Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Jul i Sverige, strikkede klær og andre håndlagde gaveideer

Nå nærmer julen seg igjen! Tiden går fort og plutselig er det juleaften. Det er en av de dagene i året som vi alle gleder oss mest til. Og det gjelder ikke bare oss i Norge. Har du noen ganger vært nysgjerrig på hvordan julen er feiret i Sverige? Vi har funnet en guide fylt med julestemning og alt du trenger å vite om den vakre høytiden. 

Hvis du er en av de som liker å strikke og ønsker å lage strikkede gaver til venner og familie i år, er det på tide å begynne å planlegge prosjektene dine. Velg mønstrene dine, klargjør materialene dine og gjør deg klar til å begynne å strikke. Det er ingenting bedre du kan gi dine kjære med enn en håndlaget gave! Dersom du lurer på hvilke butikker har gode strikkepinner og garn i Sverige, kan online kundeopplevelsesplattformer som ReviewsBird hjelpe deg med mer informasjon.

For å komme i gang med strikking trenger du å vite om noen få grunnleggende teknikker. Legg til noen enkle ferdigheter, og du vil ha tusenvis av fantastiske strikkemønstre å velge mellom! Heldigvis er det nok av strikkeoppskrifter for nybegynnere, og middels til avanserte strikkemønstere også, slik at der er noe for alle.

Tydelige instruksjoner 

Les gjennom alle instruksjonene før du begynner. Sørg for at du forstår teknikkene før du går inn i prosjektet ditt. Dette vil spare deg for mye frustrasjon når du strikker. Mange strikkeoppskrifter inkluderer bilder eller til og med videoer, slik at du kan visualisere nøyaktig hva du trenger å gjøre.

DIY-prosjekter

Noen ganger er det å bruke butikkkjøpte dekorasjoner det mest praktiske, men det er noe så spesielt og sjarmerende med hjemmelaget DIY julepynt rett og slett ikke kan kjøpes for penger. DIY gaver er også perfekte for julegaver. Det betyr at man har lagt ned innsats i gaven, og faktisk tenkt nøye gjennom den og brukt mye tid på den. Nedenfor finner du noen DIY prodjekter du kan prøve deg på.

Såpe

De fleste vet ikke hvor lett det faktisk er å lage sin egen såpe. Den absolutt enkleste måten å lage såpe på er å bruke en ferdiglaget såpebase. Smelt-og-hell-såpe kommer i enten terninger eller blokker, og du kan velge mellom klar glyserin, geitemelk og standardbaser. All kjemien er ferdig for deg før du i det hele tatt åpner pakken, noe som betyr mindre å være på vakt mot. Også mer å ha det gøy med! Du kan forme vakre såper og dekorere dem slik du ønsker med ulike farger og dufter. Pakk dem inn i en vakker boks, og du vil ha en fantastisk gave.

Grytekluter

En klassisk og veldig enkel og nyttig ting å strikke som nybegynner er en gryteklut eller oppvaskklut. Hvorfor? For det første er de veldig raske å fullføre. Da kan du velge veldig billig bomulls- eller akrylgarn, og de kan være et mer bærekraftig alternativ. Du kan også tilpasse den til jul ved å bruke bestemte farger og mønster. Dette er et perfekt prosjekt for nybegynnere, da det ikke er så komplisert. I tillegg er det noe de fleste har bruk for i hjemmet.

Sjerf

Hvis du føler deg litt mer vågal, kan du også prøve å ta fatt på ditt første prosjektstrikk i runden. Jeg vil ikke anbefale å strikke en lue den første dagen du lærte å strikke, men når du har gjort ferdig et par grytekluter og er sikker nok med strikking og vrang, er det absolutt et fint alternativ. Et skjerf er et av de beste strikkeprosjektene å starte med for nybegynnere. De morsomme duskene på dette skjerfet er ikke vanskelige å lage, men gir det et fancy, ferdig utseende. Den andre fargen i dette mønsteret bidrar også til det fasjonable utseendet til dette enkle prosjektet.

Balaclava

En balaclava er en hodevarmer som er delvis lue/del nakkevarmer kombinert. Balaclavas kan strikkes med veldig fint garn. De kan også strikkes med middels til tykke garn og brukes alene. Noen har en spalteåpning bare for øynene for å holde resten av ansiktet varmt i vintervær. Andre balaklavaer er mer en hettegenser-stil. De har et åpent ansikt som holder hodet, øret og nakken varme. Andre er store med mye rom. 

Julegenser

En julegenser er et utfordrende prosjekt. Det krever at du har en del erfaring med strikking, og at du er tålmodig. Det er likevel en fin gave, og noe alle kan sette pris på. Hvem føler ikke julestemningen av en myk hjemmestrikket genser med en nisse på? Det er mange ulike oppskrifter på nett til ulike gensere. Mariusgenseren er ikke en klassisk julegenser, men likevel ganske tidløs, og passer til vinteren. Den utgjør derfor en fantastisk julegave. Det er også en gave man faktisk har bruk for.

Populære innlegg