Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

En Enkel Genser Strikkeoppskrift Dame – Perfekt for Nybegynnere!

Intro til enkel strikking og gensersuksesser!

Har du lyst til å begynne med strikking-vridd-vrang/), eller kanskje du allerede er en entusiast som søker etter en ny, enkel prosjekt? Strikking av en genser trenger ikke å være komplisert. Med denne grundige guiden, vil jeg vise deg hvordan du kan strikke en stilfull og behagelig genser som passer perfekt til både hverdags og kosekvelder hjemme.

Hva trenger du for å komme i gang?

Før vi dykker inn i selve strikkeoppskriften, her er hva du trenger:- Garn: Velg et mykt og behagelig garn i ønsket farge. For en damegenser, er det lurt å kjøpe garn som kan vaskes lett.- Strikkepinner: Strikkepinner nummer 6 eller det som garnet ditt foreskriver for å få riktig strikkefasthet.- Målebånd: For å sjekke om størrelsen blir korrekt underveis.- Saks og en synål til å feste trådender.
En Enkel Genser Strikkeoppskrift Dame – Perfekt for Nybegynnere!

Steg-for-steg Enkel Genser Strikkeoppskrift Dame

Lag en genser som ikke bare er enkel å strikke, men også fashionable å ha på seg. Vi starter med ryggen og arbeider vår vei fremover.

Sett opp masker

1. Begynn med å legge opp 80 masker på strikkepinnene for størrelse medium.2. Strikk 2 rett, 2 vrang i ribbestrikk for å skape en stabil kant, fortsett slik i ca 8 cm.

Strikk kroppen

1. Etter ribbekanten, bytter du til glattstrikk. Fortsett å strikke rett på fremsiden og vrang på baksiden.2. Hold på slik til arbeidet måler omtrent 40 cm fra oppleggskanten – eller ønsket lengde.

Forme ermehullene

1. Når du har nådd ønsket lengde, begynn å felle for ermehullene ved å lukke de første og siste 5 maskene på neste to pinner.2. Fortsett med glattstrikk til hele delen måler ca 60 cm og fell løst av.

Fullfør din enkle genser

Skuldre og montering

1. Skulderpartiene strikkes hver for seg; fell av når hver del måler ca 20 cm fra ermehullets begynnelse.2. Sy skuldrene sammen med synålen.

Plukk opp masker for ermer

1. Plukk opp ca 50 masker rundt ermehullene.2. Strikk 2 rett, 2 vrang ribbestrikk i ca 5 cm, fortsett deretter i glattstrikk til ermene måler ca 45 cm. Fell av.

Halskant

1. Plukk opp ca 80 masker rundt halsen.2. Strikk 2 rett, 2 vrang i ca 4 cm og fell deretter løst av.Fullfør genseren ved å sy sammen sidene og ermene. Fest alle løse tråder.

Tips til tilpasning og vedlikehold av din strikkede genser

En strikket genser kan enkelt tilpasses ved å justere lengden på både kropp og ermer. Ønsker du en løsere passform, legg til flere masker i bredden. Husk å vaske genseren forsiktig, helst for hånd i kaldt vann, for å bevare formen og unngå krymping.For mer inspirasjon og tips, fortsett å utforske! Husk, strikking er ikke bare en hobby, det er en kunstform der du kan uttrykke din stil og kreativitet. Ta strikkepinnene fatt og la garnet føre vei!

Populære innlegg