VIDEO! Se hvordan du gjør usynlig opplegg og avfelling i ribbestrikk

Mary-Ann Astrup
kommentarer

Usynlig ribb-opplegg
Foto: Charlotte Kaae/ YouTube

Irriterer du deg over at oppleggskanten og avfellingen ikke blir så fin når du strikker ribb? Vår nye gjesteblogger, Charlotte Kaae, har her en fin video som viser deg hvordan du strikker et usynlig opplegg. Bare se så flott det blir!

Den kjente danske strikkedesigneren og bloggeren Charlotte Kaae, som nylig har begynt å gjesteblogge her på Tusen ideer, har laget mange fine strikkevideoer som hun har på sin egen kanal på YouTube.

Et par av disse videoene som jeg selv fant nyttige for en tid tilbake er hvordan man lager et usynlige ribb-opplegg. Det har jeg faktisk ikke lært meg selv tidligere, men selvsagt sett det, og beundret de fine kantene det gir.  Dette opplegget  er også kjent som kabelopplegg eller på engelsk, a turbular cast on.

Se videoen og lær deg å lage usynlige opplegg du også:

 

Denne ribb-avfellingen til 1×1 ribb, gir en flott finish, og den matcher opplegget i videoen over:

 

 

Se også hvordan du gjør en usynlig ribb-avfelling som passer fint til sokker og ermer:

En sydd avfelling som er elastisk og superfin. Charlotte bruker denne avfelling, når hun strikker ermer eller tå-opp-sokker, og mye annet.

Få med deg hennes kurs i Stavanger

Charlotte Kaae holder også mange fine workshops live, og skal su til Stavanger i oktober under STRIKKEHELG 2016så bør du få med deg et av hennes kursHer kan du lese mer om de workshopene hun holder der. Se også Charlottes egen blogg KnittingByKaae.

Se Charlottes flotte oppskrifter!

Charlotte er også en av Woolspires uavhengige designere, og du finner mange av hennes flotte oppskrifter i nettbutikken Woolspire.com som gir 100% av inntekten fra oppskriftssalget tilbake til designeren. Ta en titt, kanskje får du lyst til å strikke et av dem.

Charlotte Kaae, dansk strikdesigner og underviser i strik. www.bykaae.dk
Charlotte Kaae.

Psst! Har du lyst til å tegne deg på nyhetsbrev og få ukentlige tilbud på lekkert garn, fine tips og flotte oppskrifter fra skandinaviske designere? Meld deg på her!

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Strikking