Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Litt om strikkepinner – Tre eller metall?

Strikking er et håndverk som har eksistert i århundrer. Det er en populær hobby som kan gjøres av alle. Mange har sin egen favoritt strikkepinnetype, men det er viktig å kjenne til de forskjellige pinnetypene og hvordan de brukes.

Det er mange merker på markedet i dag, men noen av de mest populære merkene er KnitPro, ChiaoGoo, HiyaHiya, Clover Needlecrafts Co., Addi Needles USA Inc. og Susan Bates Needles.

Pinner er et essensielt verktøy for enhver strikker, så det er viktig å ha riktig pinne for jobben. Det finnes mange forskjellige typer pinner på markedet, men det er noen hovedkategorier de faller inn i: jumperpinner, rundpinner, utskiftbare rundpinner, strømpepinner og hjelpepinner.

Hva er en strikkepinne?

STRIKKEPINNER! De er fantastiske verktøy som kan lage vakre ting – tepper, gensere, luer, skjerf … alternativene er uendelige. De er sammensatt av to lange, tynne, parallelle stenger som er koblet sammen i den ene enden.

Forbindelsen mellom de to stengene er kjent som skjøten. Strikkepinner er avsmalnet slik at de spisse endene blir smalere enn de andre endene slik at de lett skal gli gjennom løkker i strikkestoffet. De spisse endene brukes til å strikke masker, som er når nålene skyves gjennom løkker i det strikkede stoffet

Tre eller metall? Rund eller rett?

Trepinner er ofte billigere enn metallpinner og de kan uten problemer brukes til alle typer garn. Strikkepinner av metall, derimot, bør kun brukes med ull eller andre kraftige garn fordi vekten av metallet bidrar til å holde maskene på plass mens du jobber.

Rundpinnen er best for flate deler som skjerf eller afghanske firkanter, mens den rette pinnen er best for gjenstander som gensere eller sokker som må strikkes i maskene.

Viktigheten av å holde orden når du oppbevarer strikkeutstyret ditt

Strikking er en hobby som mange finner avslappende. For å holde garnet trygt, er det viktig å oppbevare det på en måte som beskytter det mot skade. Her er noen tips om hvordan du oppbevarer garnet og strikkeutstyret ditt.

– Oppbevar forskjellige typer garn i separate beholdere for å unngå at de blir flokete eller sammenknyttet

– Oppbevar strikkeutstyret ditt i et lukket rom som en skuff eller et skap for å unngå risikoen for at det blir skittent eller skadet

– Pass på at du bruker riktig størrelse beholdere for mengden garn du har, slik at de ikke blir for tunge og velter

Finn frem riktige pinner og strikk!

Strikking er en fin måte å slappe av og frigjøre spenninger fra dagen på. Det lar også folk lage noe nytt som er ganske tilfredsstillende. Med strikking kan du lage luer, skjerf, gensere, pledd og mer som vil være en flott gave til noen eller bare til deg selv!

Populære innlegg