Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikkeoppskrift: Den sjeldne Vindmølle-puter fra Tusenideer.no

Hei, kjære strikkeentusiaster! Velkommen til et nytt innlegg fra Tusenideer.no. I dag skal vi ta for oss en litt uvanlig, men spennende strikkeoppskrift: Vindmølle-puter! Ja, du leste riktig. Vi skal lære å strikke puter formet som vindmøller. Dette er en sjelden og kreativ idé som jeg er sikker på at dere vil elske. Ikke bare er disse putene dekorative og stilige, men de er også en morsom samtalestarter og en flott gaveidé. Så la oss sette i gang med vår unike strikkeoppskrift!

Materialer og utstyr

 • Garn: Et mykt og holdbart garn, for eksempel bomull, ull eller et blandingsgarn. Velg farger etter eget ønske, men vi anbefaler å bruke minst to forskjellige farger for å skape en fin kontrast og et livlig mønster.
 • Strikkepinner: Rundpinne nr. 4,5 eller den størrelsen som gir deg riktig strikkefasthet (se under).
 • Fyll: Fiberfill eller annet egnet fyllmateriale.
 • Synål og tråd i matchende farge.
 • Saks og målebånd.

Strikkefasthet

For denne oppskriften er det viktig å ha en strikkefasthet på 20 masker og 28 omganger i glattstrikk på pinne nr. 4,5 = 10 x 10 cm. Ta deg tid til å lage en prøvelapp og juster pinnestørrelsen om nødvendig. Dette vil sikre at puten får riktig størrelse og form.

Mønster og teknikker

Vindmølle-putene er laget av seks like sektorer som strikkes hver for seg og deretter sys sammen. Hver sektor består av en grunnfarge og en kontrastfarge som danner det karakteristiske vindmøllemønsteret. Vi vil bruke en enkel intarsiateknikk for å strikke med to farger samtidig og samtidig skape et jevnt og pent mønster.

Strikking av sektorene

Først skal vi strikke de seks sektorene som utgjør vindmølle-puten. Her er fremgangsmåten for én sektor:

 1. Legg opp 3 masker i grunnfargen med pinne nr. 4,5.
 2. Strikk 1 omgang rett.
 3. Øk 1 maske i hver maske (totalt 6 masker).
 4. Strikk 1 omgang rett.
 5. Øk 1 maske i annenhver maske (totalt 9 masker).
 6. Strikk 1 omgang rett.
 7. Fortsett å øke 3 masker jevnt fordelt på hver andre omgang (altså annenhver omgang uten økninger) til du har totalt 57 masker på pinnen.

Nå skal vi begynne med intarsiateknikken og kontrastfargen:

 1. Strikk 1 omgang rett med grunnfargen, men bytt til kontrastfargen for hver tredje maske. Pass på å tvinne trådene når du bytter farge for å unngå hull i arbeidet.
 2. Strikk 1 omgang rett med kontrastfargen, men bytt til grunnfargen for hver tredje maske (altså motsatt av forrige omgang).
 3. Gjenta omgang 8 og 9 til sektoren måler 15 cm fra starten (målt i ytterkant).

Avslutt hver sektor slik:

 1. Strikk 1 omgang rett med grunnfargen og fell av maskene løst.
 2. Klipp trådene, men la det være igjen nok tråd i grunnfargen til å sy sektoren sammen med de andre senere.

Gjenta denne prosessen for alle seks sektorene.

Montering av puten

Når alle sektorene er ferdig strikket, er det på tide å sette dem sammen til en hel vindmølle-pute. Her er et personlig tips fra Tusenideer.no: Legg alle sektorene utover på et flatt underlag med rettsiden opp, og arranger dem slik du vil ha dem på puten. Dette vil hjelpe deg å få et overblikk over hvordan puten vil se ut og gjøre det enklere å sy sektorene sammen i riktig rekkefølge.

Sy sammen sektorene ved hjelp av tråden fra grunnfargen og en synål. Start med å sy sammen to og to sektorer langs den rette kanten, og deretter sy sammen de tre parene langs de diagonale kantene. Pass på at sømmene blir jevne og pene, og stram tråden godt slik at puten får en fin og fast form.

Når puten er sydd sammen på fem av de seks sidene, fyll den med fiberfill eller annet egnet fyllmateriale. Pass på å fylle puten godt, slik at den får en fyldig og fast form. Sy deretter sammen den siste siden og fest alle trådene godt.

Ferdig Vindmølle-pute

Gratulerer! Du har nå en helt unik og spennende Vindmølle-pute som du kan pryde hjemmet ditt med eller gi bort som en flott gave. Vi håper du har hatt glede av denne sjeldne og kreative strikkeoppskriften fra Tusenideer.no, og at du vil dele dine erfaringer og resultater med oss i kommentarfeltet eller på sosiale medier.

Lykke til med strikkingen, og husk å følge med på Tusenideer.no for flere spennende prosjekter og inspirasjon!

Populære innlegg