Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

En guide til å besøke Island: ildens og isens land

Når skal du besøke Island?

Den beste tiden å besøke Island er om sommeren, når været er mildere og det er flere dagslys. Landet er imidlertid vakkert året rundt, så det er ingen feil tid å besøke. Hvis du vil oppleve landets naturlige underverker, som nordlyset, må du reise om vinteren. Husk at vinteren på Island er mye kaldere enn i de fleste andre deler av verden, så pass på å pakke riktig.

Hvordan komme seg til Island?

For å komme til Island, må du fly til Keflavik internasjonale lufthavn (KEF). Flyplassen ligger omtrent 50 km sørvest for Reykjavik, Islands hovedstad. Derfra kan du enten leie en bil eller ta buss til din endelige destinasjon. Hvis du planlegger å leie en bil, er det viktig å huske på at Island har et unikt kjøresystem. De kjører på høyre side av veien, men rattet er på venstre side av bilen. 

Dette kan være forvirrende for førstegangsbesøkende, så sørg for å trene før du setter deg bak rattet. Det er noen forskjellige busselskaper som opererer på Island, så du har mange alternativer å velge mellom. Det mest populære alternativet er Flybus, som tilbyr service til både KEF flyplass og Reykjavik. Uansett hvordan du velger å komme deg til Island, får du en godbit. Landet er fullt av naturlig skjønnhet, fra isbreer og fossefall til varme kilder og geysirer. Og med så mye å se og gjøre, har du garantert en tur du aldri vil glemme.

Hva skal jeg pakke til Island?

Når du pakker for en tur til Island, sørg for å ta med rikelig med varme, værbestandige klær. Været på Island kan være uforutsigbart, så det er best å være forberedt på hva som helst. En god vanntett jakke og et par komfortable støvler er avgjørende. Hvis du planlegger å gjøre noen fotturer, må du også ta med passende fottøy. Når det gjelder andre nødvendigheter, ikke glem å pakke passet og reiseforsikringsdokumentene. 

Island er et relativt trygt land, men det er alltid en god idé å være forberedt i nødstilfeller. Pass på å også pakke medisinene dine, hvis du trenger noen. Hvis du planlegger å leie en bil, er det lurt å ta med en GPS-enhet eller laste ned en navigasjonsapp til telefonen. Islands veier kan være svingete og vanskelige å navigere, så det er viktig å ha en pålitelig måte å komme seg rundt på. Til slutt, ikke glem å pakke kameraet! Island er et av de vakreste landene i verden, og du vil være sikker på å fange alt det fantastiske landskapet.

Hva skal man spise på Island?

Hvis du planlegger en tur til Island, lurer du kanskje på hva du skal spise mens du er der. Tross alt er landet kjent for sine pittoreske landskap og fersk sjømat. Selv om du definitivt vil prøve noen av de lokale spesialitetene, er det mange andre alternativer tilgjengelig. Her er noen ting du bør huske på når du velger hva du skal spise på Island: 

-Været kan være uforutsigbart, så pakk deretter. Varme klær er et must, selv om sommeren. 

-Sjømat er rikelig og fersk, så det er absolutt verdt å prøve. Islandske fiske- og skalldyrretter er vanligvis enkle, så ikke forvent noe for fancy. 

-Kjøtt er også populært på Island. Lam og storfekjøtt er begge vanlig, og du kan til og med se reinsdyr på menyen. 

-Grønnsaker er ikke like utbredt i islandsk mat, men du kan finne dem i noen retter. Poteter er et godt alternativ hvis du leter etter noe solid. 

-Meeriprodukter er en viktig del av det islandske kostholdet, så forvent å se mye ost og yoghurt. Skyr, en type yoghurt, er spesielt populær.

 -Brød er en annen stift i islandsk mat. Prøv det tradisjonelle islandske flatbrødet, eller lángos, en frityrstekt deig. -Det lokale kjøkkenet kan være tungt, så hvis du leter etter noe lettere, er det mange internasjonale restauranter å velge mellom. Med alle disse alternativene vil du garantert finne noe som passer din smak mens du er på Island.

Hvor skal du bo på Island?

Island er et land med sterke kontraster. Fra dets overjordiske landskap til det pulserende nattelivet, det er noe for enhver smak på Island. Og med så mye å se og gjøre, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Så hvis du lurer på hvor du skal bo på Island, her er noen av våre favoritter. Finn overnatting på Island her.

Hvis du er ute etter en actionfylt ferie, er Reykjavik stedet for deg. Islands hovedstad er hjemsted for en myriade av aktiviteter, fra hvalsafari og ridning til fotturer og sykling. Og selvfølgelig ville ingen tur til Reykjavik vært komplett uten en dukkert i den berømte blå lagune. 

For en mer avslappet ferie anbefaler vi å bo i byen Akureyri. Denne sjarmerende byen ligger i Islands fantastiske nord, og er den perfekte basen for å utforske den nærliggende innsjøen Mývatn. Akureyri er også hjemsted for en rekke utmerkede restauranter og barer, noe som gjør det til det perfekte stedet å slappe av etter en dag med utforsking. 

Til slutt, hvis du ønsker å gå utenfor allfarvei, foreslår vi å ta turen til østfjordene. Denne avsidesliggende og robuste regionen er hjemsted for noe av Islands mest fantastiske natur, fra høye fjell til uberørte fjorder. Og med så få besøkende, vil du virkelig føle at du er midt i blinken. Så enten du leter etter en actionfylt ferie eller en rolig flukt, har Island noe for deg. Og med så mange utrolige steder å bo, vil du garantert finne det perfekte stedet for ditt Island-eventyr.

Hvorfor besøke Island?

Uansett tid på året er Island et utenomjordisk sted som garantert vil blende. Med sitt uendelige landskap av isbreer, lavafelt, varme kilder, fossefall og geysirer, samt sin rike kultur og vennlige mennesker, er Island et reisemål som bør stå øverst på alles reiseliste.

Noe av det mest unike med Island er beliggenheten. Det ligger rett på kanten av polarsirkelen, noe som gjør det til det perfekte stedet å se nordlyset. Den beste tiden å se lysene er mellom slutten av september og begynnelsen av april, når nettene er lange og mørke. Selv om du ikke får se lysene, er stjernene på Island noen av de mest strålende du noensinne vil se.

Landskapene på Island er som noe ut av et eventyr. Med sine svarte sandstrender, ruvende fossefall, snødekte fjell og isbreer, er det lett å se hvorfor Island ofte omtales som «Ild- og islandet». Uansett hvilken tid på året du besøker, er det alltid noe å se og gjøre. Om vinteren kan du gå på ski eller snowboard, mens om sommeren kan du gå fotturer, camping eller padle kajakk. Island er også hjemsted for en rik kultur og vennlige mennesker.

Det islandske folket er kjent for sin kjærlighet til musikk og litteratur, og kulturen deres feires på en rekke festivaler gjennom året. Island er også det perfekte stedet å lære om vikinghistorie og kultur. Enten du leter etter et sted å se fantastiske naturlige underverk, oppleve unik kultur, eller bare for å komme deg vekk fra hverdagens kjas og mas, er Island det perfekte reisemålet. Så, hva venter du på? Begynn å planlegge reisen til Island i dag!

Hva skal man gjøre på Island?

Forutsatt at du ønsker informasjon om turistattraksjoner på Island: Island er et land med ild og is. Island ligger på Mid-Atlantic Ridge, og er et land med vulkaner, geysirer, varme kilder og isbreer. På størrelse med Kentucky er Island det vestligste landet i Europa. Til tross for sin lille størrelse og avsidesliggende beliggenhet, har Island mye å tilby den eventyrlystne reisende. 

I hovedstaden Reykjavik kan besøkende besøke byens mange museer, kunstgallerier og kirker. Byen er også hjemmet til verdens første geotermiske svømmebasseng, Den blå lagune. Like utenfor Reykjavik ligger Thingvellir nasjonalpark, et UNESCOs verdensarvsted og stedet for verdens første parlament. Thingvellir er også stedet for Mid-Atlantic Ridge, hvor de nordamerikanske og eurasiske tektoniske platene møtes. 

Islands naturlige underverker er virkelig unike. Landet huser mer enn 100 vulkaner, hvorav 30 er aktive. Besøkende kan gå til toppen av Esja-fjellet, en vulkan like utenfor Reykjavik, eller ta en helikoptertur til Vatnajökull-breen, Europas største isbre. For en virkelig unik opplevelse kan besøkende bade i Myvatn Nature Baths, et geotermisk basseng som ligger i et lavafelt. 

Uansett hvilke interesser du har, har Island noe å tilby. Med sin fantastiske natur, rike historie og vennlige lokalbefolkning, er Island et land som ikke bør gå glipp av.

Populære innlegg