Baltus Genser

Baltus Genser til bybruk

I ly av alle Covid-restriksjoner, har året hittil stort sett gått med til strikking og det har blitt tid til å lage nye mønstre. Så mens drømmene om å reise verden rundt bleknet lagde jeg oppskrift til en ny genser som passer til all slags vær og turbruk her hjemme.

Oppkalt etter katten min

Baltus følger med på strikkepinnene

Den nye genseren har fått navn etter katten min «Baltus» som holdt meg med selskap under strikkingen. Genseren er strikket i Rauma Finull PT2 fra Husfliden som jeg ble veldig begeistret for. Garnet er spunnet av ull fra norske sauer som jeg også synes er en bonus. Plagget blir bare finere og mykere ved bruk. Veldig morsomt å strikke noe «heilnorsk».

Klar for Norgesferie!

Baltus-genseren er lett, men varm og god. En kosegenser å ha med seg på tur/ferie! Den har romslig passform, rundfelling og er strikket ovenfra og ned med mulighet for å justere lengde på bol og ermer etter eget ønske. Mønsteret er relativt lett, uten lange spenn. Min variant er strikket i koksgrått, brunt og svart og går i ett med naturen – men hvorfor ikke prøve med sprekere farger? Finull kommer i utrolig mange forskjellige farger så her kan det bli valgets kval!

Klar for tur i ny Baltus-genser!

Last ned gratis oppskrift til Baltus genser her: https://tusenideer.no/wp-content/uploads/2021/05/Baltus-genser.pdf

Baltus-genser i fjæra