Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Norsk ull er gull: start din egen bedrift

Vi nordmenn vet at ull er gull, og norsk ull er synonymt med både kvalitet og kultur. Med tilgang på eksklusiv kvalitet til dette naturlige materialet, kan du faktisk tjene penger på norsk ull. Ved å starte en bedrift med hjelp fra kreditt kan drømmen være nærmere enn du tror.

Hvordan komme i gang

Å starte en egen bedrift med norsk ull trenger ikke være veldig kostbart. Det å starte en butikk eller et større prosjekt kommer ofte med høye oppstartskostnader. En løsning for å komme i gang kan være ved å benytte et kredittkort for å finansiere ditt første innkjøp av norsk ull. Du kan finne kredittkortet som passer for deg her.

Du kan enkelt registrere et enkeltpersonforetak, og du trenger ikke skatte før du overstiger 50.000 kroner. Olle Pettersson, ekspert i personlig økonomi hos Finansplassen, syns dette er en unik mulighet. Ved å starte et eget enkeltpersonsforetak og sette i gang et sideprosjekt, kan nordmenn få mer til overs på slutten av måneden, uten økonomisk risiko, forteller han. 

La norsk ull bli din egen lille gullgruve utover det faktum at norsk ull varmer både kropp og sjel året rundt. Tidligere har flere bedrifter blitt ikoniske gjennom salg av norske produkter. Et av disse eksemplene er vannet Voss, som fikk en fot innenfor i Hollywood og blant verdensberømte mennesker. Dette var takket være et eksklusivt design, kvalitetsmaterialer og selvsagt godt vann. Vi nordmenn er derimot bortskjemt med godt vann, akkurat som vi også er bortskjemt med kvalitetsull som vi kan lage klær av. Så hva er gode alternativ når du skal sette i gang med en egen ullbedrift?

Skap din egen lille kolleksjon

Hvis du er en ivrig strikker, kan du starte en bedrift ved å motta bestillinger eller strikke din egen lille kolleksjon som du markedsfører. Produkter eller annonser om bestillinger kan legges ut på sosiale medier eller markedsplasser som Tise og Finn. Dette er en enkel måte å kunne sørge for å imøtekomme behovet til kundene, og samtidig styre flyten selv. Etter at Skappel utga strikkepakker, har strikkedilla virkelig tatt av her til lands. Den siste kolleksjonen, Skappel x Helenemoo, kan strikkes på bestilling av privatpersoner rundt om i landet, og mange får hyppige forespørsler.

Det kan være enkelt å bli oppdaget på markedsplasser, men hvis du virkelig ønsker å ta det hele ett steg lenger, vil sosiale medier være til stor hjelp. Du vil ha muligheten til å tilby tjenester i form av strikking eller selge dine egne strikkekolleksjoner til mennesker fra hele verden. Dette tar selvsagt litt mer tid og arbeid, men vil være verdt det i det lange løp dersom du virkelig elsker å strikke og dele tips.

Start eksport av ull 

En annen mulighet vil være å sette opp en nettbutikk som selger ullklær eller ullgarn fra Norge. Det kan også være lukrativt å starte en B2B plattform slik at du leverer store mengder garn til én og én bedrift. For å starte slike foretak vil du kanskje trenge litt erfaring innen salg, samt vite hvilket regelverk du må forholde deg til. Oppstartskostnaden kan også være høyere, men du vil også ha muligheten til å la bedriften vokse etterhvert som du får en god kundebase. Å ta opp et bedriftslån eller bruke kredittkort kan være en måte å sette i gang på, slik at du kan starte drømmen om din egen bedrift.

Husk at det alltid er lurt å få hjelp til å vurdere hva slags økonomiske innspill du vil trenge før du starter din egen bedrift. Enten du trenger det beste kredittkortet eller et høyere lån, kan Finansplassen gi deg skreddersydde råd som vil passe dine behov. 

Populære innlegg