Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Pannebånd Strikk – Hvordan strikke et panne bånd? – Gratis oppskrift!

Enkelt pannebånd med rett- og vrangmasker

Enkel oppskrift på pannebånd i dame-størrelse!

Det er enkelt å lage et pannebånd i dame-størrelse! Du trenger ikke mye utstyr, og det tar ikke lang tid. Følg denne enkle oppskriften, og du vil ha et pannebånd som passer perfekt til håret ditt! Du trenger: – 1 meter elastisk bånd – Saks – en liten bit av stoff (gjerne litt tykkere og mykere enn for eksempel bomull) – Limstift Først må du måle håret ditt fra den ene siden av hodet, over pannebåndet, til den andre siden av hodet. Deretter må du legge til ca. 5 cm til denne målingen, for å være sikker på at det blir stort nok. Når du har målt, kan du klippe av det elastiske båndet med saksen. Deretter må du ta den lille biten av stoffet, og klippe den til en firkant. Denne firkanten skal være like stor som det elastiske båndet. Når du har klippet ut firkanten, kan du bruke limstiftet til å feste stoffet på båndet. Pass på at du ikke fester stoffet for nærme kantene, ellers vil det være vanskelig å få båndet til å ligge flatt mot hodet. Når stoffet er festet på båndet, kan du bruke saksen til å klippe av eventuelle overflødige stoffbiter. Deretter kan du strekke båndet litt, for å få det til å bli helt flat. Og det er alt! Du har nå et pannebånd i dame-størrelse som er klart til å bruke!

Min lokale garnbutikk har midlertidig stengt på grunn av Corona, og posten kan ta sin tid… Så det er på tide å ta fram restegarn og gi seg i kast med litt småstrikk: Pannebånd! Men du kan ta turen til Titt inn garn nettbutikk og få levert rett hjem.

Pannebånd er enkelt å lage. Det er bare å strikke en lang remse, tilpasse lengden til hodestørrelse og sy sammen bak. Det er lettere å tilpasse pannebåndet til hodestørrelsen ved å strikke fram og tilbake.

Å strikke pannebånd er en fin måte å bruke opp restegarn og fylle opp gaveskuffen på. Det finnes uendelig med mønstervariasjoner med forskjellig vanskelighetsgrad, men her har jeg valgt en basisvariant og forklarer nedenfor hvordan det kan tilpasses alle garntykkelser. Dette er også et fint nybegynner-prosjekt med bare rett- og vrangmasker.

Pannebånd strikket i Alpakka Wool fra Du Store Alpakka

Tykt eller tynt garn?

Pannebånd kan strikkes med alle typer garn uansett tykkelse. Standard mål på pannebånd til dame er ca 12cm bred og 48cm lang. For å bestemme antall masker du skal legge opp, brukes en enkel formel:

Gang antall masker tilsvarende garnets strikkefasthet på 10cm med 1,2 = en bredde på 12cm. Bruk pinnestørrelsen anbefalt for garnet.

Eksempel 1: Dale Eco Baby Wool med strikkefasthet 28m på pinne 3mm = 28 masker x 1,2 = 33,6 som avrundes til 34 masker for å få en bredde på 12 cm. Legg opp 34 masker på pinne 3mm.

Eksempel 2: Drops Andes med strikkefasthet 10m på pinne 9mm = 10 masker x 1,2 = 12. Legg opp 12 masker på pinne 9mm

Det er det bare å finne fram restegarn i alle tykkelser og strikke pannebånd til alle som måtte ønske seg det!

Oppskrift på pannebånd i dame-størrelse!

Følgende oppskrift er for et pannebånd i dame-størrelse. Du trenger: -1 meter elastisk bånd -Saks -En liten bit av stoff i valgfri farge (dette trengs kun hvis du ønsker å pynte pannebåndet)

1. Klipp et stykke elastisk bånd på ca. 1 meter.

2. Fold båndet i to slik at det blir dobbelt så langt.

3. Klipp et stykke stoff i valgfri farge i en rektangulær form. Denne skal være ca. 4 cm bred og 12 cm lang.

4. Plasser stoffstykket på midten av det doble båndet, og fest det ved å sy sammen de to endene av stoffstykket.

5. Dekk den sydde delen med et annet stykke stoff i valgfri farge, og sy fast denne også.

6. Klipp av eventuelle overflødige tråder, og pannebåndet er klart til bruk!

Gratis oppskrift/forklaring finner du her: https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/02/Basis-oppskrift-for-pannebånd-PDF.pdf

Pannebånd i dame-størrelse!

Dame-størrelse pannebånd er en type hårtilbehør som er designet for å passe kvinner med hår i alle lengder og tykkelser. Pannebåndet er laget av mykt, elastisk materiale som er behagelig å ha på, og kan justeres for å passe perfekt rundt hodet. Pannebåndet har også en metallklemme på baksiden som gjør at det enkelt kan justeres og fjernes. Pannebånd i dame-størrelse er en flott måte å holde håret ut av ansiktet og for å unngå at håret faller ned i øynene. De er også perfekte for å holde håret på plass under trening eller andre aktiviteter. Pannebåndene er laget i et utvalg av farger, stiler og mønstre, så det er enkelt å finne et som passer til enhver anledning.

En detaljert oppskrift for å strikke et pannebånd

Enkel oppskrift på pannebånd!

Enkel oppskrift på pannebånd! Dette er en enkel oppskrift på pannebånd, som er perfekt for nybegynnere. Alle du trenger er to rektangulære stykker stoff, en sytråd og en saks. Stoffstykke 1 skal være like lang som pannebåndet du ønsker, og stoffstykke 2 skal være dobbelt så lang.

1. Legg stoffstykke 1 og 2 rett mot hverandre, med de goodside (den fine siden) mot hverandre.

2. Sy sammen de to stykkene langs de korte endene, ved å bruke en rett sytråd.

3. Vend deretter stoffet rett ut, slik at de goodside er ute.

4. Fold den ene langside av stoffet inn mot midten, og deretter den andre langside inn mot midten. Du bør nå ha et stykke stoff som er dobbelt så bredt som det opprinnelige stykket, men like langt.

5. Sy langs de to åpne korte endene, og snu stoffet rett ut igjen.

Vil du se flere strikkeoppskrifter anbefaler vi å ta en titt på Camilla Pihl Strikk sine strikkeoppskrifter.

Populære innlegg