Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Slik strikker du din egen blånisselue: En komplett og gratis guide

Introduksjon til strikking av blånisselue

Velkommen til en koselig og kreativ reise der du lærer å strikke din egen blånisselue! Denne klassiske hatten, kjent fra ulike fortellinger og TV-programmer om blånissene, har blitt et ikonisk vinterplagg i mange norske hjem. Ikke bare er en blånisselue morsom å lage, den er også varm og behagelig å ha på kalde dager. I denne artikkelen vil du finne en detaljert og enkel å følge, gratis strikkeoppskrift på blånisselue, inkludert tips og triks for å få best mulig resultat.

Hva trenger du for å strikke en blånisselue?

Før vi dykker inn i selve oppskriften, la oss ta en titt på hva du vil trenge:- Ullgarn i blått, helst i en tykkelse som passer til pinner nr. 4-5.- Strikkepinner (rundpinne eller strømpepinner) av passende størrelse.- En målebånd for å sikre at luen passer perfekt.- En synål for å feste trådender.- Eventuelt en dusk til toppen av luen, hvis ønskelig.Når du har alt materialet klart, er du klar til å starte på ditt nye strikkeprosjekt!

Steg-for-steg blånisselue oppskrift gratis

1. Start med ribbestrikking

Begynn med å legge opp 80 masker på pinnene dine. Strikk ribb (2 rett, 2 vrang) i omtrent 8-10 cm. Dette skaper en god og elastisk kant rundt ansiktet.

2. Glattstrikk og felling

Etter ribben fortsetter du med glattstrikk (alle omganger rett) til luen måler omtrent 20 cm fra oppleggskanten. Nå skal du begynne å felle. Fell 8 masker jevnt fordelt på hver annen omgang, til du har ca. 16 masker igjen.

3. Avslutning og montering

Klipp av tråden, la den være lang nok til at du kan tre den gjennom de gjenværende maskene. Tre maskene sammen og stram til. Fest alle løse trådender pent på innsiden av luen.
Slik strikker du din egen blånisselue: En komplett og gratis guide

Tips for å tilpasse din blånisselue

Det fine med å strikke selv, er at du lett kan tilpasse luen. Ønsker du en større eller mindre lue, kan du enkelt justere antall oppsatte masker. En større lue krever flere masker, en mindre lue færre. Husk bare å justere antall masker slik at det passer med ribbmønsteret!

Konklusjon og videre inspirasjon

Nå som du har fullført din egen blånisselue, hvorfor ikke lage flere i ulike farger? Disse luene er perfekte gaver til venner og familie, spesielt i de kaldere månedene. Med denne gratis oppskriften kan du holde alle varme og stilige!Takk for at du fulgte denne guiden. Lykke til med strikkingen og hold deg varm med din nye blånisselue!

Populære innlegg