Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Hvor lang tid tar det å ta førerkort? Her er svaret

Å ta førerkort kan være en stor milepæl i livet, og det er ikke uvanlig å lure på hvor lang tid det tar å fullføre opplæringen. Svaret på dette spørsmålet avhenger av flere faktorer, som blant annet hvilken type førerkort du ønsker å ta, hvor mye tid du kan dedikere til opplæringen og hvor raskt du lærer.

Om du ønsker å ta teoriprøven på rekordfart, så anbefaler vi at du bruker Testen.no sin øvingsplattform. Der kan du øve på teoriprøven for MC, bil og moped.

Dette må til for å få førerkortet

For å få førerkort i Norge må man gjennom en opplæring som er delt inn i teori- og praksisundervisning. For bilførerkort (klasse B) må man fullføre minst 17 timer med obligatorisk teoriundervisning og 14 timer med obligatorisk kjøreopplæring. I tillegg må man ta minst 4 timer obligatorisk mørkekjøring. Totalt sett vil dette utgjøre minst 31 timer med opplæring før man kan melde seg opp til førerprøven.

Hvis man velger å ta opplæringen på en trafikkskole, vil det som regel være mulig å tilpasse opplæringen til eget tempo og tilgjengelighet. Enkelte trafikkskoler tilbyr intensive kurs som kan fullføres på kortere tid enn normalt. Imidlertid vil det være avhengig av trafikkskolen og hvor mange elever som er påmeldt i samme periode.

Førerkort for klasse A

For førerkort i tung motorsykkel (klasse A) vil det kreve litt mer tid å fullføre opplæringen. Her må man fullføre minst 17 timer teoriundervisning og 7 timer kjøreopplæring på lukket bane, før man kan avlegge førerprøven. Dersom man ønsker å ta førerkort for tung motorsykkel med automatgir, må man gjennomføre ytterligere 2 timer kjøreopplæring.

Opp til hver enkelte

Hvor lang tid det tar å ta førerkort vil også avhenge av hvor mye tid man kan dedikere til opplæringen. Hvis man har en travel hverdag med jobb og andre forpliktelser, kan det ta lengre tid å fullføre opplæringen enn hvis man har mer fritid til rådighet. Det er viktig å være realistisk med hensyn til tidsplanen, slik at man ikke blir stresset eller overveldet av opplæringen.

Det er verdt å merke seg at det ikke er uvanlig å stryke på førerprøven første gangen man tar den. Dette kan føre til at man må ta flere timer med opplæring og må vente en stund før man kan avlegge prøven igjen. Det er derfor viktig å være tålmodig og ha realistiske forventninger til hvor lang tid det vil ta å ta førerkort.

Les også om: Hortenslua

Populære innlegg