Les om hvordan Marius-genser ble til og se den spenennde historien til Marius

Camilla Pihl genseren Kari

Dette innlegget er skrevet av strikkeskribenten Silje Amundsen som har strikket den stripete Kari-genseren fra Camilla Pihl strikk

Jeg er en 30 år gammel sørlandsjente som har fått en ekstrem interesse for strikking. Jeg elsker å strikke, og en ser meg nesten alltid med et strikketøy i hendene. Jeg har enda masse å lære.

Og jeg tror aldri at jeg vil bli ferdig utlært da det hele tiden er noe nytt en kan teste ut.

Kjøp Camilla Pihl genseren Kari her – kommer i mange forskjellige fargevariasjoner og garn

Camilla Pihl kari-genser som henger over en stilig og moderne stol

Jeg knakk aldri strikkekoden når jeg hadde kunst og håndverk på ungdomsskolen

Silje Amundsen

Jeg knakk aldri strikkekoden når jeg hadde kunst og håndverk på ungdomsskolen så da jeg virkelig bestemte meg for å lære meg å strikke så ble youtube min gode støttespiller. Jeg har alltid hatt flere flinke strikkere i nær familie som kunne hjelpe meg ved behov, men når en jobber nattevakt så er det ikke bare bare å ringe folk kl 03 på natten for å spørre om hjelp.

Jeg ble tipset av ei strikkevenninne om at tusenideer.no ønsket seg nye/flere strikkeskribenter til å strikke og skrive om strikkepakker som Camilla Pihl Kari. Dette syns jeg hørtes veldig spennende ut og jeg fikk sendt av gårde en mail. Gleden var ekstremt stor da jeg fikk positivt svar tilbake. For en glede å få lov og muligheten til å strikke for tusenideer.no! Få strikke den nydelige Camilla Pihl genseren Kari. Den strikkes i det deilige garnet Camilla Pihl Fnugg.

Da jeg fikk spørsmål om hvilke farger jeg ønsket meg til Kari-genseren fra Camilla Pihl, så var valget enkelt. Jeg elsker blått så det måtte selvfølgelig bli i blånyanser.

Litt om Kari-genseren fra Camilla Pihl

Modell: Kari stripet
Designer:Camilla Pihl
GarnFnugg
Farge:902 Hvit, 908 Marine og 904 Himmelblå

Litt om prosessen for å strikke Camilla Pihl stripet Kari-genser

Kari-genseren fra Camilla Pihl er enkel å strikke og jeg mener dette er en genser som alle kan klare å strikke uansett om en har strikket lite eller mye før. Kan du strikke rett og vrang så kan du strikke denne nydelige genseren!

Den stripete Kari-genseren strikkes på store pinner. Det vil si pinne størrelse 12 og 15. Jeg har aldri strikket med så store pinner før, men det var en gøy erfaring så det blir nok flere strikkeprosjekter på samme pinnestørrelse. Det går fort unna, det er gøy å se maskene så tydelig og plagget ble veldig luftig. Garnet en bruker er det myke, gode garnet fnugg fra Camilla Pihl. Garnet er i 100% børstet naturlig alpakka. Det er superlett og silkemykt. Et godt garn.

Før du skal strikke denne Kari-genseren fra Camilla Pihl, så må du huske å strikke en prøvelapp. Når pinnene er så store som de er her, så er det fort at en strikker strammere eller løsere enn det en pleier når en strikker på mindre pinner.

Litt om størrelser

Jeg klarte å holde meg til samme pinnestørrelse som i oppskriften, men jeg målte flere ganger underveis for å sjekke at det fremdeles stemte. Camilla Pihl kari-genseren er en oversized genser og det kan være lurt å sjekke de oppgitte målene i oppskriften med en genser du har strikket fra før.

Min personlige mening er at en burde velge en størrelse større enn det en pleier å bruke. Da får man en skikkelig oversized kari-genser. Syns det ble litt for lite oversized nå. Så til neste gang så skal jeg nok gå opp en størrelse.

Delene som utgjør Camilla Pihl Kari-genseren

Silje som står og lener seg mot et tre, ikledd blå-hvit-mørkeblå Camilla Pihl Kari-genser

Camilla Pihl kari-genseren strikkes i 4 deler. Bakstykke, forstykke og 2 armer. Hele genseren strikkes i 2 tråder. Det blir en del tråder å feste til slutt, men resultatet blir kjempe fint! Når alle delene til Kari-genseren er strikket så skal en sy sammen armene og forstykke og bakstykket. Her er det viktig at når en har byttet farge når en strikker så har en litt lengre tråd enn en kanskje pleier å ha så en kan sy sammen delene. Dette er fordi en skal sy sammen den blå delen med den blå tråden og den hvite delen med den hvite tråden.

Elsket å strikke Kari-genseren fra Camilla Pihl! Det er en genser som en kan strikke hvor som helst! Enten på bussen eller på besøk hos venner. Det blir absolutt flere av denne da den er lettvin å strikke og deilig å ha på seg! Passer perfekt på en kjølig høstkveld ute! Dersom du vil følge med på instagram så kan du finne meg under navnet @siljesstrikkeliv, jeg har også en egen blogg på nettsiden min siljesstrikkeliv.no

Populære innlegg