Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Enkel og Trendy: Oppskrift på Lue i Patentstrikk

Introduksjon til Patentstrikk

Patentstrikk, kjent for sin elastiske og tykke tekstur, er perfekt for den som ønsker å lage varme og komfortable strikkeprosjekter. Dette garnhåndverket er ideelt for tilbehør som luer, skjerf og votter, og det gir et flott og spenstig resultat. I denne artikkelen vil du finne en detaljert oppskrift på en lue i patentstrikk, spesielt designet for nybegynnere og viderekomne strikkere alike.

Hva trenger du for å strikke en lue i patentstrikk?

For å komme i gang med din lue i patentstrikk, trenger du noen essensielle materialer:- Rundpinne og strømpepinner i størrelse 4 mm eller den størrelsen som passer til garnet du har valgt- Garn egnet for pinne 4 mm, for eksempel ull- eller alpakkablandinger- En maskeholder eller en liten lengde av kontrastgarn- Saks og synål for å feste trådene
Enkel og Trendy: Oppskrift på Lue i Patentstrikk

Steg-for-steg: Oppskrift på Lue i Patentstrikk

Oppstart

1. Legg opp 80 masker på rundpinnen. Det er viktig å ikke stramme for hardt når du legger opp maskene, da dette kan gjøre luen for stram i kantene.

Øk Maskenes Antall

2. Strikk en omgang rett for å forberede arbeidet til patentstrikk.3. Påfølgende omgang begynner selve patentstrikken: 1 rett, 1 kast, 2 masker rett sammen – Gjenta fra til ut omgangen.

Forming av Luen

4. Fortsett med patentstrikk til arbeidet måler omkring 20 cm fra oppleggskanten.5. Start med felling: Strikk 2 sammen gjennom bakre maskeledd, 2 rett sammen, løft 1 maske som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, og trekk den løftede masken over. Gjenta sekvensen til du har færre masker på pinnen.

Avsluttende Trinn

6. Når luen har nådd ønsket dybde, klipp garnet slik at det er en lang tråd igjen. Trekk denne tråden gjennom de gjenværende maskene og stram til for å lukke toppen av luen. Fest alle løse ender.

Tilpasning og Variasjon

Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige garnfarger og strikketeknikker for å gi luen et personlig preg. Du kan for eksempel legge til en pom-pom på toppen eller inkludere striper av forskjellige farger for en mer dynamisk effekt.

Populære innlegg