Tovede hjerter til vinduet

Redaksjonen
kommentarer

DG272-Jul-hjerter_vindu_tovede hjerter til vinduet

Strikker du et firkantet stykke som du tover, og kan du etterpå klippe til ulike former og enkelt lage flott julepynt, slik som disse hjertene til å henge i vinduet. 

TOVEDE HJERTER TIL VINDUET: Klipp ut 2 like hjertemotiv av det tovede strikkestykke, se mal for hjertene under. Sy sammen hjertene, men la det være en åpning til å fylle i ullvatt. Fyll til ønsket mengde, og sy så igjenhjertet. Fest en tråd i hjerte, slik at det kan henges i vindu el.

Garnalternativer:  Dale Heilo, Natural Lanolin Wool, Pure ECO Wool. De sto sistnevnte garnene kan kjøpes hos f. eks. Woolspire

GRUNNOPPSKRIFT – STRIKKET STYKKE:

Legg opp 60 m på p nr 9 i ønsket farge. Strikk to riller. Strikk så glattstrikk fram og tilbake, de 2 første og 2 siste m på p strikkes r både på retten og vrangen på alle p. Når arbeidet måler ca. 49 cm strikkes 2 riller. Fell av.

SLIK TOVER DU: Toving for hånd: Toves for hånd med grønnsåpe på vaskebrett i vaskekummen med vekselvis varmt/kaldt vann. Form stykket i fasong mens det er vått.

Toving i maskin: Toves i vaskemaskin på finvask 40 grader med 1-2 ss flytende grønnsåpe. Vær oppmerksom på at toving i maskin kan gi svært så varierende resultat. Alt etter hvilken maskin og program type som man bruker. Form plagget i fasong mens det er vått. Man har best kontroll over prosessen ved toving for hånd.

 

MAL TIL TOVEDE HJERTER

Print ut på A-4 ark.

DG272-Jul_tovede hjerter til vinduet

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Strikking

Annonse