Tovet julepynt til mange formål

Redaksjonen
kommentarer

Diverse tovet julepynt

Å lage tovet julepynt er både morsomt og enkelt, og dette er også en aktivitet som passer for litt større barn, eller for venninneklubbens juleverksted.

Under finner du noen ideer til ting du kan lage, eller bruk dem som inspirasjon for dine egne figurer. Lager du ulike maler er det utrolig mye forskjellig du kan lage av et strikket og tovet stykke stoff.

 

GRUNNOPPSKRIFT – STRIKKET STYKKE TIL TOVING

Legg opp 60 m på p nr 9 i ønsket farge. Strikk to riller. Strikk så glattstrikk fram og tilbake, de 2 første og 2 siste m på p strikkes r både på retten og vrangen på alle p. Når arb måler ca 49 cm strikkes 2 riller. Fell av.

FREMGANGSMÅTER TOVING

 • Toving for hånd: Toves for hånd med grønnsåpe på vaskebrett i vaskekummen med vekselvis varmt/kaldt vann. Form plagget i fasong mens det er vått. Man har best kontroll over prosessen ved toving for hånd.
 • Toving i maskin: Toves i vaskemaskin på finvask 40 grader med 1-2 ss flytende grønnsåpe. Vær oppmerksom på at toving i maskin kan gi svært så varierende resultat. Alt etter hvilken maskin- og programtype som man bruker. Form plagget i fasong mens det er vått.

 

27207 – TOVET JULEPYNT, HJERTER, MERKELAPPER, KREMMERHUS, JULESTJERNE og JULETRE

DESIGN: DALE GARN
 • Garn: Dale Hegre, eller et annet garn som tover godt. Garnet selges f.eks. hos Woolspire

  FARGEFORSLAG:
 • 4018 Rød
 • 0017 Hvit
 • 8246 Grønn
 • 0004 Melert lys grå\
 • 5052 Lilla
 • Garnforbruk: 150 g
 • Pinneforslag: P nr 9
 • Strikkefasthet Hegre: 11 m = 10 cm før toving
 • Tilbehør: Perler, paljetter, sølv- og gulltråd, merkelapper i papp, restegarn. Alt etter eget ønske.

 

TOVEDE HJERTER: Klipp ut 2 like hjertemotiv av det tovede strikkestykke, se mal for hjertene under bildet. Sy sammen hjertene, men la det være en åpning til å fylle i ullvatt. Fyll til ønsket mengde, og sy så igjen hjertet. Fest en tråd i hjerte, slik at det kan henges i vindu el. lignende.

DG272-Jul-hjerter_vindu

MAL TIL HJERTER

DG272-Jul-Katalog_1_Side_34

HJERTER SOM MERKELAPPER: Klipp ut ønsket motiv av det tovede strikkestykke, se mal nederst på siden. Broder med sølv eller gulltråd rundt sårkanten med teppesting, se forklaring side 24, og pynt med perler, paljetter og glittertråd etter eget ønske. Lim deretter det ferdig pyntede motivet til en merkelapp i tykt papir eller papp.

DG272-Jul-Katalog_pakkepynt

KAN LAGES I MANGE FORMER OG STØRRELSER: Av et strikket og tovet stykke stoff kan du lage mange ulike former. Tips! Du kan gjerne bruke pepperkakeformer som mal, og du kan bruke de små figurene som pakkelapper, på treet (du kan også vattere dem slik det er gjort med hjertet under).

DG272-Jul-Katalog_filthjerte

TIL EN DU VIL GJØRE EKSTRA STAS PÅ: Lager du stlike trær til merkelapper får du riktig mange ut av et strikket og tovet stykke. Kant med knapphullsting og pynt med franske knuter eller perler.

DG272-Jul-Katalog_juletre_pynt

Her er støvelen klippet ut x2, og sydd sammen med knapphullssting.

DG272-Jul-Katalog_støvelpynt

TOVEDE KREMMERHUS: Klipp ut kremmerhus og hank av det tovede strikkestykke, se mal for kremmerhus lenger nede på siden. Sy sammen til et kremmerhus og fest i en hank i passe lengde av det tovede strikkestykket. Fest snor av f. eks. Monjita ullgarn rundt kremmerhuset, og langs hanken, denne syes fast med tynn sytråd.

DG272-Jul-Katalog_hvite kremmehus

TOVET JULESTJERNE: Klipp ut 2 like stjernemotiv av 2 tovede strikkestykker, se mal for julestjernen lenger nede på siden. Sy sammen stjernen med teppesting, se forklaring side 24, med f.eks. tynn sølvtråd. La det være en åpning til å fylle i ullvatt i stjernen. Pynt langs stjernekanten med perler og paljetter etter eget ønske. Om ønskelig, sett et rør (f. eks. elektrikerrør med lengde ca. 16 cm og diameter 2 cm) i stjernen, og sy til rundt røret, slik at det sitter godt fast. Sett stjernen i toppen av juletreet.

DG272-Jul-Tovet julestjerne

TOVET JULETRE: Klipp ut etter mal for tovet juletre som du finner nederst i innlegget. Form stykket til et juletre og sy sammen. Pynt med f.eks. paljetter og tynn sølvtråd, som vist på bilde. Form en stjerne i streng og fest i toppen av Juletreet.

DG272-Jul-Katalog_tovet juletre_kremmerhus

DIAGRAM JULESTJERNE, MERKELAPPER, KREMMERHUS OG JULETRE

Diagrammer_jul_27207

 

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse