Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Slik gjør du butikk av strikking

Å starte opp for seg selv og finne sin egen nisje kan være vanskelig, men er det noe som aldri går av moten, så er det hjemmestrikkede klær og tøy.

Men hvor skal man starte, og hvor mye kapital trenger man for å starte opp? Vil det være lønnsomt å se etter det beste forbrukslånet for å komme i gang med businessen, eller er det enkelt å starte opp uten lån?

Din nisje

Aller først bør du kartlegge hva det er du skal strikke. For eksempel er Marius-gensere ganske vanlig å strikke og disse genserne har alltid vært populære. Undertegnede har også brukt x antall timer i en Marius-genser opp gjennom oppveksten, denne er solid.

En annen ting du kan gjøre, er å sy klær. Dette er en vanlig virksomhet man enkelt kan gjøre hjemmefra til å begynne med.

Uansett om du skal sy eller strikke, bør du finne mønstre som faktisk interesserer deg, men som du også tror vil interessere andre. Her gjelder det å skille seg ut fra andre med samme virksomhet.

Neste steg

Etter hvert som tiden går og kunder kjøper dine strikke-produkter, kan tiden for å utvide komme. Et neste naturlig steg vil være å lage en egen nettside hvor du stiller ut produktene dine, slik at kunder enkelt kan bestille på nett.

Dette vil koste å få satt opp, men som regel lønner det seg på sikt og det er en smidig måte for kundene å kjøpe produktene på.

Hva koster det å starte en strikkevirksomhet?

Foruten nål, tråd, garn, stoff og eventuelt andre tilhørende ting, vil det ikke koste all verden i starten. Å opprette et enkeltpersonforetak er også gratis, men dersom du tenker å utvide bedriften etter hvert, vil det være naturlig å opprette et AS. Her må du sette inn 30.000 kroner i aksjekapital.

Videre trenger du kanskje et regnskapssystem som koster deg noen tusen kroner i året. Skal du få noen til å opprette en nettside for deg, vil dette også koste flere tusen kroner. Totalt sett kan strikkevirksomheten koste mellom 30.000 kroner og 300.000 kroner, alt etter hva du trenger.

Det aller beste er å spare opp penger, slik at du ikke starter med gjeld. Samtidig er det vanlig å ta opp et lån for å komme i gang, for så å betale ned denne raskt.

Du kan selge produktene dine på flere plattformer

Vi har allerede vært innom egen nettside, men du kan også legge ut produktene du selger hos for eksempel Finn.no, Tise og Etsy. Husk at det alltid er smart å være synlig flere plasser når du skal skaffe deg kunder!

Populære innlegg