Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Kyse Gratis Oppskrift: Lag Din Egen Vakre Hodeplagg

Introduksjon til Strikking av Kyse

Strikking av kyser er en fin måte å utforske kreativiteten og praktisere håndarbeidskunsten din. En kyse, som er en tradisjonell myk hatt eller hodeplagg, kan varme godt og se stilig ut, spesielt i de kjøligere månedene. I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom en enkel og gratis oppskrift, slik at du kan lage din egen!

Hva trenger du for å strikke en kyse?

Før du starter, sørg for at du har alle nødvendige materialer:- Strikkepinner (anbefalt størrelse 4 mm)- Garn i ønsket farge og kvalitet (100 gram ullgarn er vanligvis nok)- Målebånd- Saks- En maskeholder eller en sikkerhetsnål, til å holde masker på vent
Kyse Gratis Oppskrift: Lag Din Egen Vakre Hodeplagg

Steg-for-Steg Kyse Gratis Oppskrift

Oppstart og Opplegg

1. Lag en løkke og sett den på strikkepinnen for å starte.2. Legg opp 90 masker (eller tilpass antall masker etter hodeomkretsen).

Strikking av Bolen

1. Begynn med en vrangbordstrikk (2 rett, 2 vrang) over de neste 10 omgangene for å danne en fin kant.2. Fortsett deretter med glattstrikk (alle rett på rettsiden og alle vrang på vrangsiden) over de neste 20 omgangene.

Forming av Kysen

1. For å danne toppen av kysen, begynn med gradvise felling: Strikk to masker sammen ved hver 8. maske til omgangen er fullført.2. Gjenta dette fellingsmønsteret hver 2. omgang, til du står igjen med omkring 30 masker.

Avslutningen

1. Strikk 2 og 2 masker sammen over hele omgangen til du har ca. 15 masker igjen.2. Klipp av garnet, og trekk det gjennom de resterende maskene. Stram til og fest godt alle løse ender.

Tilpasning og Personliggjøring

Etter du har ferdigstilt basen av kysen, har du flere muligheter for personliggjøring. Du kan:- Legge til en dusk eller pompon på toppen for et klassisk utseende.- Introdusere fargeblokkering eller stripemønstre underveis i strikkingen.- Pynte med perler eller applikasjoner for en mer detaljert kyse.

Konklusjon

Det mest tilfredsstillende med strikking er å se produktet ta form, bit for bit. Med denne enkle kysen kan du prøve deg frem med ulike garn og teknikker, og ikke minst gi noe håndlaget og spesielt til noen du er glad i, eller kanskje til og med deg selv!

Populære innlegg