Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikk et Praktisk og Stilig Handlepose fra Tusenideer.no

Er du lei av å kjøpe og kaste bort plastposer hver gang du handler? Ønsker du å bidra til en mer miljøvennlig hverdag? Da har vi den perfekte løsningen for deg! I dette innlegget skal vi dele en enkel, spennende og forklarende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no om hvordan strikke et praktisk og stilig handlepose som du ellers måtte kjøpt. Vi vil også dele noen personlige tips og triks for å gjøre prosjektet enda enklere og morsommere. La oss komme i gang!

Materialer og Verktøy

Først og fremst, la oss gå gjennom materialene og verktøyene du vil trenge for dette prosjektet:

 • Garn: Velg et sterkt og holdbart garn som tåler litt vekt. Bomullsgarn er et godt valg for dette prosjektet, men du kan også bruke andre garn med lignende egenskaper. Vi anbefaler å bruke ca. 200 gram garn.
 • Strikkepinner: Bruk rundpinne nr. 4 eller den størrelsen som passer best til garnet du har valgt.
 • Maskemarkører: Du vil trenge noen maskemarkører for å holde styr på økningene i mønsteret.
 • Saks og nål: Du vil trenge en saks for å klippe tråden og en nål for å feste trådender.

Mønster og Fremgangsmåte

La oss nå gå gjennom den enkel, spennende og forklarende strikkeoppskriften steg for steg:

 1. Legg opp 72 masker på rundpinnen. Pass på at du legger opp løst, slik at kanten ikke blir for stram. Tips fra Tusenideer.no: Bruk en større pinne når du legger opp maskene, for å sikre at kanten blir elastisk nok.
 2. Strikk rundt i 2 rett og 2 vrang (2×2 ribbestrikk) for ca. 6 cm. Dette vil danne bunnen av posen og sørge for at den holder seg godt på plass når du bærer tunge ting.
 3. Bytt til glattstrikk (bare rettmasker) og strikk videre i ca. 30 cm. Tips fra Tusenideer.no: For å unngå at posen blir for lang og tung, kan du strikke en kortere versjon ved å strikke bare 20 cm i glattstrikk.
 4. Nå skal vi begynne å forme åpningen av posen. Dette gjøres ved å øke jevnt fordelt rundt. Sett maskemarkører for hver 12. maske, slik at du har 6 markører totalt. Øk slik: strikk til 1 maske før markør, lag 1 kast, strikk 1 rett, flytt markør, strikk 1 rett, lag 1 kast. Gjenta fra * til * for alle markørene. Du skal nå ha 84 masker på pinnen. Strikk 1 omgang uten økninger.
 5. Fortsett å øke på samme måte annenhver omgang, til du har totalt 120 masker på pinnen.
 6. Nå skal vi lage hankene til posen. Strikk 10 masker, og sett de neste 50 maskene på en tråd eller annen form for hvilepinne. Strikk de resterende 60 maskene frem og tilbake i 2×2 ribbestrikk for ca. 40 cm. Dette vil danne den første hanken.
 7. Nå skal vi strikke den andre hanken. Sett de 50 maskene tilbake på rundpinnen, og strikk 10 masker i 2×2 ribbestrikk for å danne den andre hanken. Strikk de resterende 50 maskene frem og tilbake i 2×2 ribbestrikk for ca. 40 cm.
 8. Til slutt skal vi feste hankene til hverandre og til posen. Legg de to hankene oppå hverandre, og strikk sammen de 10 første maskene fra hver hank med en strikket fellingsmetode (som for eksempel 3-på-en-gang felling). Fest trådene og klipp av.

Ferdigstillelse og Montering

Nå er din praktiske og stilig handlepose ferdig! Før du tar den i bruk, anbefaler vi at du vasker og blokker posen for å få et jevnere og penere resultat. Tips fra Tusenideer.no: Hvis du vil legge til et personlig preg på posen, kan du brodere eller hekle et motiv på siden av posen.

Vi håper du har hatt glede av denne enkle, spennende og forklarende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no, og at du nå er klar for å ta i bruk din nye, praktiske handlepose. Husk å dele bilder av ditt ferdige prosjekt med oss på sosiale medier ved å bruke hashtagen #tusenideer!

Lykke til med strikkingen og gled deg til å spare både penger og miljøet ved å bruke din hjemmelagde handlepose!

Populære innlegg