Sy en søt og enkel barnekjole

Siri Anette Nordby
kommentarer

sirinordby.Hjertekjole_Sy en søt og enkel barnekjole

Dette er en kjempesøt kjole til vesla kan du enkelt sy selv, med et enkelt, ferdigkjøpt mønster eller et du lager selv.

 

Du trenger:

Ca 60 cm lett ullfilt (jeg fant en bit på restebordet hos Stoff&Stil), knapper eller liknende (jeg brukte en hjerte-charmes fra et smykke jeg klippet fra hverandre) og et kjolemønster. Mønster får du kjøpt i stoff-forretninger eller du kan tegne et selv.

sirinordby.Hjertekjole1_Sy en søt og enkel barnekjole

Legg mønsterdelene på dobbelt lag stoff. Midt foran og midt bak på mønsteret skal ligge mot brett. Klipp ut mønsterdelene med 1 cm sømmonn, 2 cm nede til fald.

sirinordby.Hjertekjole2_Sy en søt og enkel barnekjole

Klipp en stoffbit på 5×10 cm til knappestolpe i halsringningen. Tegn et hjerte på mønstervliselin og klipp ut. Legg hjertet der du vil ha det på kjolen og tegn rundt med stoffkritt (krittet vaskes av med en fuktig klut etterpå).

sirinordby.Hjertekjole3_Sy en søt og enkel barnekjole

Hjertet er tegnet på med stoffkritt.

sirinordby.Hjertekjole detalj_Sy en søt og enkel barnekjole

Legg et stykke stich-and-tear-vliselin (som rives av etterpå) på vrangen under hjertet. Sy med en kontrastfarge (jeg valgte koksgrått) langs streken.

sirinordby.Hjertekjole4_Sy en søt og enkel barnekjole

Stryk inn 1/2 cm langs kanten på knappestolpen og sy den på midt foran i halsåpning med en stikning.

sirinordby.Hjertekjole5_Sy en søt og enkel barnekjole

Sy skuldersømmer og deretter sidesømmer. Jeg syr ofte en stikning (pyntesøm på retta) langs sømmen, det er både dekorativt og holder sømmonnet på plass.

sirinordby.Hjertekjole7

Brett inn 1 cm langs halskant og ermåpninger og sy en stikning fra retta. Ullfilten jeg har brukt rakner ikke, så jeg har ikke kastet over sømmonnet. Hvis du bruker et stoff som rakner eller frynser seg, må alle sårkanter kastes over med overlock eller sikk-sakk-søm.

sirinordby.Hjertekjole9

Brett inn 2 cm ned langs kanten av kjolen og sy en stikning fra retta. La brettekanten av stoffet følge 1,5 cm merket i stingplaten på symaskinen, så blir sømmen rett og fin.

sirinordby.2 hjertekjoler

Sy på knapper eller noe annet du vil pynte med på knappestolpen midt foran. Kjolen kan bli en kjempesøt julekjole med en bluse inni, og til mindre pyntede anledninger kan man bruke T-skjorte og tights til. Med bunadskjorte inni og sølje i halsen, kan den til og med brukes til 17. mai!

Lykke til!

 

For flere søm-tips og ideer, se http://sirisyrom.blogg.no/

Kommentarer
Inspirer andre med dine instagrambilder tag bildene med #TUSENIDEERNO

Kommentarer

Siden fortsetter under annonsen

Søm

Annonse