Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Hortenslua

Takk til venninnene Nora og Ella!

Det er ofte så mange restriksjoner på hva man kan gjøre med kjøpe-oppskrifter; blant annet hvordan de skal kunne vises og formidles, så jeg bestemte meg til å lage min egen Hortenslue.

Hortenslua er strikket av Sunday fra Sandnes på pinne 3mm. Luen er altså ikke veldig tykk, selv om bretten får dobbelt lag, men på den annen side er det jo ikke sprengkulde hele året, så kanskje det gjør den mer anvendelig.

En vårlue er vel heller ikke så dumt? Våren kan være både lunefull og sur, selv om jeg syns vi fortjener en fantastisk vår i år – som plaster på såret!

I stedet for å skulle sy oppbretten fast etterpå, valgte jeg å strikke inn oppleggskanten, dette er forsøksvis forklart i selve oppskriften. Jeg hadde aldri gjort det før, og litt knotete var det – særlig de første maskene – men vel verdt innsatsen.

Fordelen med denne metoden er at du slipper å snu arbeidet når du har strikket ønsket høyde på bretten for få glattstrikkingen på utsiden av både lue og brett. Dermed er det bare snurping i toppen og to tråder å feste når luen er ferdig strikket.

Det gikk forbausende raskt å strikke lua. Som dere ser, strikket jeg tre stykker da jeg først var i gang. Sunday var dessuten drøyt – jeg brukte bare ett nøste per lue – og det var godt å strikke av. Lykke til!

Gratis oppskrift finner du her: https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/03/Hortenslua.pdf

Populære innlegg