cm).
 3. Avslutt med rettstrikk i ca. 15-20 cm for å skape den øverste kanten av teppet før du feller av maskene.

Montering

 1. Brett inn de nederste og øverste kantene av hver lomme slik at det dannes en hempe på baksiden.
 2. Sy sammen hampen ved hjelp av stoppenålen og garnrester i samme farge som teppet.
 3. Fest trådender og blokker eventuelt teppet lett for å få et jevnt resultat.

Nå har du et unikt, varmt og praktisk teppe med lommer – perfekt for kalde kvelder eller som en spennende gave! Vi håper du blir fornøyd med resultatet og at denne strikkeoppskriften fra Tusenideer.no har vært både inspirerende og informativ.

Lykke til, og husk: Det finnes tusen ideer der ute – bare fantasien setter grenser!

Populære innlegg