Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: En unik og spennende dørstopp fra Tusenideer.no

Velkommen til en helt ny og spennende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no! I dag skal vi lære å strikke noe som sjelden får sin egen strikkeoppskrift: en dørstopp! Dørstoppere er ikke bare praktiske, men kan også være et nydelig og personlig interiørelement i hjemmet ditt. Følg vår forklarende guide, og få personlige tips fra oss i Tusenideer.no underveis!

Materialer og utstyr

 • Garn: Vi anbefaler å bruke tykt og solid garn, slik som Drops Eskimo eller et annet garn med tilsvarende tykkelse. Dette vil gi en stødig og robust dørstopp. Du trenger ca. 200 g garn.
 • Strikkepinner: Strikk med to pinner av størrelse 8 mm. Hvis du er en løs strikker, kan du gå ned en størrelse for å få en fastere struktur.
 • Fyll: Du trenger noe tungt og solid for å fylle dørstoppen, for eksempel småstein eller sand. Du kan også bruke vaskede og tørkede kiselkorn fra en hagebutikk.
 • Ekstra utstyr: En stor, kraftig plastpose og en heklenål (6-7 mm) for å feste trådene.

Mønster og fremgangsmåte

Bunn

 1. Legg opp 30 masker, og strikk rettstrikk (1 r, 1 vr) i 5 cm. Dette vil danne bunnen av dørstoppen. Tips fra Tusenideer.no: Bruk en løs oppleggskant for å unngå at bunnen blir for stram og trekker seg sammen.

Sider

 1. Når du har strikket bunnen, skal du fortsette med å strikke sidene av dørstoppen. Fortsett med rettstrikk (1 r, 1 vr), men nå skal du øke med 1 maske i hver side på hver 2. omgang. Gjør dette 10 ganger, slik at du totalt har 50 masker på pinnen.
 2. Strikk videre uten økning i 15 cm. Tips fra Tusenideer.no: For å holde styr på hvor langt du har strikket, kan du merke hver 5 cm med en annen farge tråd eller en maskemarkør.

Topp

 1. Når sidene er ferdigstrikket, skal du begynne å felle for å forme toppen av dørstoppen. Fell 1 maske i hver side på hver 2. omgang, og gjør dette totalt 10 ganger. Du skal nå ha 30 masker igjen på pinnen.
 2. Strikk rettstrikk (1 r, 1 vr) i 5 cm til, slik at toppen blir like lang som bunnen.
 3. Fell av alle maskene løst, og klipp tråden slik at du har en 30 cm lang ende til å sy sammen dørstoppen.

Montering

 1. Brett dørstoppen dobbelt, slik at begge sider av bunnen og toppen ligger mot hverandre. Bruk den lange enden av tråden og en stoppenål for å sy sammen kortsidene av dørstoppen. Pass på at sømmen blir jevn og pen.
 2. Før du syr sammen toppen, skal du fylle dørstoppen. Legg steinene eller sanden i plastposen, og knyt posen godt sammen. Tips fra Tusenideer.no: Pass på at posen ikke er for full, slik at den blir for stram og presser mot sømmene. Posen skal kunne bevege seg litt inne i dørstoppen.
 3. Legg posen med fyll inn i dørstoppen, og sy sammen toppen. Pass på at sømmen blir jevn og pen, og at posen med fyll ikke synes.
 4. Fest alle trådene med heklenålen, og klipp av overflødige ender.

Ferdig dørstopp

Gratulerer, du har nå strikket en unik og spennende dørstopp! Denne kan du bruke for å holde døren åpen og samtidig tilføre et personlig preg til hjemmet ditt. Del gjerne bilder av din ferdige dørstopp med oss i Tusenideer.no, og lykke til med ditt neste strikkeprosjekt!

Populære innlegg