Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Dilla på Leaf-mønsteret

Det er rart hvordan et mønster virkelig kan være avhengighetsskapende. For meg er Leaf-mønsteret akkurat sånn. Jeg strikker selvsagt annet og, men jeg lurer alltid inn et Leaf-skjerf innimellom andre prosjekter. Den utrolig flinke designeren, Marion L Rindsem (Instagram: @marionr_design eller www. marionr.no) har laget oppskriften. Det er egentlig rart at jeg ble «avhengig»,-  for jeg skjønte «ingenting» de første radene. Det var kun rein vilje som holdt meg i gang. Men plutselig skjønte jeg driften i det, og har hatt helt dilla siden. Nå ligger oppskriften som en rein ryggmargsrefleks og jeg synes det er så herlig å produsere disse flotte skjerfene. Det beste er jo at det er en utrolig morsom gave å gi bort,- folk blir så glade!

🧶

Marion oppgir New Zealand Lammeull eller Arwetta Classic som garnvalg i oppskriften. Jeg har ikke forsøkt meg på disse garnvalgene enda, men 10 sjal/skjerf har blitt produsert på pinnene mine nå. Sjalene i ull er fantastisk vakre, men for meg som bruker skjerf hele tiden kan det ofte bli litt for varmt. Derfor er de fleste av Leaf-sjalene jeg har produsert strikket i Tynn Line, et fantastisk garn fra Sandnes Garn, laget i en blanding av bomull, viscose og lin. Det er lett, men lunt og så vakkert å se på. Jeg har strikket et skjerf i ren bomull også, men det oppleves faktisk tungt og har en tendens til å sige ned.

🧶

Jeg har kun strikket et sjal i den opprinnelige størrelsen med 27 blader fra spiss til tupp. I og med at jeg har valgt et garn som det er litt mindre spenst i enn ullgarn, så ble dette for stort etter min mening. Jeg har derfor gått ned til 21 eller 23 blader og synes det blir en passe størrelse til skjerf.

🧶

Tittinngarn.no har masse forskjellig, nydelig garn, blant annet Tynn Line som jeg bruker til sjalene. Med koden «synne» får du 10 % på bestillingen som leser av dette innlegget. 

🧶

Vi strikkes

🧶

Populære innlegg