Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikk en Fantastisk Fargesprakende Hals fra Tusenideer.no

Er du ute etter en enkel, men spennende strikkeoppskrift for et varmt og fargerikt plagg? Da har du kommet til riktig sted! I dette innlegget skal vi dele en herlig, forklarende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no, på hvordan du kan strikke en fantastisk fargesprakende hals. Denne halsen er perfekt for både barn og voksne og vil garantert bli lagt merke til!

Vi på Tusenideer.no har også inkludert noen personlige tips og triks for å gjøre prosessen enda enklere og morsommere. Så, la oss sette i gang og strikke en fargesprakende hals sammen!

Materialer og utstyr

Før vi begynner med selve strikkeoppskriften, la oss gå gjennom hva du trenger av materialer og utstyr. Du vil trenge:

 • Garn i forskjellige farger (vi anbefaler å bruke restegarn for et mer miljøvennlig og økonomisk alternativ)
 • Rundpinne nr. 4,5 (60 cm eller lengre)
 • 1 maskeplassholder eller sikkerhetsnål
 • Saks
 • Nål for å feste trådene

Tusenideer.no tips: Velg garn av samme kvalitet og tykkelse for et jevnt resultat. Du kan også blande forskjellige kvaliteter dersom du ønsker en mer unik struktur og overflate.

Mønster og opplegg

Nå som du har alt du trenger for å starte, la oss snakke om selve mønsteret. For å strikke denne fargesprakende halsen, skal vi bruke en enkel teknikk kalt «patentstrikk». Dette er en veldig elastisk og luftig strikketeknikk som passer utmerket for en hals.

 1. Legg opp et oddetall av masker med første farge. For en barnehals, legg opp 85 masker. For en voksenhals, legg opp 125 masker. Pass på at du ikke strammer for mye når du legger opp maskene, slik at halsen blir elastisk og enkel å ta av og på.

Tusenideer.no tips: Bruk en oppleggspinne som er et nummer større enn strikkepinnen, for å sikre at opplegget ikke blir for stramt.

 1. Strikk 1 omgang rett.
 2. Begynn med patentstrikk-mønsteret. Strikk 1 rett, 1 vrang, 1 rett gjentatt ut omgangen. Beveg den første vrangmasken over den første rette masken og stram tråden. Dette vil skape en «krysset» maske. Gjenta dette for hver vrangmaske i omgangen.

Tusenideer.no tips: For å unngå å miste masker underveis, kan du plassere en maskeplassholder eller en sikkerhetsnål ved starten av omgangen. Dette vil også hjelpe deg med å holde rede på hvor du er i mønsteret.

 1. Fortsett med patentstrikk-mønsteret i ønsket antall omganger for hver farge. Vi anbefaler å strikke 4 omganger per farge for en variert og fargerik hals. Du kan selvfølgelig tilpasse dette etter eget ønske og garnmengde.
 2. Når du skal bytte farge, klipp av tråden og la ca. 20 cm henge igjen. Begynn med neste farge og strikk 1 omgang rett. Pass på å stramme trådene litt ekstra når du bytter farge, slik at overgangen blir pen og jevn.

Tusenideer.no tips: For en enda mer fargesprakende hals, kan du bytte farge midt i en omgang. Dette vil skape et mer tilfeldig og unikt mønster.

 1. Fortsett med patentstrikk-mønsteret og fargebyttene til halsen har nådd ønsket lengde. Vi anbefaler en halslengde på ca. 20 cm for barn og ca. 35 cm for voksne.
 2. Avslutt med en omgang rett.
 3. Fell av maskene. Pass på at du ikke strammer for mye når du feller av, slik at halsen beholder sin elastisitet.

Montering og avslutning

Nå som du har strikket ferdig din fargesprakende hals, er det på tide å montere og avslutte prosjektet.

 1. Fest alle trådene nøye med en nål. Pass på at du fester trådene på innsiden av halsen for et penere resultat.
 2. Blokker halsen for å jevne ut maskene og gi den en fin fasong. Dette gjøres ved å fukte halsen lett, og deretter strekke den ut og forme den etter ønske. La halsen tørke flatt på et håndkle eller et tørkestativ.

Tusenideer.no tips: For å unngå skarpe bretter i halsen når den tørker, kan du rulle et håndkle og plassere det inne i halsen. Dette vil gi en jevnere og penere fasong.

Gratulerer! Du har nå strikket en fantastisk fargesprakende hals fra Tusenideer.no. Vi håper du har hatt glede av denne strikkeoppskriften og at du vil prøve flere av våre spennende og kreative prosjekter. Lykke til med strikkingen og husk å dele dine egne fargesprakende halser med oss på sosiale medier ved å bruke hashtaggen #tusenideer.

Populære innlegg