Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: En spennende og sjeldent strikket veggdekorasjon fra Tusenideer.no

Hei, kjære strikkeentusiaster! Vi i Tusenideer.no er glade for å kunne presentere en helt ny og spennende strikkeoppskrift for dere. I dag skal vi lære dere hvordan dere kan strikke noe som sjeldent blir laget strikkeoppskrifter om – en vakker og unik veggdekorasjon! Dette prosjektet er både enkelt, kreativt og vil garantert imponere både deg selv og dine gjester.

Så, la oss komme i gang med denne spennende strikkeoppskriften, og husk at vi i Tusenideer.no alltid er her for å hjelpe deg med personlige tips og råd!

Materialer og utstyr

Før vi begynner med selve strikkingen, må vi sørge for å ha alt nødvendig utstyr og materialer:

 • Garn: Velg et garn som passer til ditt ønskede farge- og teksturskjema. Vi anbefaler å bruke et tykt, chunky garn for å skape en flott struktur på veggdekorasjonen. Vårt personlige tips er å leke med fargekombinasjoner og garnkvaliteter for å skape en unik og spennende veggdekorasjon.
 • Strikkepinner: Vi anbefaler å bruke pinner som passer til garnets tykkelse, for eksempel 8-10 mm for et chunky garn.
 • En rundpinne eller lang, rett pinne for å strikke veggdekorasjonens oppheng.
 • En saks og en stoppenål for å feste trådene og montere veggdekorasjonen.

Mønster og teknikker

For å strikke denne spennende veggdekorasjonen, trenger vi å lære noen enkle, men effektfulle strikketeknikker:

 1. Legg opp: Start med å legge opp et passende antall masker for din veggdekorasjon. Vi anbefaler å starte med et oddetall, for eksempel 21 masker, for å få en fin symmetri i mønsteret. Husk at du kan tilpasse bredden på veggdekorasjonen ved å legge opp flere eller færre masker.
 2. Rett og vrang: Vi vil bruke en kombinasjon av rette og vrange masker for å skape tekstur og mønster i veggdekorasjonen. Vårt personlige tips er å eksperimentere med ulike mønstre og teknikker, for eksempel perlestrikk, for å skape et unikt design.
 3. Felle av: Når veggdekorasjonen har nådd ønsket lengde, feller du av maskene løst og jevnt. Dette vil sikre at kantene på veggdekorasjonen blir pene og jevne.

Steg-for-steg guide til å strikke en veggdekorasjon

Nå som vi har gått gjennom materialer, utstyr og teknikker, er det på tide å begynne med selve strikkeprosessen. Følg denne enkle, trinnvise guiden for å skape din egen, unike veggdekorasjon:

 1. Legg opp ønsket antall masker, for eksempel 21, på strikkepinnene.
 2. Strikk første omgang rett og andre omgang vrang. Gjenta dette to ganger.
 3. På den femte omgangen, strikk 1 rett, 1 vrang og gjenta fra * til * til enden av omgangen. Dette vil skape en spennende tekstur i veggdekorasjonen.
 4. Fortsett med å strikke rett og vrang i ønsket mønster og lengde. Vårt personlige tips er å prøve ulike mønstre og kombinasjoner for å skape en unik og kreativ veggdekorasjon.
 5. Når veggdekorasjonen har nådd ønsket lengde, feller du av maskene løst og jevnt.
 6. Bruk en stoppenål for å feste alle løse tråder og gjøre veggdekorasjonen pen og ryddig.

Montering og oppheng

For å fullføre din vakre veggdekorasjon, må vi montere den og lage et oppheng:

 1. Velg en rundpinne eller lang, rett pinne som passer til veggdekorasjonens bredde. Vårt personlige tips er å velge en pinne som er litt lenger enn veggdekorasjonen for å skape en fin ramme.
 2. Træ opphengspinnen gjennom toppkanten av veggdekorasjonen, og sørg for at den er jevnt fordelt.
 3. Fest en tråd eller et bånd til hver ende av pinnen, og knyt en løkke for å kunne henge veggdekorasjonen på veggen.
 4. Heng opp din nydelige veggdekorasjon og nyt synet av ditt eget kunstverk!

Vi håper du har hatt glede av å strikke denne spennende og sjeldent strikkede veggdekorasjonen fra Tusenideer.no. Husk å dele dine resultater og erfaringer med oss, og ikke nøl med å stille spørsmål eller be om hjelp. Lykke til med strikkingen og ha det gøy med å skape din egen, unike veggdekorasjon!

Populære innlegg