Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Raggsokker litt øvet

Raggsokk-variant

Denne raggsokken er litt mer avansert – eller kanskje bare mer uvanlig. Den har en rillekant på hver side av hælklaffen (se venstre bilde nederst), den har felling under sålen i stedet for langs vristen (bildet i midten nederst), men har samme tåfelling og hælfelling som Raggsokker for Dummies.

Jeg fant en hel pose med Senjagarn i lageret mitt, 80% ull & 20% nylon, som er perfekt til sokker. Men så viste det seg at garnet «allerede» hadde gått ut av produksjon! Sånn går det når «man» kjøper mer garn enn man rekker å strikke opp! Selv om Senjagarn ikke er å få kjøpt lenger, fungerer alt strømpegarn, bare strikkefastheten er lik, det vil si at 26m på pinne 3mm = 10 cm.

Til venstre ovenfor ser dere sokkene før damping og spesielt fellingen under sålen som er litt uvanlig. Dessuten viser bildet hvor mye garn det ble igjen av to nøster Senjagarn, så dette hadde ikke gått med str. 40/42, med mindre du lager litt kortere skaft.

Artig sokkebok.

Inspirasjonen til disse raggsokkene fikk jeg fra denne boken, selv om jeg hittil bare har brukt de enkleste teknikkene og ikke prøvd meg på mangefargete mønstre. Jeg liker ikke å ha altfor mye å tenke på av gangen!

Hvis du har lyst til å prøve deg på denne sokken, finner du gratis oppskrift ved å følge denne lenken:

https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/02/Raggsokker-litt-ovet.pdf

Populære innlegg