Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

En spennende strikkeoppskrift: Fantasifulle pulsvarmere fra Tusenideer.no

Velkommen til en kreativ og spennende strikkeoppskrift fra Tusenideer.no! I denne oppskriften skal vi lære deg hvordan du kan strikke et par fantasifulle pulsvarmere som både er praktiske og stilige. Pulsvarmerne vil holde hendene dine varme, samtidig som du kan bruke fingrene fritt. Perfekt for kalde dager! La oss sette i gang.

Materialer og utstyr

Før vi begynner med selve strikkingen, må vi sørge for at vi har alt vi trenger av materialer og utstyr. Her er en liste over hva du trenger for å strikke disse pulsvarmerne:

 • 50 gram garn i hovedfargen (f.eks. grå)
 • 50 gram garn i kontrastfarge (f.eks. hvit)
 • Et sett med rundpinner eller strømpepinner nr. 3,5
 • En synål til montering
 • Saks
 • Målebånd

Mønster og størrelser

Pulsvarmerne vi skal strikke har et spennende mønster som består av en kombinasjon av rett- og vrangmasker, samt et enkelt flettemønster. Det gir et flott og variert uttrykk som passer perfekt til høst- og vintermånedene.

Denne oppskriften gir pulsvarmere i tre forskjellige størrelser: liten (S), medium (M) og stor (L). Størrelsene angis i parentes, slik at du kan velge den størrelsen som passer best for deg. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal velge, kan du måle omkretsen rundt håndleddet ditt og sammenligne med målene under:

 • Størrelse S: passer til et håndledd som måler ca. 16-18 cm i omkrets
 • Størrelse M: passer til et håndledd som måler ca. 18-20 cm i omkrets
 • Størrelse L: passer til et håndledd som måler ca. 20-22 cm i omkrets

Legg opp masker

Nå som vi har alt vi trenger og vet hvilken størrelse vi skal strikke, er det på tide å sette i gang med selve strikkingen! Vi begynner med å legge opp masker. Bruk hovedfargen (f.eks. grå), og legg opp:

 • 36 (40, 44) masker for størrelse S (M, L)

Fordel maskene jevnt på rundpinnene eller strømpepinnene, og sørg for at det ikke er noen vridd maske før du begynner å strikke rundt.

Strikk vrangbord

De første centimeterne på pulsvarmerne består av en vrangbord. Dette gir en god passform og hindrer pulsvarmerne i å gli ned på håndleddet.

Strikk vrangbord slik:

 1. Strikk 2 rett, 2 vrang gjenta fra * til * ut omgangen.
 2. Gjenta omgang 1 totalt 6 ganger, eller til vrangborden måler ca. 3 cm.

Strikk mønster

Nå skal vi strikke selve mønsteret på pulsvarmerne. Mønsteret består av en kombinasjon av rett- og vrangmasker, samt et enkelt flettemønster som gir et spennende uttrykk. Følg denne beskrivelsen for å strikke mønsteret:

 1. Strikk 3 rett, 3 vrang gjenta fra * til * ut omgangen.
 2. Strikk 3 omganger rett over rett og vrang over vrang.
 3. Strikk 3 rett sammen, legg tråden dobbel og strikk 3 nye masker i den samme masken (fletteøkning), 3 vrang gjenta fra * til * ut omgangen.
 4. Strikk 3 omganger rett over rett og vrang over vrang.

Gjenta omgangene 1-4 til arbeidet måler ca. 17 (18, 19) cm, eller til ønsket lengde på pulsvarmerne.

Avslutt med vrangbord

For å få en god passform rundt fingrene, avslutter vi pulsvarmerne med en ny vrangbord. Strikk denne vrangborden slik:

 1. Strikk 2 rett, 2 vrang gjenta fra * til * ut omgangen.
 2. Gjenta omgang 1 totalt 6 ganger, eller til vrangborden måler ca. 3 cm.

Fell av masker og monter

Nå er det på tide å felle av maskene og fullføre pulsvarmerne. Fell av maskene i mønster, slik at du får en elastisk kant. Pass på at du ikke strammer tråden for mye når du feller av, da dette kan gjøre kanten stram og ubehagelig å ha på.

Når du har felt av alle maskene, klipp av tråden og tre den gjennom den siste masken for å feste. Deretter fester du alle løse trådender med en synål. Pass på at du fester trådene godt, slik at de ikke løsner når du bruker pulsvarmerne.

Gratulerer!

Du har nå strikket et par flotte, fantasifulle pulsvarmere som vil holde deg varm og stilig gjennom høst- og vintermånedene! Vi håper du har hatt glede av denne spennende strikkeoppskriften fra Tusenideer.no og at du vil prøve flere av våre kreative prosjekter i fremtiden. Lykke til med strikkingen!

Populære innlegg