Camilla Pihl
crocusHellu!

Jeg er Solveig, en 24 år gammel bergenser som har vært så heldig å få dele på Tusenideer.no!

Samtidig som du får en innføring i Camilla Pihls Crocus Cardigan 101, kommer jeg og til å dele litt fra en strikkeavhengig pikes hverdag. Setter du pris på uformell blogging, og strikkerelatert innhold med tips og triks er du kommet riktig sted!

Jeg håper du finner innlegget inspirerende og interessant, og får lyst å strikke denne perla av et strikkeprodukt!

Informasjon om strikkeprosjektet Crocus fra Camilla Pihl

Modell: Crocus
Designer:Camilla Pihl
GarnFnugg
Farge:902 Hvit, 908 Marine og 904 Himmelblå

Ingenting er som et helt nytt strikketøy

Det er få følelser som kan måle seg med gleden av et helt nytt strikketøy – if you know, you know. Et øyeblikk glemmer du alle problemene du kommer til å få underveis, og bare nyter blikket av urørt garn. Selv om jeg er stor fan av å kjøre eget løp og finne på oppskriften underveis, er det noe deilig med en ferdig pakke, garn og oppskrift rett i posten. Er du nybegynner ville jeg definitivt anbefale dette! Ikke vær skremt av tanken på å strikke – det er noe herk i starten, men som enhver hobby blir det bare kjekkere og kjekkere jo mer du forstår og lærer. 

Solveig som står ikledd en hvit og blå cardigan kalt Crocus fra Camilla Pihl mens hun lener seg til en søyle av mur, Crocus camilla pihl

Crocus-gensren, kjempe rask å strikke

Jeg kaller Camilla Pihl Crocus, 24-timers genseren da dette er den. raskeste. genseren. du. kan. strikke.

Strikkeskribent, Solveig Rebnord

Om du er nybegynner eller utålmodig er dette genseren for deg. Med pinne 15, frem og tilbake, er det nesten trist hvor fort den blir ferdig. Jeg valgte blåtoner, men cardiganen kan også strikkes i rosa/peachy toner som også er kjempefin! Det strikkes med dobbel tråd, og garnet Fnugg er deeeilig og mykt. 

Solveig står og lener seg inntil en vegg med en fot ikledd Camilla Pihl-genseren

Utypisk og stillig strikkegenser

Ikke bare er Camilla Pihl Crocus-cardiganen enkel og rask å strikke, tror jeg det er det plagget jeg eier som mest sannsynlig kunne vært kjøpt i en butikk. Dette er akkurat veien strikking har tatt og jeg er her for det! Selv om jeg ønsker å vise at det er et godt håndarbeide bak, vil jeg selv at plaggene skal skille seg ut fra strikkeplaggene veldig mange forbinder med gamledager.

Strikking har definitivt gjennomgått en holdningsendring de siste årene, og denne trenden håper jeg bare vokser og vokser. Å vite hvor mye arbeid og tid du har lagt ned i genseren din tror jeg de fleste har godt av å kjenne på i Fast-Fashion boblen vi lever i i dag.

Bildemontasje med 3 bilder med solveig ikledd Camilla Pihl crocus-genseren og et nærbilde av gensren med et smykke i midten, Camilla Pihl Crocus montasje

Litt om prosessen med å strikke Camilla Pihl Crocus

Som sagt ble bolen til Crocus-genseren bare strikket frem og tilbake, til en deler for ermer, og bakstykket var da enkelt uten noe som helst fellinger bak. 

I følge oppskriften skulle også ermene strikkes frem og tilbake, for deretter å sys sammen etter. Kanskje dette er enklere om du er helt ny, men jeg for min del unngår all sying overhodet mulig. Jeg kunne ikke se andre grunner til å ikke strikke det rundt som vanlig, så jeg gjorde dette. 

Jeg klarte meg også med bare med en 15 mm rundpinne hele genseren. Med hjelpepinner eller store sikkerhetsnåler slipper du kjøpe korte og lange rundpinner, i tillegg til strømpepinner. Etter at lillesøster introduserte meg til Magic Loop er også dette en gjenganger jeg alltid bruker. Det er bare å google så finnes det mange mange videoer på dette!

Jeg opplevde at ermene var litt større i diameter enn genserens ermehull. Pass derfor alltid på å sette dem sammen med nåler før du syr dem på,og fordeler om en av delene er hakket større en den motsatte.

For å maske sammen skuldrene er det en haug med teknikker, enten dette er med nål eller strikkepinne eller hva som helst. Jeg er for evig forelsket i Drops sin video om hvordan en usynlig søm strikkes vrange mot vrange: https://www.garnstudio.com/video.php?id=124&lang=no

Pass i hvert fall på at du ikke feller av om du vil benytte en slik metode.

Nærbilde av Solveig ikledd Camilla Pihl crocus bildet der hun står ved en gammel murmue med en solfyltbakgrunn
Solveig står ikledd den blåe og hvite Crocus-cardiganen og lener seg inntil en murbue som har vekster som vokser oppover seg

Ferdig med montering av Crocus-cardiganen

Etter en dag med montering var cardiganen endelig komplett, og måtte tas med på vift. Trenger ikke overbevise om at dette er et plagg en legger merke til, og warning: du blir utsatt for en god del komplimenter. Siden Bergens været har PMS, var det plutselig 26 grader og sol, men på vei hjem var den helt perfekt å hive på.

Bildemontasje med 2 bilder av Solveig ikledd crocus-genseren, bilde 1 nærbilde, på bilde 2 sitter solveig på en benk i en park i Bergen, Crocus-cardigan fra Camilla Pihl

Litt tips og råd når du skal strikke Camilla Pihl Crocus

Noen ting du bør vite om:

  • Det suger, men det har vært en del dryss og loing fra denne cardiganen, som alltid ved valg av børstet alpakka eller mohair. Dette er litt kjipt med svarte klær som tiltrekker seg alt innen en meter radius. Jeg har fått et kjerringråd om å fryse den som jeg enda ikke har prøvd, men skal! Ellers er det nok bare å bruke den mye, så det meste får falle av. Etter to ganger synes jeg allerede den var ti ganger bedre!
  • Jeg endte opp med å kjøpe et nytt lyseblå garnnøste i butikk. Det var akkurat, vi snakker akkurat +- 2 cm som manglet. Godt mulig at dette er på grunn av strikkefastheten, men ville anbefale å være påpasselig med tanke på denne. De andre var derimot det helt grei med tanke på mengde
Solveig er ikledd Crocus-genseren med håret flagrende bak seg i vinden med en murvegg med klatreplanter i en park i Bergen, camilla pihl, crocus-genser

Strikking, mer enn kun en hobby for meg

Da bachelorgraden i økonomi skulle fullføres i vår, var det en selvfølge hvilket tema som skulle pryde oppgaven. Det er ikke gjort nok dokumentering av strikketrenden med tanke på hvor stort det har blitt! SIFOs undersøkelse i 2016 viste at hele hele 29% av kvinner mellom 18-29 år hadde strikket minst ett plagg i løpet av året. Gleder meg til å se hvordan fremtiden til strikking fortsetter, og nye unge menn og kvinner blir inspirert til å prøve det ut. 

Behovene jeg dekker med hobbyen tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Det er langt ifra strikkeproduktet som er viktigst; det er hele prosessen. Strikking kan være sosialt, det er avslappende, men samtidig produktivt. Å ikke ende opp med å scrolle på mobilen er også nr.1 fordel jeg føler på. Å lage noe eget, samtidig som det ikke krever at du setter tid av egen tid til dette, gjør strikking til den ideelle hobby. 

Runder av med ett stk jente som er evig glad photoshooten er ferdig – definitivt noe man må venne seg til.

Solveig står og smiler bredt mens hun lager ganster-tegn med hendene sine ikledd crocus-genseren under en murbue, crocus-genser fra Camilla Pihl

Følg med for å se mine nye prosjekter

På pinnene nå har jeg en ny cardigan med striper – egenprodusert og inspirert av en cardigan av merket Noella. Anbefaler derfor at du returner for å lese om denne 😉

Håper du fikk enda mer lyst å prøve ut denne cardiganen – jeg anbefaler den 100% 

Følg meg gjerne på instagram på @solveigreb som per nå er ræva mtp strikkeinnhold, men skal rettes mot strikking mer og mer. (Unnskyld bikinibildet) Jeg retter meg veldig mot moderne strikk for kvinner i min aldersgruppe, så om du liker gode bilder og oppdatert innhold er dette stedet for deg! 

Til neste gang, peace out

☮✌☮

Kanskje du også vil like:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *