Gikk du glipp av oransje-skjerf kampanjen?

I et par år nå så har det vært et landsomspennende kampanje som er initiert av kirkensbymisjon. Kampanjen går ut på å strikke gode og varme plagg som gies bort til hjemløse som trenger plagg for å holde seg varme. Ikke få dårlig samvittighet hvis du ikke bidro når kampanjen var på sitt største. Nå har du nemlig en gylden mulighet til og bidra til å hjelpe personer som trenger varme nå som de kalde månedene setter inn.

Om oransje-skjerf kampanjen

I 2010 så hengte hobbyklubben ut hjemmestrikkede ullplagg for å vise frem de flotte norske håndverkstradisjonene som vi alle er så stolte av. Til deres forbauselse så var et stort ullplagg som hang utenfor deres kontorbygg forsvunnet over natten. Den hadde hengt der om kvelden, og brått så var den tilbake tidlig neste morgen. 

Det var dette som gav inspirasjonen til oransje-skjerf kampanjen. Det viste seg at det var en hjemløs som lånte plagget for å holde seg varm gjennom en kald natt. Dette inspirerte hobbyklubben. Klubben startet et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og allerede året etter, i 2011 så hang de sammen ut 100 hjemmestrikkede oransje-skjerf ute i Oslo sentrum.

Siden så spredte kampanjen seg, og mange hundre strikkere spredt over vårt lange land mobiliserte seg for å gi varme og trygghet til de som ikke har et annet valg enn å sove ut. I 2018 så ble det strikket hele 15000 oransje-skjerf! Dette viser hvor mye man kan få til mange jobber sammen mot et felles mål.

Skjerfet er nå blitt et symbol på varme og inkludering i samfunnet.

TV-Aksjonen

I 2018 så ble Kirkens Bymisjon valgt til å fronte årets TV-Aksjon. Dette førte til at flere og flere valgte og støtte oransje-skjerf aksjonen å kanskje gi noen kroner til organisasjonen. Mange valgte å støtte kirkens bymisjons arbeid for å lage et varmere samfunn.

House of Yarn sitt oransje-skjerf garn

House of Yarn som står bak kjente varemerker som Dale garn og Du Store Alpakka bestemte seg for å sette i gang sin egen kampanje for å støtte Kirkens Bymisjon sitt arbeid. De lanserte blant annet oransje-skjerf garn. Hver gang noen kjøper dette garnet så blir det gitt 5 kroner til Kirken Bymisjon. House of Yarn fikk også flinke designere som Hrönn Jónsdóttir, Brit Frajord Ørstavik og Dale garn til å lage mange flotte oppskrifter. De lanserte gratis strikkeoppskrifter, faktisk hele 16 forskjellige flotte oppskrifter på skjerf, lue, genser og sokker som man kan strikke med det flotte oransje-skjerf garnet.

Bli med du også, det er aldri for sent å bidra. Garnet kan kjøpes på Titt Inn Garn.

Kanskje du også vil like:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *