Kommentar fra Tusenideer redaksjonen: Dette innlegget tar for seg strikking av genseren Camilla Pihl Honeysuckle og hyggelige innblikk i livet til en strikker. Innlegget er skrevet av vår Strikkeskribent Herdis. Følg henne gjerne på instagram. Lenke til profilen er nederst i innlegget.

Hei alle medstrikkere, mitt navn er Herdis og jeg har strikket aktivt i snart to år. Jeg er 46 år, gift, har et eget barn og et bonusbarn, som begge snart er tenåringer.

Jeg startet opprinnelig med hekling men måtte bytte over til strikking da søsteren min fikk sitt første barn og ville absolutt ikke ha heklede klær. Da var det ikke annet å gjøre for en med ambisjoner om å bli yndlingstante, enn å lære seg å strikke i en fei.
Det var jo ikke sånn at jeg aldri hadde strikket, så jeg hadde litt grunnkunnskapen inne. Jeg hadde likevel aldri strikket så mye mer enn et skjerf og en veske som aldri ble ferdig. Apropos den vesken, den fant jeg i en pose på loftet og jeg må jo si at den var ikke særlig vellykket, så den ble rekt opp og forvandlet til andre ting.
Jeg er en ganske allsidig strikker og prøver gjerne nye ting, være seg mønster eller struktur. Det er alltid gøy å se hvordan et plagg trylles frem. Jeg bruker YouTube aktivt for å finne utav nye teknikker eller forstå oppskrifter bedre. Jeg synes ofte det er lettere å få til nye ting når jeg ser hvordan det blir gjort. Da sjansen bød seg for å kunne strikke noe spennende og skrive om det, heiv jeg meg på.
Informasjon om strikkeprosjektet Honeysuckle fra Camilla Pihl
Modell: | Honeysuckle |
Designer: | Camilla Pihl |
Garn | Olava |
Farge: | 901 Sort, 903 Natur og 906 oliven |
Størrelse: | xl |
Litt om Olava garnet fra Camilla Pihl

Olava fra Camilla Pihl er et klassisk, enkeltrådet garn i 50 % ren alpakka og 50 % peruansk highland-ull. Garnet er godt på pinnene, og det er lett å strikke med og få jevnt.
Garnet lukter til og med ull, og bringer tilbake minner om barndommens gårdsturer på sommeren og kosing med kopplam.
Strikke-skribent – Herdis B. Rögnvaldsdòttir
Prosessen med å strikke Camilla Pihl Honeysuckle
Jeg startet med å strikke en prøvelapp. Jeg strikker vanligvis litt fast, så jeg synes det er viktig å teste ut strikkefastheten. Jeg endte opp med å gå opp en pinnestørrelse.

Bolen
Genseren strikkes nedenfra og opp. Jeg er vant til å strikke andre veien, det er da lettere å regulerer lengden om man ønsker det. Siden jeg liker å ha litt lengde på genserne mine strikket jeg litt lenger enn oppskriften tilsa før jeg begynte på bærestykket, så jeg brukte litt mer garn.
Bolen er strikket i vanlig glattstrikk, så den gikk i en fei.
Ermene
Siden jeg synes settepinner er fryktelig knotete og kjedelig har jeg prøvd meg på magic loop med litt varierende hell. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve å strikke begge ermene samtidig på denne måten, så jeg tenkte at nå er muligheten der.
Jeg gjør som jeg pleier å gjøre når noe nytt skal prøves, jeg går til YouTube! Og der fant jeg ut hvorfor kanskje ikke alle mine tidligere forsøk har vært like suksessfulle, det er nemlig lurt å bruke rundpinne med myk vaier. Det gjorde hele forskjellene. Så det gikk faktisk ganske fort med ermene.
Bærestykket
Starten på bærestykket knotet jeg litt med. Jeg klarte på en eller annen måte å få feil maskeantall på front og baksiden ved felling til ermene. Så da jeg begynte på mønsteret, der en rapport skal være midt foran, ble det helt galt.
Så jeg måtte rekke opp og telle og telle og telle, og så justere for å få det til å bli riktig. Da er det bare en god porsjon tålmodighet som duger. Når det var unnagjort, var resten dans på roser.
Det var utrolig moro å strikke mønsteret. Det var så vanskelig å legge fra seg, skulle bare strikke en omgang til, bare en omgang til.
Strikkeskribent – Herdis B. Rögnvaldsdòttir
Vrangborden på halsen strikkes ganske lang for så å syes dobbel sammen på innsiden. Det ble også veldig fint. Jeg synes alt i alt at det var veldig moro å strikke Honeysuckle fra Camilla Pihl.
Garnet var behagelig å strikke med, og mønsteret er utrolig fint. Vrangbordene er litt annerledes enn jeg er vant til. De er strikket vridd rett og vrang, istedenfor den vanlige rett og vrang. Det ga vrangborden et litt annet utrykk, som ble veldig fint.

En lærer så lenge en lever. Så vil du ha en varm, deilig myk og romslig genser til sene høstkvelder, vil jeg så absolutt anbefale Camilla Pihls Honeysuckle.
Det er en litt oversized genser, så jeg ser jo at jeg kanskje skulle ha strikket den i en str mindre. En annen ting som også kanskje er litt dumt når det kommer til oss som bruker litt større størrelser, er at selv om vi er større over mage og bryst , så har vi jo nødvendigvis ikke så mye lengre ermer. Så jeg kommer nok til å bruke målebåndet litt mer fremover og ta utgangspunktet i virkelig lengde og ikke bare følge oppskriftene blindt på det punktet. Det er nemlig ikke første gang jeg sitter med ferdigprodukt med litt for lange ermer.
Hvis du vil se litt av hva jeg driver med kan du følge meg på Instagram. Der heter jeg knittingdisa.