Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: Det magiske eventyrsjalet fra Tusenideer.no

Velkommen til en ny, spennende og unik strikkeoppskrift fra Tusenideer.no! I dag skal vi utforske et helt nytt og magisk strikkeprosjekt – et eventyrsjal som aldri har blitt strikket før. Dette sjalet er inspirert av de vakreste eventyrene og mytene vi kjenner, og vil garantert fange oppmerksomheten til alle som ser det. Så la oss starte vår reise inn i strikkeeventyret sammen!

Materialer og utstyr:

 • Garn: Eventyrgarn (merinoull og silke) i tre forskjellige farger – vi anbefaler en lys, en mørk og en metallisk farge for å skape en magisk effekt.
 • Strikkepinner: Rundpinne 4,5 mm, 80 cm lang (juster tykkelsen på pinnene etter ditt eget garn og strikkefasthet)
 • Hjelpepinne: En tynnere rundpinne eller lang heklekrok for å plukke opp masker og lage spesielle effekter.
 • Markører: Hvis du ønsker å markere mønsteroverganger og rapporter.

Strikkefasthet:

18 masker x 24 omganger = 10 x 10 cm i glattstrikk

Det er viktig å sjekke strikkefastheten før du starter prosjektet. Hvis du strikker for løst eller for stramt, kan det påvirke størrelsen på sjalet og mengden garn du trenger. Husk at strikkefastheten kan variere fra person til person, så det er lurt å strikke en prøvelapp før du starter på selve sjalet.

Mønster og teknikker:

Sjalet strikkes i en halvmåneform, og består av flere ulike mønsterdeler som skaper et eventyrlig uttrykk. Vi vil bruke følgende teknikker og mønstre:

 1. Glattstrikk
 2. Perlestrikk
 3. Hullmønster
 4. Strukturmønster
 5. Fletter
 6. Picotkant

Personlig tips fra Tusenideer.no: Vær ikke redd for å eksperimentere med ulike mønstre og teknikker! Dette sjalet er ment å være et kreativt og lekent prosjekt, og du kan tilpasse det etter din egen smak og stil. Hvis du for eksempel elsker fletter, kan du inkludere flere flettemønstre i designet. Det viktigste er å ha det gøy underveis!

Fremgangsmåte:

 1. Legg opp 7 masker med den lyse fargen og strikk 2 omganger glattstrikk. Du begynner nå på første del av sjalet, som består av perlestrikk og hullmønster.
 2. Øk 1 maske i hver side på hver 2. omgang, til du har totalt 49 masker på pinnen.
 3. Bytt til den mørke fargen og strikk 10 omganger perlestrikk, samtidig som du fortsetter å øke 1 maske i hver side på hver 2. omgang.
 4. Strikk 10 omganger hullmønster, fortsatt med den mørke fargen. Øk som før i sidene.
 5. Bytt tilbake til den lyse fargen og strikk 10 omganger glattstrikk. Øk som før i sidene.
 6. Nå begynner vi på andre del av sjalet, som består av strukturmønster og fletter. Bytt til den metalliske fargen og strikk 10 omganger strukturmønster. Øk som før i sidene.
 7. Strikk 10 omganger flettemønster, fortsatt med den metalliske fargen. Øk som før i sidene.
 8. Bytt tilbake til den lyse fargen og strikk 10 omganger glattstrikk. Øk som før i sidene.
 9. Gjenta punktene 3-8 tre ganger til, slik at du har totalt fire deler med perlestrikk/hullmønster og fire deler med strukturmønster/fletter.
 10. Avslutt sjalet med 20 omganger perlestrikk og hullmønster i den mørke fargen, og øk som før i sidene.
 11. Nå skal vi lage en vakker picotkant rundt hele sjalet. Bytt til den metalliske fargen og strikk 1 omgang rett, samtidig som du legger opp 2 masker for hver 5. maske.
 12. Strikk 1 omgang rett, 1 omgang vrang, 1 omgang rett og 1 omgang vrang.
 13. Strikk 1 omgang rett, samtidig som du feller av 2 masker for hver 5. maske. Du har nå skapt en picotkant rundt sjalet.
 14. Fest alle trådene og blokk sjalet for å få en jevn og fin form.

Ferdig eventyrsjal!

Gratulerer, du har nå fullført ditt eget magiske eventyrsjal! Vi håper du har hatt en spennende og lærerik strikkeopplevelse sammen med oss her på Tusenideer.no. Husk å dele bilder av ditt ferdige sjal på sosiale medier med hashtaggen #tusenideereventyrsjal, så vi kan se alle de flotte kreasjonene deres. Lykke til med videre strikkeprosjekter, og husk å besøke Tusenideer.no for mer inspirasjon og kreativitet!

Populære innlegg