Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: En unik og spennende håndkleholder fra Tusenideer.no

Velkommen til nok et spennende innlegg fra Tusenideer.no, der vi i dag skal dykke inn i en helt ny og unik strikkeoppskrift: en håndkleholder! Strikkede håndkleholdere er sjeldent å finne i strikkeoppskrifter, men vi har tatt utfordringen og skapt en enkel, forklarende og spennende oppskrift som du kan følge. Med denne vil du kunne lage en stilig og praktisk håndkleholder til ditt eget hjem eller som en flott gave til noen du bryr deg om. I tillegg vil vi dele noen personlige tips og triks fra Tusenideer.no for å gjøre prosessen enda enklere og mer fornøyelig. Så la oss sette i gang!

Materialer og utstyr

Før vi starter, er det viktig å samle alt utstyret og materialene du trenger. Her er en liste over hva du vil trenge for å lage denne strikkede håndkleholderen:

  • Garn: Velg et bomullsgarn eller et annet garn som er godt egnet for våte områder og som tåler vask. Vi anbefaler å bruke et garn med en tykkelse som passer til pinner nr. 3-4.
  • Strikkepinner: Bruk pinner nr. 3-4 eller i henhold til garnet du har valgt.
  • En knapp: Velg en knapp som passer godt til garnet og designet på håndkleholderen.
  • En stor nål: Du trenger en stor nål for å sy sammen håndkleholderen og feste knappen.

Mønster og fremgangsmåte

Nå som vi har alt klart, kan vi begynne å strikke vår unike håndkleholder. Følg disse trinnene nøye for å få et flott resultat:

  1. Legg opp 30 masker på strikkepinnen. Dette vil være bredden på håndkleholderen. Hvis du ønsker en bredere eller smalere håndkleholder, kan du justere antall masker deretter.
  2. Strikk 2 rett, 2 vrang i ribbestrikk i totalt 6 cm. Ribbestrikken gir en god elastisitet og holder håndkleholderen godt på plass når den er i bruk.

Tusenideer.no tips: For å unngå at ribbestrikken blir for stram, kan det være lurt å strikke litt løsere enn vanlig. Dette vil også gjøre det enklere å strikke vrangmaskene.

  1. Etter at ribbestrikken er ferdig, fortsett med å strikke glattstrikk (rett på rettsiden og vrang på vrangsiden) i 25 cm. Glattstrikk gir et pent og jevnt utseende, samt en god fleksibilitet for å kunne henge håndkleholderen rundt en krok eller et håndtak.

Tusenideer.no tips: For å unngå at kantene ruller seg opp, kan du strikke de første og siste 2 maskene i hver omgang som en kantmaske (rett på rettsiden og vrang på vrangsiden).

  1. Når du har strikket glattstrikk i 25 cm, skal vi lage en knapphull. For å gjøre dette, strikk 14 masker, og fell deretter av 2 masker. Strikk de resterende 14 maskene. På neste pinne, legg opp 2 nye masker over de 2 fellte maskene for å lage et knapphull. Fortsett deretter med glattstrikk.

Tusenideer.no tips: For å få et pent og jevnt knapphull, kan du bruke en heklenål for å løfte tråden over de 2 fellte maskene og deretter legge opp de nye maskene.

  1. Strikk glattstrikk i ytterligere 6 cm etter knapphullet. Avslutt arbeidet ved å felle av alle maskene løst og jevnt.
  2. Montering: Brett håndkleholderen i to med rettsiden ut, slik at ribbestrikken ligger på toppen og knapphullet er på baksiden. Sy sammen sidene ved hjelp av en stor nål og garnet, og fest trådene godt. Sy deretter fast en knapp på forsiden av håndkleholderen, rett under ribbestrikken og i linje med knapphullet.

Tusenideer.no tips: For å få en jevn og usynlig søm, bruk en såkalt madrasstsøm. Denne sømmen går diagonalt mellom maskene og gir et nesten usynlig resultat.

Ferdig produkt

Gratulerer! Du har nå laget en unik og spennende strikket håndkleholder. Den er både praktisk og stilig og vil garantert imponere både deg selv og dine gjester. Med denne enkle og forklarende strikkeoppskriften fra Tusenideer.no kan du lage flere håndkleholdere i ulike farger og design, og kanskje til og med gi dem bort som flotte gaver. Lykke til med strikkingen, og husk å dele dine kreasjoner med oss på Tusenideer.no!

Populære innlegg