Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Få stillhet med hagestrikking til sommeren!

Sommertiden er perfekt for strikking. Med dette er det ingen ting bedre enn å sitte ute i hagen på en fredagskveld og nyte vin og litt strikking. Men for å få strikkezen så er det utrolig viktig å ha det komfortabelt, stille og privat. Vi anbefaler derfor alle strikkere å finne roen i hagen og nyte sommerstrikken.

Har du hørt om hekkbusken Thuja? Du har det ja. Det er jo et hav av ulike grønne planter på de ulike hagesentrene som er rundt omkring. Og man kan jo av og til bare stoppe opp og bare drømme seg vekk og planlegge nye strikkeprosjekter. Kjøp alt du trenger av garn og strikkeutstyr her

Når man ser på disse ulike grønne plantene så blir det ofte slik at kundene spør seg selv spørsmål som 

  • Hvor mange må jeg ha av dem?
  • Hvordan vil se de ut på de ulike plassene? 
  • Hvordan vil de se ut når hekken er utvokst 

 Og sist, men ikke minst

  • Hvordan vil den holde seg grønn?

Man ønsker jo at den holder seg bra når man først skal investerer i en hekk. Og det er vel hovedsakelig at det koster en del og man ønsker jo å ha noe enkel som ikke trenger mengder av vedlikehold. 

Hvis du tar deg en tur rundt i nabolaget ditt så er det nok sånn at 90% av hekkene rundt i de ulike hager og grøntanlegg er av typen Thuja-Brabant. Kanskje er hovedgrunnen til dette er at Thuja-Brabant har den egenskapet at den er voksevillig, holder seg jevnt grønt. Selv om Thuja-Brabant er ikke ren smaragdgrønn, men har en anelse av gulskjær i seg og den har også en slags eleganse der den strekker seg. Den er også kjegleformet utseende på den. Og det som også er veldig bra er at man kan ved enkle trinn kan enten holde den lav og tett eller la den vokse seg høy og tett. Fordelen med Thuja-Brabant er at den kan være med å bidra til hvis du ønsker å ha en litt skjermet hage mot innsyn. 

Thuja-Brabant kan bli opptil 5meter i løpet av 10 år. Dersom du ikke klipper den eller noe så kan den med tid og stunder oppnå høyder mot 10 meter. Men dersom du ønsker å ha en prat med naboen over hekken uten at dere trenger stige så kan dere klippe den på toppen for da har Thuja-Brabant den egenskapen at den slutter å vokse. Noen mener også at dette er den perfekte helårs grønne hekkeplante fordi den ikke krever så mye. Dersom den trenger vann så er det slik at Thuja-Brabant vil danne kongler som da kan fortelle deg at du må vanne den mer. Den vokser såpass tett at den kan beskjæres, ja nesten som figurformet. Og selv en ungkar kan klare denne hekken selv om man ikke har grønne fingre ellers.

Hekken ønsker seg veldrenert jord med sol- halvskygge som plassering.

Som andre planter så ønsker Thuja-Brabant seg gjødsel 3 ganger i året, ca. i starten av sesongen, midt på sommeren og i slutten. Den vil som takk sørge for at innsyn til tomten din er minimalt, fordi Thuja-Brabant er så pass voksevillig at den sprer seg godt. Dersom du skulle ønske å ikke bruke Thuja-Brabant som en hekkeplante så kan den plantes i grupper, rundt bed osv.

Thuja-Brabant tilhører jo gruppen vintergrønne barnålshekker, og det betyr at dersom du ønsker å klippe den, noe man bør gjøre en gang i året så klipper du Thuja-Brabant før august måned. På den måten får de nye grønne skuddene anledning til å sette seg før snøen og kulden kommer og som takk til dette vil Thuja-Brabant belønne deg med å skinne grønn og fin hele året igjennom. Når det kommer til antallet så er det slik at de bør plantes med 50 cm avstand mellom hver busk, fordi de sprer seg utover.  Når det gjelder hvordan Thuja-Brabant vil ta seg ut på de ulike stedene er det veldig variabelt fra plass til plass, men det man vet er at siden denne vokser 25-50 cm i året så vil den fort kreve sin plass, men samtidig på grunn av den kjegleformede fasongen på de så vil de strutte av eleganse denne Thuja-Brabant når den kommer til sin rett. Nå det gjelder hvordan den vil holde seg grønn så er det jo slik at i motsetning til Thuja så vil du se at Thuja-Brabant er gulaktig i skjær så den vil skille seg litt ut, men være fryktelig vakker der Thuja-Brabant strekker seg mot himmelen. Og jo flere du har, jo tettere blir det jo. Men det er viktig å huske at de trenger pleie og omsorg likevel selv om det sies at Thuja-Brabant ikke er så kravstor. Det e viktig at man lar den få vann. Selv om det i store deler av landet regner en del så er det slik at når den blir veldig tett så er det ikke så lett for vannet å treffe bakken/ jorden slik at Thuja-Brabant ikke få da nok vann. Så sørg for dette. Og så ønsker vi dere lykke til med deres Thuja-Brabant hekk og sommerstrikk i ro og fred i egen hage!

Populære innlegg