Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Min strandbag

Hvorfor ikke strikke eget handlenett, bok-bag eller strandveske? Det er morsomt, praktisk og miljøvennlig!

Bærenett i vevstrikk

Dette er et lite bærenett som er akkurat passe stort til det mest essentielle som f.eks lesestoff, solbriller og mobil. Det strikkes i vevstrikk som er enkelt forklart i oppskriften og gir en tweed-effekt. Det brukes to forskjellige farger av tykt bomullsgarn, for eksempel Drops Paris eller Rowan Handknit Cotton. Det er også fullt mulig å bruke rester av andre typer tykt bomullsgarn og variere fargene slik at bag’n blir et riktig kunstverk!

Bærenettet passer fint å strikkes i Sandnes Sunday Garn

Tilbehør

Man trenger en stropp som festes i toppen av bærenettet. For å skape sitt eget utrykk kan man velge forskjellige materialer og variere lengden i henhold til eget ønske. Det kan være seg en lærstropp, noe fra en gammel veske, et pyntebånd eller en strikket stropp (f.eks I-cord). I tillegg kan det være anvendelig med en lomme på innsiden, enten strikket eller sydd av stoff. En annen praktisk detalj er å feste en trykknapp i toppen, slik at bag’en ikke spriker, for så å sy på en fin pynteknapp på utsiden. Mulighetene er utallige…

Dette er en slags basisoppskrift så det er enkelt å lage et bærenett som er større i bredden eller høyden ved å legge opp flere masker. Dog må du huske på at maskeantallet er delelig på to. Og ønsker du en større veske så kan det lønne seg å skrå-sy de nederste hjørnene (på innsiden av bag’n) for å skape volum og/eller legge en papp-plate i bunnen (som kan trekkes med stoff) for stabilitet.

Vi håper dette kan være til inspirasjon!

For gratis oppskrift til fri benyttelse klikk her:

https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/07/Baerenett-i-vevstrikk.pdf

Populære innlegg