Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Rundskjerf i restegarn

«Tweed» mønster

I fjor sommer var jeg i Lofoten og besøkte en venninne som har strikkedilla, når hun ikke vever da … Hun fortalte at der hun bor blåser det så mye at vanlig langskjerf er uaktuelle. Det må helst være rundskjerf eller hals. Jeg har alltid trodd at rundskjerf har vært en av-og-på motesak, men kanskje er det også værbetinget?

Så uten mer snakk vil jeg her presentere et morsomt og enkelt rundskjerf i perlestrikk. Alle som kan strikke rett- og vrangmasker mestrer dette!

Kuult med restegarn

Finn fram restegarn og rundpinne 4.5mm. Garnet kan være i alle regnbuens farger og gjerne med forskjellig tykkelse, men bomullsgarn og lin egner seg ikke fordi de ikke har stretch.

Skjerfet strikkes på rundpinne med perlestrikk og du skifter mellom forskjellige garn for å gi en fin tweed-effekt. Skjerfet går to ganger rundt hodet og hvor bredt skjerfet skal bli, bestemmer du selv. Her er det bare å bruke fantasi når det gjelder både fargesammensetning og valg av garn. Det eneste som er sikkert er at alle skjerf blir til unike, små kunstverk!

Gratis oppskrift finner du her: https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/03/Tweed-rundskjerf-restegarn-PDF.pdf

Populære innlegg