Tips om verktøy! Kam-tang og knapper

Nina Hove Myhre
kommentarer
KAM-tang og KAM-knapper
Foto: Ninas syrom
Kamknapper
Foto: Ninas Syrom

Kam-tang og plastknapper

KAM knapper er plast-trykknapper som kan settes i søm-prosjektet ditt ved hjelp av knappepresse eller tang. Disse knappene finnes som hjerter, stjerner og andre motiver, så her kan man slå seg løs og være kreativ med knapper.

 

KAM-knapper og tang er et veldig mye brukt system for plastknapper fra USA. Der er lett tilgjengelige på nett, og billige. Mer eller mindre alle som syr barneklær av type body etc. bruker disse knappene, men tangen er ikke så god. Da kan det være geit med noen tips.

I denne videoen viser Nina Hove Myhre fra Ninas syrom deg hvordan du setter i såkalte KAM-knapper med KAM-tang:

Nina Hove Myhre har i tre video-episoder testes tre forskjellige tenger til isetting av maljer og knapper. Hennes anbefaling etter disse episodene er å kjøpe Pryms tang, så har du en tang du kan bruke til alt. Her ser du fra venstre mot høyre, maljetang fra Biltema, KAM-tang og Prym-tang. Du kan se videoer hvor hun demonstrerer de to andre tengene lenger nede på siden.

maljetangen


Her kan du se VIDEO av de to andre tengene som Nina Hove Myhre har testet:

Litt om maljer og verktøy

Alle som liker å sy vil før eller siden få behov for å lære seg hvordan man får et pent resultat når man skal montere trykk-knapper og maljer på klærne. I denne videoen fra Ninas syrom viser Nina deg hvordan du får et godt resultat med maljer og verktøy hun fant hos Biltema.

Maljetang


Denne maljetangen er en veldig god investering

Pryms tang er fantastisk god å bruke. Den er stødig og fin, og kan brukes til både Pryms eget utstyr og KAM-knapper i størrelse 20 (12,4 mm).

Prym


Se flere fine teknikk-VIDEOER fra Ninas syrom:

Lær kutteteknikk med skjærematte og linjal

Ved å bruke rullekniv, linjal og matte når du skal lage rette kutt får du et mer nøyaktig resultat, og det gjør også jobben mer effektiv. De som driver med quilting og lappeteknikk kjenner denne teknikken godt, men den kan være nyttig å lære seg for alle som syr.

Rullekniv-og-matte-280x225


Lær å lage dine egne kantebånd og skråbånd

Å lage sine egne kantebånd og skråbånd er kanskje enklere enn du tror? Sjekk denne videoen fra Ninas syrom, så får du også kanskje lyst til å lage noen selv.

Kantebånd-og-skråbånd-280x169

SE Kommentarer

Kommentarer

Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO
Nyttig info, Søm