Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Fotballutstyr for nybegynnere – den enkle guiden

Har barnet ditt akkurat begynt med fotball, og du føler at du er på veldig tynn is? Kanskje har du aldri spilt fotball selv, og alle begrepene er helt nye for deg? Da er det greit å ta det helt med ro, og bruke litt tid på å orientere seg i hva det er poden egentlig trenger for å etablere seg som den neste Haaland, Ødegaard eller Hegerberg.

Det helt obligatoriske – fotballsko, leggskinn og fotballsokker 

La oss begynne med det helt enkle og obligatoriske. Selv på trening kommer du ikke langt uten fotballsko, leggskinn og sokker:

  • Fotballsko er selvfølgelig helt avgjørende, uansett underlag og sesong. Legg særlig godt merke til forskjellen mellom sko til bruk innendørs og utendørs. Heldigvis er sko for utendørsbruk i populære fotballskoserier som Nike Tiempo utstyrt med såkalte «Multi Ground (MG)-knotter». Det betyr at de kan brukes på både kunst- og naturgress.
  • Leggskinn er obligatorisk utstyr hvis ikke fotballkarrieren skal bli svært kort. Her er det hovedsakelig komfort som er avgjørende i begynnelsen, finn leggskinn som passer godt.
  • Fotballsokker er ikke «obligatoriske», men gode sokker er prikken over i-en sammen med leggskinn og sko, slik at du kan gå videre til bekledning til trening og kamp.

Lett treningstøy i funksjonsmaterialer

De aller fleste fotballklubber stiller med t-skjorter til kampbruk, slik at du ikke trenger å tenke på det. Derfor er det egentlig bare shorts som kanskje må kjøpes inn for å komplettere kampbekledningen (en nøytral sort shorts passer ofte bra). Utover det er helt vanlig treningstøy i funksjonsmaterialer mer enn nok, selv om det kan være kult å komplettere med for eksempel favorittlagets fotballtrøye til spesielle anledninger.

Helt til slutt er det noen spesielle forholdsregler hvis barnet ditt har langt hår eller ørepynt. Pass på at håret er satt opp med strikk til både trening og kamp, dessuten er det vanlig å oppfordre til å teipe ørepynt for sikkerhets skyld.

Populære innlegg