Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Hvordan strikke glattstrikk? (NY Guide 2022)

Glattstrikk er en enkel og rask måte å strikke på, og det er den mest brukte strikkemetoden i Norge. Glattstrikk er den enkleste av de fire grunnleggende strikkemetodene, og det er grunnen til at det er den mest brukte. Glattstrikk består av rettstrikkede og vrangstrikkede masker, og det er denne kombinasjonen som gjør at glattstrikket blir så jevnt og fint. For å strikke glattstrikk må du først lære å lage en rettstrikket maske, og deretter en vrangstrikket maske. Det er viktig å huske at når du strikker glattstrikk, skal du alltid strikke de rettstrikkede maskene på rett side av arbeidet, og de vrangstrikkede maskene på vrangen. For å strikke glattstrikk må du først lære å lage en rettstrikket maske. For å lage en rettstrikket maske må du sette tråden foran nålene, og deretter stikke nålene inn i den første maskekanten fra høyre mot venstre. Nå setter du den første maskekanten over tråden, og deretter stikker nålene inn i den andre maskekanten fra høyre mot venstre. Nå setter du den andre maskekanten over tråden, og deretter stikker nålene inn i den første maskekanten fra høyre mot venstre. Du har nå to masker på nålene, og du skal strikke de to maskene sammen. For å strikke glattstrikk må du også lære å lage en vrangstrikket maske. For å lage en vrangstrikket maske må du sette tråden foran nålene, og deretter stikke nålene inn i den første maskekanten fra venstre mot høyre. Nå setter du den første maskekanten over tråden, og deretter stikker nålene inn i den andre maskekanten fra venstre mot høyre. Nå setter du den andre maskekanten over tråden, og deretter stikker nålene inn i den første maskekanten fra venstre mot høyre. Du har nå to masker på nålene, og du skal strikke de to maskene sammen. For å strikke glattstrikk må du altså lage en rettstrikket maske, og deretter en vrangstrikket maske. Når du har gjort det, skal du strikke de to maskene sammen. Du fortsetter å strikke rettstrikkede og vrangstrikkede masker på denne måten til arbeidet måler ønsket lengde.

Hvordan strikke glattstrikk?

Om du lærer deg å strikke, er det viktig å lære seg glattstrikk. Glattstrikk er en av de mest essensielle og grunnleggende strikkemetodene, som alle burde lære.

Vi skal i denne artikkelen vise deg hvordan du kommer i gang med glattstrikking på 1-2-3!

Hvordan Strikke Glattstrikk Steg For Steg

Greit, så glattstrikk er veldig viktig å kunne, men hva er egentlig glattstrikk?

Vell.

Glattstrikk er i bunn og grunn en strikkemetode som lager en glatt side, og en med riller. Siden som er glatt vil danne mange små ‘v’er og den andre vil få mange bølger.

Strikke glattstrikk vil rett og slett lage et veldig pent strikketøy.

Trenger Du Garn Eller Pinner?

Hvis du trenger Strikkepinner eller garn så anbefaler vi et tykt garn til å starte med, sammen med parpinner.

Tilbake til glattstrikking

Glattstrikk er en av de mest grunnleggende strikketeknikkene, og det er en svært enkel måte å lage jevne, rene og profesjonelle-looking strikkeplagg. Denne teknikken er spesielt nyttig for nybegynnere, fordi det er veldig lett å lære og fordi det gjør at alle strikkeprosjekter ser ut som de er laget av en profesjonell. En av de beste tingene med glattstrikk er at det er så fleksibelt. Det kan brukes til å lage alt fra enkle plagg som halsvarmere og skjerf, til mer komplekse gensere og jakker. Uansett hva du strikker, vil glattstrikk gi det et elegant og profesjonelt utseende. Det er også en veldig rask og enkel teknikk å mestre. Du trenger ikke å bekymre deg for å strikke for mye eller for lite, fordi det er enkelt å justere antall masker etter behov. Og hvis du gjør et feil, kan det alltid rettes opp ved å strikke over det igjen. Glattstrikk er en fantastisk teknikk for nybegynnere å lære, fordi det er så enkelt og fordi det gjør at alle prosjekter ser profesjonelle ut.

Men hvordan strikke glattstrikk?

Det er ganske enkelt.

Du strikker først en hel rad på «framsiden» med rette masker.

Så snur du strikketøyet rundt, og strikke på «baksiden» med vrange masker.

Så er det bare å fortsette med det til du har strikket ferdig.

Om du er usikker på hvordan man strikker rette og vrange masker, har jeg under skrevet steg for steg om hvordan man kan strikke glattstrikk, ved bruk av rette og vrange masker:

  1. Første rad strikker du med rett maske. Det gjør du ved å ta høyre pinnen inn masken fra undersiden, så du få høyre pinne under venstre pinne, som sammen danner en ‘X’.
  2. Så tar du tråden til nøstet rundt pinnen du holder i høyre hånd, med klokken.
  3. Trekk så høyre pinnen ut av masken igjen, men sørg da for å dra med deg tråden som du tok rundt pinnen med ut igjen, og ta masken av den venstre pinnen.
  4. Gjør stegene 1-3 til du har gjort ferdig hele raden.
  5. Snu strikket rundt så du strikker på «baksiden». Nå skal du strikke vrange masker.
  6. Sørg for å ha tråden foran arbeidet ditt, og over venstre pekefiner og nedover baksiden av hånda. Trekk pinnen fra oversiden av maska, og ned. Denne gangen skal den høyre pinnen være foran den venstre, og lage en ‘x’.
  7. Nå tar du tråden rundt den venstre pinnen som forrige gang, men denne gangen skal den rundt mot klokken.
  8. Trekk ut pinnen fra masken, og ta med deg tråden i samme slengen som du tar av masken av den venstre pinnen.
  9. Gjenta stegene 6-8 til du har gjort hele raden ferdig.
  10. Nå trenger du bare å gjøre alle stegene 1-9 til du er ferdig med arbeidet ditt!

Om du likte dette innlegget, kan du gjerne gi oss en like, og følge oss på FaceBook!

Legg også igjen en kommentar, og fortell om hvordan ditt arbeid ble 😉

NB: En viktig ting å huske på når man strikker glattstrikk, er at det er viktig å holde fast på begge ender av pinnen. Hvis man slipper den ene enden, kan det hende at den andre enden også ryker med, noe som kan være svært irriterende. Det er også viktig å holde den ene enden av pinnen løsere enn den andre, slik at man ikke strikker for stramt. Strikker man for stramt, kan det hende at det blir vanskelig å rekke over til den andre enden av pinnen, og at det blir ujevnt og løst. Når man har rettet den ene maska av, strikker man den neste rett på, og fortsetter slik til arbeidet er ferdig.

Du kan også lese litt om Tips For Å Prise Hjemmestrikk her.

Populære innlegg