Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Strikk din egen kornblomst-lue: En komplett guide

Introduksjon til kornblomst lue oppskrift

Leter du etter en unik og vakker håndlaget gave, eller ønsker du bare å utvide strikkesamlingen din med noe spesielt? Da er en hjemmestrikket kornblomst-lue akkurat det du trenger!Denne oppskriften er designet for strikkeentusiaster som har en forkjærlighet for naturinspirerte mønstre og ønsker å lage noe både praktisk og estetisk tiltalende. Kornblomst-luen, med sitt delikate og fargerike design, vil garantert imponere og tilføre et unikt preg til din vintergarderobe.

Oppskrift på kornblomst lue

Materialer og utstyr for strikkingen av kornblomst lue

For å starte, vil du trenge følgende:- Garn i ønsket farger (primærfargen kan være blå for å etterligne kornblomsten)- Rundpinne og/eller strømpepinner (størrelse 3.5 mm eller den størrelsen som gir deg riktig strikkefasthet)- Markører for å markere omgangers start og slutt- Synål for å feste trådender- Saks

Arbeidsbeskrivelse

1. Legg opp 100 masker på rundpinne 3,5 mm med din valgte hovedfarge.2. Strikk ribb (2 rett, 2 vrang) i cirka 8 cm for å skape en tett og god passform rundt pannen.3. Fortsett med glattstrikk, men start innføringen av kornblomst-mønsteret i ønsket høyde.4. For å forme luen, begynn gradvis å felle masker når luen måler omkring 18 cm fra oppleggskanten.5. Strikk til du har cirka 22-24 cm, og samle de resterende maskene med en tråd, stram og fest godt.

Kornblomst-mønsteret

Kornblomstmønsteret kan strikkes inn ved hjelp av intarsia-teknikken, hvor du veksler mellom ulike fargeblokker. For et detaljert mønster, vurder å bruke diagrammer som viser plassering av ulike farger for å forme små kornblomster.
Strikk din egen kornblomst-lue: En komplett guide

Avslutning og montering

Trådfesting og justeringer

Når luen er ferdig strikket, må du følge nøye med på trådfesting. Gå forsiktig gjennom arbeidet for å sikre at alle ender er godt festet og at luen ser pen og ryddig ut.

Vask og vedlikehold

For å sikre at luen holder seg like fin over tid, vask den for hånd med mildt vaskemiddel og tørk den flatt for å unngå at den mister formen.

Oppsummering

Nå som du har denne flotte strikkeoppskriften for en kornblomst-lue, er du klar til å lage et unikt stykke tilbehør som vil lyse opp kaldere dager! Ta pinnene fatt og sett i gang. Din neste favorittlue venter på deg!

Populære innlegg