Tovet genser ble nye tøfler

Siri Anette Nordby
kommentarer

Tovet genser ble nye tøfler

Har du ved et uhell tovet en ullgenser i vaskemaskinen? Forferdelig ergerlig – det er nemlig ingenting å gjøre med det. Har ull først tovet seg sammen, får du det aldri fra hverandre igjen.

Grunnen til dette er at ullfibrene har små haker i seg, og disse hekter seg i hverandre ved kraftig mekanisk behandling – slik som i vaskemaskinen på for høy varme og for kraftig sentrifugering.

Så står du der da…. med en alt for liten genser. MEN – ikke kast den! Du kan sy noe nytt, nyttig og fint av den! Av denne ble det laget flere forskjellige ting, blant annet tøfler.

Tovet genser ble nye tøfler

Denne genseren har fått seg en omgang i vaskemaskinen på 40 graders kulørt-vask, og har tovet seg godt sammen. Tovet ull er tykt, fast og rakner nesten ikke – nettopp fordi fibrene har hektet seg godt sammen. Av denne tovede genseren har jeg sydd et par tøfler, en liten pung og et par votter. Nå skal jeg vise deg hvordan jeg sydde tøflene.

Tovet genser ble nye tøfler

Et par myke og varme ulltøfler – deilig å tøfle på innendørs når snøen fyker rundt hushjørnene!

Tovet genser ble nye tøfler

Først tegnet jeg meg et mønster etter sålen på et par sko. Så klippet jeg ut to stk av sålen fra bolen på genseren.

Tovet genser ble nye tøfler

Så laget jeg mønster til sidestykkene på tøflene, og klippet ut disse også ut fra bolen på genseren.

Tovet genser ble nye tøfler

For at tøflene ikke skal være glatte å gå på, klippet jeg ut sirkler av noe kunstskinn jeg hadde liggende, som jeg sydde fast under sålen på tøflene.

Tovet genser ble nye tøfler

Sidestykkene syes sammen midt foran oppe på tøffelen, og midt bak. Kanten oppe rundt ankelen kan kantes med bånd eller overlockes. Så syes denne delen fast til sålen rundt kanten, og voila!… du har et par varme, deilige tøfler!

Tovet genser ble nye tøfler

 

Fra gammelt til nytt!

En gammel, tovet genser blir til nye og deilige tøfler!

Lykke til!

Vil du lese mer om hvordan jeg sydde votter og en liten pung av den tovede genseren, ta en titt på bloggen min: http://sirisyrom.blogg.no/1487089699_votter_av_en_tovet_genser.html

 

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Søm