Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikk dine egne grytekluter – en enkel og spennende oppskrift fra Tusenideer.no

Er du lei av å kjøpe grytekluter som ikke tåler varmen, eller som sklir når du skal løfte en varm gryte? Da har vi den perfekte løsningen for deg! På Tusenideer.no har vi funnet en enkel, spennende og forklarende strikkeoppskrift for å lage dine egne, praktiske grytekluter. Dette er et flott prosjekt for både nybegynnere og erfarne strikkere, og du vil garantert bli fornøyd med resultatet. I dette innlegget vil vi dele denne unike oppskriften med deg, samt noen personlige tips og triks for å få det beste resultatet.

Materialer og utstyr

For å strikke grytekluter trenger du følgende:

 • Bomullsgarn, for eksempel Mandarin Petit eller lignende. Velg gjerne farger som passer til ditt kjøkken.
 • Strikkepinner nr. 3,5 eller den størrelsen som gir deg riktig strikkefasthet
 • En nål for å feste trådene
 • En saks

Strikkefasthet og størrelse

Strikkefastheten for disse gryteklutene er 22 masker og 30 rader i glattstrikk på pinne nr. 3,5 gir 10×10 cm. Hvis du ikke oppnår denne strikkefastheten, kan du prøve med tykkere eller tynnere pinner. Det er viktig å sjekke strikkefastheten før du begynner, slik at gryteklutene får riktig størrelse og form. De ferdige gryteklutene måler ca. 20×20 cm.

Oppskrift – enkel og spennende

Legg opp 44 masker på pinne nr. 3,5. Strikk 2 rader rettstrikk (alle masker rett). Deretter starter du med mønsteret, som går over 4 rader:

 1. rad (rett): *1 rett, 1 kast, 2 rett sammen, gjenta fra * til enden av raden.
 2. rad (vrang): Strikk vrangmasker over alle maskene.
 3. rad (rett): *2 rett sammen, 1 rett, 1 kast, gjenta fra * til enden av raden.
 4. rad (vrang): Strikk vrangmasker over alle maskene.

Gjenta disse 4 radene til grytekluten måler ca. 19 cm, eller til ønsket lengde. Avslutt med 2 rader rettstrikk, og fell deretter av alle maskene. Klipp av tråden, og fest den godt med en nål.

Tips og triks fra Tusenideer.no

 1. Hvis du ønsker en tykkere og mer robust gryteklut, kan du strikke to identiske grytekluter og sy dem sammen langs kantene. Dette vil gi ekstra isolasjon mot varmen og et godt grep.
 2. Det er viktig å velge et garn av høy kvalitet, som tåler varme og fuktighet godt. Bomullsgarn er ideelt for dette prosjektet, da det er slitesterkt og kan vaskes på høy temperatur.
 3. For å gjøre gryteklutene ekstra personlige, kan du eksperimentere med ulike farger og mønstre. Du kan for eksempel strikke ruter, striper eller diagonale linjer ved å bytte farge underveis.
 4. Gryteklutene er en flott gaveidé til venner og familie. Pakk dem inn i cellofan og pynt med et pent bånd, så har du en praktisk og personlig gave som vil bli satt pris på.
 5. Hvis du ønsker å utfordre deg selv litt ekstra, kan du prøve å strikke gryteklutene med en dobbelt tråd. Dette vil gi et tykkere og mer solid resultat, men kan også kreve litt mer tålmodighet og presisjon underveis.

Oppsummering

Vi håper du blir inspirert til å prøve denne enkle og spennende strikkeoppskriften på grytekluter fra Tusenideer.no. Ikke bare vil du spare penger på å lage dine egne grytekluter, men du vil også få et praktisk og personlig produkt som du kan være stolt av. Med noen enkle materialer og litt tid, kan du forvandle et nøste garn til et nyttig og vakkert tilbehør til ditt kjøkken. Lykke til, og husk å dele dine kreasjoner med oss på Tusenideer.no!

Populære innlegg